Β' ΕΘΝΙΚΗ

Γ. Σοφογιάννης: ”Πρώτος στόχος της ομάδας τα play-offs ανόδου”

Ο προπονητής του Εσπέρου Λαμίας, Γιάννης Σοφογιάννης, μίλησε στο ΕΟΚ Web Radio και στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και την Αθηνά Πατρινού.

Ο κόουτς του Έσπερου, αναφέρθηκε στην περσινή σαιζόν, στο νέο πρωτάθλημα αλλά και στους φετινούς στόχους της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την προηγούμενη χρονιά του Εσπέρου Λαμίας: «Ο Έσπερος Λαμίας δημιουργήθηκε εδώ και 14 χρόνια. Τότε σταμάτησε ο Ιωνικός Λαμίας να υφίσταται και μαζευτήκαμε μια παρέα φίλων να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο απ’ την αρχή. Πηγαίναμε με σταθερά βήματα χρόνο με το χρόνο, είχαμε την ευτυχία ν’ ανεβούμε γρήγορα τις τοπικές κατηγορίες. Πάντα υπήρχε ένα 2ετές – 3ετές πλάνο για το βήμα παραπάνω, αλλά ο κορονοϊός μάς «έκοψε», όπως και άλλους, στη μέση. Την προηγούμενη χρονιά κάναμε μια συντηρητική χρονιά για να δούμε και την κατάσταση. Χωρίς να βάλουμε στόχους υψηλούς με την προσπάθεια των παιδιών μάς έφερε στην 3η θέση».

Για την νέα σεζόν της ομάδας: «Φέτος έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα. Έχει μπει καινούργιος κόσμος στην ομάδα, είπαμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή και διοικητικά η νέα διοίκηση να συνεχίσει το πετυχημένο έργο της προηγούμενης διοίκησης. Επίσης, αγωνιστικά έχει κλείσει ένας κύκλος παικτών και έπρεπε να γίνει μια ανανέωση. Επειδή η Β’ Εθνική είναι μια πάρα πολύ δυνατή κατηγορία, έχουν δυναμώσει πάρα πολλές ομάδες, έπρεπε να κοιτάξουμε κι εμείς να βοηθήσουμε την ομάδα όσο περισσότερο μπορούμε με βάση τα δικά μας οικονομικά δεδομένα, έχοντας πάντα σκέψεις play-offs».

Για τους φετινούς στόχους του Εσπέρου Λαμίας: «Σίγουρα ο πρώτος στόχος της ομάδος και με την καινούργια διαδικασία είναι να μπει στα play-offs ανόδου. Από ‘κει και πέρα, το αν θα καταφέρεις να μπεις στα play-offs, να μπεις στην τελική δυάδα, είναι πολύ μακρύ το πρωτάθλημα για να μπορέσεις να το πεις αυτό. Νομίζω ότι θα παίξουν πάρα πολλοί παράγοντες ρόλο, σίγουρα οι τραυματισμοί, το πόσο γρήγορα θα «δέσει» η ομάδα, το πώς θα καταφέρουν να τελειώσουν τα πρωταθλήματα οι ομάδες, η μέρα που θα βρεθείς όταν έχεις ν’ αντιμετωπίσεις τις ομάδες που ίσως βρεις στα play-offs. Θα ‘ναι ένα πολύ δύσκολο και ενδιαφέρον πρωτάθλημα, που μπορεί οι συγκεκριμένοι παράγοντες μιας μέρας να καθορίσουν το αποτέλεσμα».

Για το μέχρι στιγμής σχεδιασμό του ρόστερ: «Όλα τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα έχουν έρθει έχοντας μια πορεία και πιστεύω θ’ ανταποκριθούν στο ρόλο τους. Ήδη έχουμε μια υπέρβαση όσον αφορά τα παιδιά που έχουν έρθει. Από ‘δω και πέρα, κοιτάμε να δούμε πώς θα πάει η κατάσταση και με τις υπόλοιπες ομάδες, αν θα χρειαστεί να κάνουμε 1-2 προσθήκες ακόμα. Είτε κάνουμε είτε όχι, θεωρώ ότι η ομάδα θα ‘ναι ανταγωνιστική, γιατί και με τα παιδιά που έμειναν στην ομάδα είναι αρκετά ενισχυμένο το ρόστερ. Εμείς πάντα κάνουμε προσεγμένες κινήσεις, η ομάδα όλα τα χρόνια έχει καταφέρει να έχει ένα καλό όνομα, οπότε κάθε κίνηση γίνεται πάντα προσεκτικά και με βάση πάντα τα οικονομικά μας δεδομένα. Αυτήν τη στιγμή, είμαστε σε μια διαρκή συζήτηση για όλα αυτά τα θέματα και αν χρειαστεί πιστεύω ότι η διοίκηση θα κάνει το κάτι παραπάνω για να τελειώσουμε με το ρόστερ. Αν όχι, πάλι μια χαρά είμαστε, ευχαριστημένοι και πιστεύω θα ‘μαστε ανταγωνιστικοί και θα συνεχίσουμε έτσι».

Για τους λόγους που έπεισαν τον Τζόρτζεβιτς να έρθει στην ομάδα: «Σίγουρα τον έπεισαν περισσότερο οι στόχοι της ομάδας. Επίσης, το οικογενειακό περιβάλλον που υπάρχει εδώ, η φιλία με κάποιους παίκτες που θα ξαναβρεθεί μαζί τους. Πιστεύω ότι ήθελε και ο ίδιος και η οικογένειά του να έρθει ξανά στην Ελλάδα. Νομίζω είναι μια κατασταλαγμένη απόφαση, που έχει να κάνει περισσότερο και με την πόλη της Λαμίας και με τους ανθρώπους εδώ γύρω και με τις συνθήκες διαμονής στη Λαμία. Οι υψηλοί στόχοι του Εσπέρου πάντως έπαιξαν το σημαντικότερο ρόλο».

Σχετικά άρθρα

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

Β’ Εθνική Playoffs: Εντός έδρας ήττα και τώρα θέλει 2/2! Εθνικός Λιβαδειάς-Νήαρ Ήστ 58-79

pannikolaou

Εθνικός Λιβαδειάς-Κάδμος: Έπαιξαν φιλικό και έφαγαν μαζί! (pics)

pannikolaou