FEATURED ΠΑΙΔΩΝ

Final-8 Παίδων: Ανταγωνιστικός στο β’ ημίχρονο! (ΔΕΚΑ-Πρωτέας Σχηματαρίου 83-58)

Το έργο του Πρωτέα Σχηματαρίου ήταν αναμενόμενα δύσκολο απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά, με τους παίκτες του Χαντζή που έχουν πετύχει και με το παραπάνω το στόχο τους φτάνοντας στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, να αντιμετωπίζουν την πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΘ (Θεσσαλονίκης) ΔΕΚΑ, από την οποία ηττήθηκαν με 83-58, κερδίζοντας όμως σε πολύτιμες εμπειρίες αλλά και εντυπώσεις, ιδίως στο β’ ημίχρονο!

Αυτός είναι άλλωστε ο βασικός στόχος του Πρωτέα σε αυτό το τουρνουά, έχοντας πέσει σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο με ΔΕΚΑ, Ολυμπιακό και Περιστέρι, ομάδες που και οι τρεις μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής και να μπουν στα μετάλλια!

Η ΔΕΚΑ ξεκίνησε το ματς πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και ελέγχοντας τα ριμπάουντ πήγε σε δεύτερες και τρίτες επιθέσεις, για να προηγηθεί με 12-0 στο ξεκίνημα και 33-14 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Από εκεί και πέρα ο Πρωτέας ήταν ανταγωνιστικός, καταφέρνοντας εκτός των άλλων να κερδίσει σε επιμέρους σκορ στο β’ ημίχρονο τους αντιπάλους του!

Στη β’ περίοδο ο Πρωτέας ισορρόπησε τον αγώνα, έπαιξε καλύτερη άμυνα, η διαφορά παρέμεινε κοντά στους 20 πόντους μέχρι και το 18′ για να κάνει ένα 8-0 η ΔΕΚΑ κλείνοντας το πρώτο μέρος με 50-23.

Η γ’ περίοδος βρήκε και πάλι τον Πρωτέα ανταγωνιστικό (επιμέρους σκορ 20-15) με στο σκορ στο 70-38, για να τελειώσει τελικά το ματς με 83-58, με την ομάδα του Χαντζή να κλείνει το β’ μέρος με επιμέρους σκορ 33-35 υπέρ του!

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Χατζημπαλίδης-Λεβεντάκος.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 33-14, 50-23, 70-38, 83-58.

ΔΕΚΑ (Νικολαϊδης-Ντάγιος): Αμπάρκιολας, Κουρουτζίδης, Κωνσταντινίδης, Μεσσηνιώτης 9, Στράντζαλης 8, Πατρίκης 18, Πασχαλίδης 11, Πούντος 14, Ιωαννίδης 2, Καπαγερόπουλος 4, Σεκερτζής 2, Λιοτόπουλος 15.

ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Χαντζής-Ευμορφοπούλου): Χαλάτσης 14 (3), Μπέτα 6, Μπισούκου 2, Χαντζής Κ. 22 (1), Ντανάσης Αργ. 3 (1), Κατσιμήτρος, Τσιώλης 6 (1), Βόγγελης 5, Ντανάσης Σπ., Σολομωνίδης, Σεφέρης, Χαντζής Γ.

Για να διαβάσετε τη στατιστική του αγώνα πατήστε ΕΔΩ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιωσήφ Νικολαΐδης (ΔΕΚΑ, προπονητής): «Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες. Τα παιδιά θυσιάζουν τις διακοπές τους και κάποια μπάνια για να βρίσκονται εδώ. Συγχαρητήρια στον Πρωτέα για την προσπάθειά του και συγχαρητήρια στη δική μας ομάδα, συνεχίζουμε με ταπεινότητα».

Ευριπίδης Πούντος (ΔΕΚΑ, παίκτης): «Η διοργάνωση φαίνεται πολύ καλά δομημένη και συγχαρητήρια στους αρμόδιους. Όσον αφορά για το παιχνίδι, μας πήγε πολύ καλά, αν και κάναμε κάποια λάθη τα οποία θα φροντίσουμε να διορθώσουμε στη συνέχεια».

Ηλίας Χαντζής (Πρωτέας, προπονητής): «Η διοργάνωση αποτελεί μία πολύ σπουδαία εμπειρία για την ομάδα μας και για τους παίκτες μας. Παρά τη διαφορά στα ρόστερ, οι δικοί μου παίκτες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και μολονότι μπήκαν μουδιασμένα, έδειξαν σημάδια αντίδρασης στη συνέχεια. Το νωθρό ξεκίνημα ήταν σίγουρα και θέμα απειρίας και άγχους. Συγχαρητήρια στη ΔΕΚΑ για τη νίκη της».

Κωνσταντίνος Χαλάτσης (Πρωτέας, παίκτης): «Για εμάς η διοργάνωση μας δίνει πρωτόγνωρες εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν μια ζωή. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, όλα κυλούν άψογα, από την υποδοχή ως και τη διαμονή μας στην Καρδίτσα. Σχετικά με το ματς, μπήκαμε νωθρά και σε συνδυασμό με το μικρό ρόστερ που έχουμε αλλά και το βάθος στο υλικό της ΔΕΚΑ, η έκβαση της αναμέτρησης δεν εξελίχθηκε καλά για την ομάδα μας».

Σχετικά άρθρα

Β’ ΕΘΝΙΚΗ Playoffs: Ήττα καταστροφή! Εθνικός Λιβαδειάς-Νήαρ Ήστ 78-81

pannikolaou

A2 Elite League Play out: Ζωντανός για την παραμονή! Έσπερος My ΚΤΕΟ Λαμίας-Ψυχικό 71-70

pannikolaou

Σχολικοί Final-4: 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παύλος 81-98 Κέρδισαν το χειροκρότημα!

pannikolaou