B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Γ ΕΣΚΑΣΕ

Γ.Σ. ΕΣΚΑΣΕ: Προτάσεις, διαφωνίες και…πολλές απουσίες! (pics)

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στη Θήβα η Γενική Συνέλευση της ΕΣΚΑΣΕ παρουσία ελάχιστων εκπροσώπων σωματείων, καθώς για την ακρίβεια εκτός από τα μέλη του Δ.Σ., και αυτοί όχι όλοι, το παρών έδωσαν εκπρόσωποι μόνο από τους Άρη Αμφίκλειας (Μώρος, Καρανικόλας), Κάδμο (Κυριαζής), Άρης Θήβας (Καραμαγκιώλης), με αποτέλεσμα η αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου να είναι σχεδόν άδεια!

Παρόντες επίσης, οι διοικούντες Μελετίου, Τζαμτζής, Ντούμας, Κανέλλος, Χαρατσής, Αλογοσούφης, Χρήστου, Κόλλιας, Σταύρου, Ροζάνας και εκπρόσωποι της διαιτησίας οι Δεσάρτης, Χριστοδούλου.

Πάντως από τη Γενική Συνέλευση βγήκαν ειδήσεις, καθώς μετά τον οικονομικό και τον αγωνιστικό απολογισμό, με αναφορά στα 998 φετινά παιχνίδια όλων των κατηγοριών, αριθμός-ρεκόρ και τα συγχαρητήρια του προέδρου σε όσους ανέβηκαν κατηγορία και πέτυχαν γενικώς τους στόχους τους, έγινε γνωστό πως:

Παράβολο συμμετοχής σε όλες τις κατηγορίες Ανδρών: Από την αγωνιστική περίοδο 2022-23, θα υπάρχει παράβολο συμμετοχής σε όλες τις κατηγορίες Ανδρών, κάτι που θα συμβαίνει σε όλες τις Ενώσεις. Στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ το ποσό θα είναι 250 €, στη Β’ ΕΣΚΑΣΕ 200 €, στη Γ’ ΕΣΚΑΣΕ 150 €, με την Ένωση να σκοπεύει το μεγαλύτερο κομμάτι απ’ αυτά να διατεθεί στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Κύπελλο ΕΣΚΑΣΕ με…προϋποθέσεις: Η ΕΣΚΑΣΕ σκοπεύει να διοργανώσει για φέτος το θεσμό του κυπέλλου, στον οποίο θα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος οι ομάδες της Α’ ΕΣΚΑΣΕ και της Β’ ΕΣΚΑΣΕ, στο σύνολο δηλαδή 28. Το κύπελλο θα διεξαχθεί με την προϋπόθεση, ότι θα δηλώσουν συμμετοχή οι περισσότερες από τις 28 ομάδες. Σε αυτή την περίπτωση, στόχος της Ένωσης είναι να κάνει τους τρεις πρώτος γύρους μέσα στον Σεπτέμβριο και να μείνει μόνο η τελική 4αδα που θα διεξαχθεί σε χρόνο που θα οριστεί αργότερα, ακόμα και με τη μορφή final-4. Οι αγώνες θα είναι μονοί, με γεωγραφικά κριτήρια στην πρώτη φάση και με πλεονέκτημα έδρας για τις ομάδες της Β’ κατηγορίας όταν θα αγωνίζονται με τις αντίστοιχες της Α’ ΕΣΚΑΣΕ.

Υποχρεωτικό το παιδικό ή εφηβικό τμήμα για τη Β’ ΕΣΚΑΣΕ από το 2023-24. Τι θα ισχύει στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Από την αγωνιστική περίοδο 2023-24 αποφασίστηκε πως οι ομάδες της Β’ ΕΣΚΑΣΕ θα υποχρεούνται να δηλώνουν παράλληλα τμήμα παίδων ή εφήβων, όπως γίνεται μέχρι στιγμής στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ. Επίσης, στο επόμενο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας (2022-23) θα ισχύουν τα ίδια δεδομένα (υποχρεωτικά ένας U-20 στο πρώτο ημίχρονο), ενώ δεν προχώρησε η σκέψη-πρόταση για περιορισμό στο όριο ηλικίας στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ

50-50 τα έξοδα σε όλες τις κατηγορίες: Τα έξοδα διαιτησίας και κριτών, σε όλες τις κατηγορίες και όχι μόνο στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, θα είναι από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 50-50 για τις ομάδες. Αν π.χ. ένας αγώνας Α’ ΕΣΚΑΣΕ έχει κόστος 150 € οι δύο ομάδες θα πληρώνουν από 75€.

