FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ

Ανέστης Μάτος: ”Κάναμε το 2-1 και τίποτα παραπάνω”

Ο Ανέστης Μάτος οδήγησε την ομάδα του στην νίκη στον πρώτα αγώνα των τελικών της Α’ ΕΣΚΑΣΕ και ο Λοκρός απέχει πλέον μόλις μια νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στις δηλώσεις του στο stereabasket.gr ανέφερε χαρακτηριστικά για το χθεσινό αγώνα: ‘‘Ήταν ένα ντέρμπι μεταξύ των δύο καλύτερων ομάδων του πρωταθλήματος, ένα κλασσικό παιχνίδι τελικών πρωταθλήματος. Εμείς απλά κάναμε το 2-1 και τίποτα παραπάνω, το πρωτάθλημα δεν κρίθηκε με τη χθεσινή μας νίκη, απλά πήραμε ένα μικρό πλεονέκτημα. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για τη νίκη που ήρθε σε δύσκολες συνθήκες παίζοντας κάτω από αφόρητη ζέστη, που δεν θυμάμαι ποτέ να έχει ξαναγίνει στις αρχές Ιουνίου. 

Ξεκινήσαμε πολύ καλά τον αγώνα, προηγηθήκαμε με 10 πόντους διαφορά, αλλά η εμπειρία του Χαρατσή μας έκανε ζημιά. Παρ’ όλα αυτά, πήγαμε με ένα ελαφρύ προβάδισμα στο σκορ στο ημίχρονο. Στη γ’ περίοδο αντέξαμε στην πίεση του Άρη, είχαμε καθαρό μυαλό, δεν επηρεαστήκαμε από τις καταστάσεις του αγώνα, πήραμε μια σημαντική διαφορά την οποία και διατηρήσαμε μέχρι τέλους φτάνοντας στη νίκη. 

Όσο αφορά με τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί με τη διαιτησία, έχω να πω ότι μόνο κακό μπορεί να κάνει στο άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε. Εμείς από την πλευρά μας ως Λοκρός, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΕΣΚΑΣΕ, στα αρμόδια όργανα, στους διαιτητές της Ένωσης μας, όπως επίσης και στους διαιτητές εκτός του Συνδέσμου μας όπου και όποτε μας σφύριξαν στο παρελθόν. Σεβόμαστε πάντα τους κανόνες του παιχνιδιού και δεν ασχολούμαστε με τέτοιες καταστάσεις που επί της ουσίας δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο δημιουργούν εντυπώσεις. Θυμίζω απλά, πως στο προηγούμενο αγώνα μας στη Θήβα, όπου σε περίπτωση νίκης μας παίρναμε το πρωτάθλημα από την κανονική περίοδο, μας σφύριξαν Αθηναίοι διαιτητές και σε ”εγκληματικό” μαρκάρισμα αντιπάλου μας, απλά το αναφέραμε χωρίς να δημιουργούμε κλίμα για τα επόμενα παιχνίδια.

Θέλω να πιστεύω, πως το επόμενο Σάββατο στη Θήβα, στον δεύτερο τελικό, θα τύχουμε της αντίστοιχης φιλοξενίας που είχε ο Άρης στα δύο φετινά παιχνίδια στην έδρα μας”. 

Σχετικά άρθρα

Αναβλήθηκε το All Star Game της ΕΣΚΑΣΕ!

pannikolaou

A2 Elite League Playoffs: Φοβερός Ερμής, πέρασε στο final-4 ανόδου! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχημ. 80-88

pannikolaou

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας! (video & pics)

pannikolaou