B ΕΣΚΑΣΕ Α ΕΣΚΑΣΕ Α2 Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΣΚΑΣΕ

Το Pelagos Club Tennis Academy ”ανοίγει τα φτερά του”! (pics)

Το τένις μπήκε για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, με την Σάκκαρη και τον Τσιτσιπά κατά κύριο λόγο να οδηγούν τη νεολαία προς το συγκεκριμένο σπορ, που τελικά αποδεικνύεται πως ήταν…παρεξηγημένο, καθώς δεν είναι για τους λίγους, αλλά αντίθετα για τους πολλούς!

Και αυτό, καθώς το τένις είναι ένα άθλημα που μπορεί κάποιος να παίξει από μαθητής του δημοτικού, μέχρι τα…βαθιά γεράματα, που δεν χρειάζεται να είναι…Τσιτσιπάς, αλλά που μπορεί να κάνει το χόμπι του και να περάσει ευχάριστα κάποιες ώρες της ημέρας του! Ένα άθλημα που ταιριάζει στον Έλληνα, καθώς συνδυάζει το εγκεφαλικό παιχνίδι με τη γυμναστική.

Το ερώτημα βέβαια είναι, που μπορεί κάποιος να παίξει τένις, καθώς δεν θα συναντήσεις σε κάθε γειτονιά και ένα γήπεδο.

Στη Χαλκίδα η απάντηση στο ερώτημα δίνεται με ξεκάθαρο τρόπο, καθώς στις εγκαταστάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου ”Πέλαγος” που οι ιδιοκτήτες του Άντζυ Αλεξάνδρου και Γιώργος Κατσίνας προχώρησαν πέρυσι στην πώληση του, δημιουργήθηκε από τους ίδιους, το Pelagos Club Tennis Academy, μια εντυπωσιακή εγκατάσταση, που από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου άνοιξε και επίσημα τα ”φτερά του” υποδεχόμενο όλους τους φίλους του αθλήματος!

Η παρουσία των δύο και η απόφαση να δημιουργήσουν αυτή την ακαδημία, αποτελεί άλλωστε εχέγγυο και βήμα προς τα εμπρός για το τένις και όχι μόνο, αλλά συνολικότερα για τον αθλητισμό. Η δράση τους και η πολύπλευρη βοήθεια τους προς τον αθλητισμό όλα αυτά χρόνια, οι μπασκετικοί ιδίως γνωρίζουν καλά, δείχνει ξεκάθαρα το δρόμο…

Στις εγκαταστάσεις του Pelagos Club Tennis Academy, θα συναντήσει κανείς τρία γήπεδα τένις, πλήρως αναμορφωμένα, αλλά και με πολλές παροχές για όσους χρησιμοποιούν τα γήπεδα και όχι μόνο, καθώς ο χώρος είναι φιλόξενος και μπορεί κάποιος ακόμα και αν δεν θέλει να αθληθεί, να παρακολουθήσει ένα αγώνα ή μια προπόνηση, πίνοντας το αναψυκτικό του!

Οι εγκαταστάσεις θα είναι ανοικτές καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, η γραμματεία του κλαμπ θα είναι από το πρωί στα γήπεδα, ενώ οι προπονήσεις θα ξεκινούν από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ, εκτός και αν υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού με προπονητές και τις πρωινές ώρες.

Στο Pelagos Club Tennis Academy θα λειτουργούν τμήματα mini tenis, παιδιών, ενηλίκων, ιδιαίτερα μαθήματα, τμήματα αρχαρίων, ενηλίκων, τμήματα βελτίωσης παιχνιδιού, ενώ παράλληλα θα μπορούν να γίνονται ενοικιάσεις γηπέδων.

Ο Γιώργος Κατσίνας, μας υποδέχθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις και μας μίλησε αρχικά, για το πως προέκυψε η ιδέα:Μετά την αποχώρηση μας από το ξενοδοχείο ”Πέλαγος” και την πώληση του, προέκυψε η ιδέα για αυτή την αθλητική εγκατάσταση. Θέλαμε με την Άντζυ, να μείνουμε στην πόλη και να δημιουργήσουμε, αγαπάμε την πόλη της Χαλκίδας και τους ανθρώπους της και θέλαμε να κάνουμε κάτι για να ασχοληθούμε κατά κύριο λόγο με τα παιδιά. Αποφασίσαμε λοιπόν, να δημιουργήσουμε πρωτίστως μια ακαδημία και να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στον αθλητισμό, τον οποίο αγαπάμε έτσι και αλλιώς. 