Οδηγία για περισσότερα παιχνίδια στις μικρές ηλικίες: Από την ΕΟΚ υπάρχει η προτροπή για να δίνονται όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια στις αναπτυξιακές ηλικίες και από την ΕΣΚΑΣΕ εξετάζονται αρκετά σενάρια. Κάποια απ’ αυτά, έχουν να κάνουν με τη δημιουργία μεγαλύτερων ομίλων (8-10 ομάδων) χωρίς διεξαγωγή β’ φάσης σε παίδες-εφήβους, για αγώνες μεσοβδόμαδα σε αποστάσεις ομάδων μικρότερες από τα 30 χλμ., ενώ υπάρχουν διάφορες σκέψεις και για το πρωτάθλημα παμπαίδων, αλλά και γιε εκείνο του μίνι-μπάσκετ που επίσης θα διεξαχθούν φέτος!

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των σωματείων, με τους Καραμαγκιώλη και Μώρο να παίρνουν το λόγο.

Μένος Καραμαγκιώλης (Άρης Θήβας): ”Έχουμε πίκρα, γιατί δεν τιμήσατε όπως θα έπρεπε τον τελικό της Α’ ΕΣΚΑΣΕ. Με τη σειρά στο 2-1, έπρεπε να προβλέψετε πως η σειρά μπορεί να τελείωνε, όπως και έγινε και να κάνετε απονομή τιμώντας και τις δύο ομάδες του τελικού. Απαξιώσατε, άθελα σας θεωρώ, τον τελικό, δεν ήσασταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Επίσης, εμείς ως Άρης δώσαμε 15 εντός έδρας αγώνες και δεν τιμωρηθήκαμε ποτέ, αντίθετα τιμωρηθήκαμε σε αγώνες μακριά από την έδρα μας και αυτό λέει πολλά. Στους παμπαίδες πρέπει να προβλέψετε να αγωνίζονται και παίκτες μικρότερων ηλικιών”. 

Απάντηση Μελετίου: Για τις μικρότερες ηλικίες τέθηκαν όλα τα θέματα υπ’ όψιν της ΕΟΚ, η οποία δεν άφησε και καλά έκανε κατά τη γνώμη μου, να αλλάξουν οι ηλικίες. Να σας ενημερώσω, πως με πίεση μπήκαν και οι γεννημένοι το ’09, η ΕΟΚ ήθελε αρχικά μόνο τους ’07-΄08. 

Χρήστος Χρήστου: ”Καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό της ΕΟΚ, δεν είναι δυνατόν ένα παιδί 10 ετών να παίξει με ένα 7 ετών. Η ανάπτυξη σε αυτές τις ηλικίες είναι μεγάλη, μπορεί να προκύψουν τραυματισμοί. Τα όρια ηλικίας πρέπει να εξακολουθούν να είναι συγκεκριμένα”. 

 

Φαίδων Μώρος (Άρης Αμφίκλειας) Για τον αγώνα με τον Λοκρό:‘Φέτος τον Μάϊο προσκληθήκαμε από το Λοκρό στο μεταξύ μας αγώνα για μια τελετή στη μνήμη του Σοροπάνη. Μας προκάλεσε αρνητική εντύπωση πως από την ΕΣΚΑΣΕ δεν ήρθε κανένας. Είχατε καλεστεί ή σας αγνόησαν; Αν σας κάλεσαν και δεν πήγατε, είναι απαράδεκτο” .

 

Απάντηση Χ. Μελετίου: ‘‘Προσωπικά, εκείνη τη μέρα παραβρέθηκα σε Σχηματάρι και Βασιλικό που διεξάγονταν οι προκριματικές φάσεις σε παίδες και κορασίδες. Πήραμε πρόσκληση, κακώς που δεν πήγαμε”. 

Για την Επιτροπή πρωταθλήματος: ‘‘Έχω την απορία αν αυτή η η επιτροπή λειτουργεί. Όταν έχετε στα χέρια σας ένα φύλλο αγώνα, θα πρέπει να εισηγείστε. Θέλω να ρωτήσω, τα μέλη της επιτροπής είναι ενήμερα; Γίνεται ψηφοφορία, 5-0, 3-2 κλπ, ή αποφασίζει μόνος του ο πρόεδρος της Επιτροπής; 

Απάντηση Αλογοσκούφη: ‘‘Η επιτροπή πρωταθλήματος είναι 5μελής και σε καμιά περίπτωση δεν αποφασίζω ή διατάζω. Λειτουργώ πάντα εισηγητικά προς τα μέλη, τα οποία είναι ανά πάσα στιγμή ενήμερα. Σε κάποιες προτάσεις υπάρχουν διαφωνίες, δεν είναι όλες ομόφωνες. Αλλά πάντα προτείνουμε προς το Δ.Σ. δεν αποφασίζουμε. Έχω τη συνείδηση μου ήσυχη”. 

