B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Α1

Euroleague final-4: Ο Χρήστος Μωραΐτης σχολιάζει τον ημιτελικό Ολυμπιακός-Εφές 74-77

Σχολιάζει ο Χρήστος Μωραΐτης

Ο Μίτσιτς με buzzer beater τρίποντο στην εκπνοή έδωσε τη νίκη-πρόκριση στην Εφές Αναντολού απέναντι στον Ολυμπιακό με 77-74 και ο Χρήστος Μωραΐτης σχολιάζει με μοναδικό τρόπο τον μεγάλο ημιτελικό, αναλύοντας όλες τις στιγμές που έκριναν το ντέρμπι!

”Έγινε ένας τεράστιος ημιτελικός που γνωρίζαμε ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες όπως γίνεται συνήθως σε τέτοια ματς. Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια ομάδα με τεράστιο ταλέντο με τεράστια ποιότητα την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές.

Οι ομάδες ξεκίνησαν τελείως διαφορετικά το ματς, ο Ολυμπιακός βάζοντας την μπάλα στο post στον Fall μετά από κυκλοφορία και η Εφές με τρίποντο. Ο Μπαρτζωκας έβαλε τον Παπανικολάου που έχει μέγεθος στον Micic τον Wakap στον Larkin και τον Dorsey στον Anderson. Παραφωνία ο Dorsey με κακές επιλογές και αστοχία και η Εφές τρέχει ένα σερί 11-0 βρίσκοντας ρυθμό .

Απο το δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκινά τις αλλαγές στα σκριν στην άμυνα και σημαδεύει τον Beaubois (όσο παίζει) στην επίθεση ενώ η Εφές έχει στόχο τον Σλούκα. Παράγοντες του ματς γίνονται οι Martin και στις δυο πλευρές του γηπέδου και o Bryant.

Στο ημίχρονο η Εφες έχει 8/17 47% τρίποντο!! 11 assist για 4 λάθη. Παρ’ όλα αυτά ο Ολυμπιακός είναι μπροστά με 25% τρίποντο και τους Vesenkov και Dorsey 0/6 σουτ! Ξεκινώντας το δεύτερο ο Ολυμπιακός κάνει 3 λάθη μαζεμένα και ο Bryant κάνει μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό με συνεχή εύστοχα τρίποντα και το δεκάλεπτο τελειώνει με την Εφές να έχει πολύ υψηλό ποσοστό στο τρίποντο!

Πάμε στο τέλος που είναι όλο το ζουμί… Ο Ολυμπιακός γυρίζει από το -11 βγάζει άμυνες απέναντι στους μάστορες της επίθεσης και του 1vs1 αλλά δεν μπορεί να σκοράρει. Από το 5′ που βγαίνει ο Dunston μέχρι το 1′ που σκοράρει ο Σλούκας 2/2 βολές, ο Ολυμπιακός δεν βάζει πόντο. Έχει 0/3 τρίποντα και 0/1 δίποντο! Κακές επιλογές και αστοχία και από τις δυο ομάδες έφτασαν τον αγώνα στο 74-74 και 19,5 για την λήξη.

Η τελευταία μπάλα στην Εφες και το ερώτημα είναι πως θα αμυνθεί ο Ολυμπιακός γιατί η Εφές βλέποντάς την όλη την χρονιά ξέρουμε πως θα επιτεθεί με τον Micic ή Larkin με 1vs1. Πολλοί θα πουν ότι έπρεπε να δώσει φάουλ ώστε να έχει την τελευταία μπάλα. Η ροή του αγώνα όμως λέει να εμπιστευτεί την άμυνα του και να πάει το ματς στην παράταση γιατί η Εφές έχει ξεμείνει από παίχτες λόγω φάουλ και ο Larkin έχει κράμπες… Η Εφές στόχευσε τον Vezenkov με p/r, ο Micic κράτησε την μπάλα ( ήταν βέβαιο ότι δεν θα την έδινε παρόλο που του έγινε σχεδόν trap) “πήρε” την αλλαγή εκτέλεσε και το έβαλε.

Αποφάσισε λοιπόν για το ματς ένας παίχτης με τεράστια προσωπικότητα και απίστευτο ταλέντο.. Πέρασε λοιπόν το φαβορί στον τελικό, η ομάδα που κατά την γνώμη μου έχει την μεγαλύτερη ποιότητα στην Ευρώπη και παίρνει δημιουργία από 3 πλευρές! Στον Ολυμπιακό πρέπει να είναι όλοι υπερήφανοι για την απίστευτη χρονιά που έκανε κι ας έκλεισε με πίκρα….

ΥΣ 1: Δεν πρέπει να τα κρίνουμε όλα από το αποτέλεσμα κι ας είναι ημιτελικός Ευρωλίγκας..

ΥΣ 2: Χωρ;iς να παριστάνω τον έξυπνο από τον καναπέ μου ίσως στην τελευταία άμυνα να έπαιζε σαν 4αρι ο Παπανικολάου (κι όχι ο Vesenkov) ώστε να αμυνθεί καλύτερα στην αλλαγή (είχε καταπιεί τους πάντες πριν) …Ο Ολυμπιακός όμως άφησε στην τελευταία άμυνα 2 στόχους Vezenkov και Dorsey…”.

Σχετικά άρθρα

Β’ ΕΘΝΙΚΗ Playoffs: Ήττα καταστροφή! Εθνικός Λιβαδειάς-Νήαρ Ήστ 78-81

pannikolaou

A2 Elite League Play out: Ζωντανός για την παραμονή! Έσπερος My ΚΤΕΟ Λαμίας-Ψυχικό 71-70

pannikolaou

Σχολικοί Final-4: 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παύλος 81-98 Κέρδισαν το χειροκρότημα!

pannikolaou