Για τη μοκέτα και στα τρία γήπεδα:Επιλέξαμε τη μοκέτα γιατί έχει κάποια χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα που ενδεχομένως ταιριάζουν σε αυτό που εμείς φανταζόμαστε. Για τα μικρά παιδιά είναι πιο εύκολο να μπουν στο τένις, και να σταθούν στο γήπεδο. Για τους μεγαλύτερους όπως είμαστε εμείς δεν υπάρχουν επιβαρύνσεις και τραυματισμοί όπως γίνεται συνήθως στα σκληρά γήπεδα. Γι’ αυτό σκεφτήκαμε να πάμε σε αυτή τη λύση παρότι που ήταν ακριβότερη θεωρώντας πως είναι η καλύτερη. Αλλά δεν σταματάμε σε αυτό, σκοπός μας είναι να κάνουμε και άλλα πράγματα, να δημιουργήσουμε ένα κλαμπ που θα είναι κόσμημα. Ήδη έχουν αναμορφωθεί όλοι οι χώροι, αλλάξαμε τη σκληρή επιφάνεια, τοποθετήσαμε νέους πάγκους, ψυγεία, φορτιστές για κινητά πελατών, μίνι μπαρ για καφέ-αναψυκτικό ώστε να μπορεί ο συγγενής ή ο φίλος να καθίσει και να παρακολουθήσει ένα αγώνα. Γενικά προσπαθούμε οι υπηρεσίες μας να είναι τέτοιες ώστε να ανταποκρίνονται και στο τένις αλλά και στους ανθρώπους που θα φιλοξενούμε. Δεν είμαι άνθρωπος που γεννήθηκε στο τένις, ασχολούμαι τα τελευταία 7-8 χρόνια, αγαπάω αυτό το άθλημα και στο μυαλό μας έχουμε να προσφέρουμε και να δημιουργήσουμε μια ισχυρή και δυνατή ομάδα που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες. Αυτός ήταν πάντα ο οδηγός μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πάλι”. 

Για το τουρνουά που θα γίνει από τις 4 Ιουλίου: ‘‘Για πρώτη φορά θα γίνει ένα τόσο μεγάλο τουρνουά στην πόλη μας. Ο κ. Φάνης Θεοδωρίδης διοργανώνει πάντα μεγάλα event και είμαστε χαρούμενοι που θα αποτελέσουμε μέρος αυτής της προσπάθειας. Προσδοκούμε να έχουμε γύρω στις 200 συμμετοχές και να αποτελέσει αυτό το τουρνουά την πυξίδα, την αφορμή της γνωριμίας μας των εγκαταστάσεων, με τον κόσμο της Χαλκίδας. Ξεκινήσαμε από τις 20 Ιουνίου, αλλά βασικός μας στόχος είναι να είμαστε πανέτοιμοι τον Σεπτέμβριο”. 

Για τα παιδιά και την κοινωνική προσφορά: ”Θέλουμε να προσφέρουμε, ιδίως σε παιδάκια με ειδικές ανάγκες. Θα έρθουμε σε επαφή με ειδικά σχολεία, ώστε κάποια πρωϊνά να φέρνουν τα παιδιά στις εγκαταστάσεις μας χωρίς καμιά επιβάρυνση. Θέλουμε να προσφέρουμε ότι μπορούμε και όπου χρειαστεί η πόλη της Χαλκίδας. Μαζί με την Άντζυ, όπως το έχουμε δείξει και στο παρελθόν θα είμαστε πάντα εδώ. Επιλέξαμε να είμαστε στην πόλη της Χαλκίδας και θέλουμε να μείνουμε και να βάλουμε πλάτη στον αθλητισμό της πόλης. Μπορεί και πρέπει να γίνει”. 

Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Pelagos Club Tennis Academy πατήστε ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα

Ενισχύθηκε με Τάταρη ο Ερμής Σχηματαρίου!

pannikolaou

Μαζική παρουσία στο σεμινάριο προπονητών Β’ κατηγορίας!

pannikolaou

Βογιατζής και Παρμενίδης στον πρωταθλητή Χίου Ν.Ο. Θυμιανών!

pannikolaou