Ηλίας Ροζάνας: ”Ο πρόεδρος της Επιτροπής μας ενημέρωνε σύμφωνα με τις εκθέσεις των κανονισμών τι προβλέπει ο κανονισμός και σύμφωνα με αυτόν, πρότεινε στα μέλη την αντίστοιχη ποινή. Δεν παίρνουμε εμείς ως επιτροπή καμιά απόφαση. Δεν μπήκαμε ποτέ στη διαδικασία ούτε να μειώσουμε, ούτε να συμψηφίσουμε ποινές. Μια φορά κάναμε το λάθος να εισηγηθούμε για τα περιβόητα 10” στον αγώνα της Καρύστου θεωρώντας πως δεν έπαιξαν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και το πληρώσαμε”. 

Φ. Μώρος για το video των αγώνων: ”Σας έστειλα video, δύο επιστολές διαμαρτυρίας, αλλά εσείς προτιμήσατε να τιμωρήσετε την αντίδραση αντί για τη δράση. Το άρθρο 55 της ΕΟΚ είναι ξεκάθαρο, έχετε το δικαίωμα να τιμωρήσετε μέσω video αλλά δεν το κάνετε. Σας έστειλα ολόκληρο το video, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το λάβατε υπ’ όψιν σας. Δεν τηρήσατε τον κανονισμό, παρανομίσατε, η απάντηση που μου στείλατε δεν υπάρχει. Είναι ξεκάθαρο ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε το video για παραβατική συμπεριφορά. Φτάσατε στο σημείο να τιμωρείται ο άνθρωπος που δέχθηκε την επίθεση. Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό.

Φ. Μώρος για τις τιμωρίες: ”Τον κριτή που τον έπιασαν και τον σήκωσαν στον αέρα, αν το είχε κάνει ο Παπαδάκης, θα τον είχατε στείλει στις…φυλακές Αυλώνα! Λέτε, πως δεν τιμωρείτε όταν οι διαιτητές δεν παίρνουν δελτία. Στην Άμφισσα έχει γραφτεί πως ο Παναγιωτίδης πάτησε στην πλάτη αντίπαλο, με εμάς γράφτηκε πως ο ίδιος παίκτης πέρασε μπροστά από τον πάγκο μας, χλεύασε και έκανε χειρονομίες. Δεν πήραν το δελτίο του, δεν τιμωρήθηκε. Ως εδώ καλά. Ας μας εξηγήσει κάποιος όμως, γιατί στον αγώνα με τον Αστέρα Αλιβερίου που ο διαιτητής, που επίσης δεν πήρε το δελτίο μου, έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι έγραψε, εμένα γιατί με τιμωρήσατε; Γιατί στον αγώνα με τον Πρωτέα Σχηματαρίου με τιμωρήσατε χωρίς να έχουν πάρει το δελτίο μου και ενώ οι εκθέσεις των δύο διαιτητών ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες; Γιατί πήγατε να τιμωρήσετε παίκτη μας, τον Μιχέλη, χωρίς να έχει κληθεί σε απολογία; Λειτουργείτε με δύο μέτρα και δύο σταθμά.  

Απάντηση Χ. Μελετίου:‘Αυτά που αναφέρεις δεν έχουν σχέση με τη Γενική Συνέλευση. Μπορείς να έρθεις σε συμβούλιο, να μας πεις ότι θέλεις και να κάτσουμε να τα συζητήσουμε 3 ώρες, όχι εδώ όμως”. 

Χρ. Αλογοσκούφης για το camp της Περιφέρειας:‘Για δεύτερη χρονιά διαπιστώνουμε πως η Περιφέρεια διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ και όπως πέρυσι έτσι και φέτος μας έχει αγνοήσει. Πέρυσι μας είπαν πως έγινε λάθος, φέτος επαναλήφθηκε. Αυτό πρέπει να μας ενοχλήσει όλους. Είμαστε ο μοναδικός φορέας και οφείλουν να μας λάβουν υπόψιν τους. Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα αντιδράσουμε”. 

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωσε Παπαποστόλου ο Άρης Θήβας!

pannikolaou

Ο ΓΑΣ Βασιλικού απέκτησε τον Κ. Γυφτονικολό!

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Η μεταγραφή της χρονιάς! Πήρε Ανδρόνικο Γκιζόγιαννη ο Κάδμος!

pannikolaou