ΕΦΗΒΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

Σωτ. Γερμανός: ”50 χρόνια πίσω μας έφεραν όσα ζήσαμε την 1η αγωνιστική των πρωταθλημάτων”

Ο προπονητής του Άρη Θήβας σχολίασε τη χθεσινή έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων με τις κατηγορίες παίδων και κορασίδων, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως το μπάσκετ πήγε 50 χρόνια πίσω με τον ένα διαιτητή και την ελλιπή γραμματεία σε όλους τους αγώνες, που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει σκορ στον πίνακα σε κανένα κλειστό γυμναστήριο!

‘Πενήντα χρόνια πίσω με έφεραν όσα έζησα σήμερα στην πρώτη αγωνιστική του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Οι δυο αγώνες που έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο Θήβας μεταξύ Άρη Θήβας και Ερμή Σχηματαρίου και Κάδμου Θήβας και Πρωτέα Σχηματαρίου διεξήχθησαν με απόφαση της Ομοσπονδίας και της τοπικής Ένωσης με έναν (τον ίδιο) διαιτητή και μόνο δύο άτομα στην γραμματεία, χωρίς σκορ στο ηλεκτρονικό ταμπλό και χωρίς τα φάουλ των αθλητών.
Όμως ακόμη και πριν 50 χρόνια στα ανοικτά γήπεδα, θυμάμαι πως είχαμε για το σκορ αυτά τα χειροκίνητα αυτοσχέδια ταμπλό με τους αριθμούς που άλλαζαν από κάποιο άτομο της γηπεδούχου.
Φαντασθείτε να είσαστε προπονητής, να πηγαίνει το παιχνίδι πόντο πόντο και να μη γνωρίζετε το σκορ….
Φαντασθείτε να είσθε αθλητής η προπονητής και να μη γνωρίζετε πόσα φάουλ έχει ο καθένας…..
Φαντασθείτε τον εαυτό σας γονιό η φίλαθλο στην κερκίδα, να παρακολουθείτε για δύο ώρες έναν αγώνα και να μη ξέρετε το σκορ και το τελικό αποτέλεσμα…..
Φαντασθείτε να είσθε ο μοναδικός διαιτητής και να είσθε υποχρεωμένος να σφυρίξετε τρεις συνεχόμενους αγώνες παιδικού και εφηβικού, όπου ακόμη τα παιδιά δεν γνωρίζουν τους κανονισμούς και οι παραβάσεις είναι πάμπολλες….
Όλα αυτά προφανώς για οικονομικούς λόγους βεβαίως.
Μήπως όμως κι όλα τα παραπάνω πρέπει να συνεκτιμηθούν?
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και ένας από τους νεόκοπους υπεύθυνους στην Ομοσπονδία και στην τοπική Ένωση, που να πιστεύει ότι μπορεί ακόμη να αποκαλεί “Αναπτυξιακά” αυτά τα πρωταθλήματα!!
Ούτε βεβαίως έχω καμμιά διάθεση να έλθω σε αντιπαράθεση με τους Συνδέσμους Διαιτητών και Κριτών, που έχουν κι αυτοί τα δίκαια και τα συμφέροντά τους.
Ταπεινά λοιπόν παρακαλώ για την επανεξέταση αυτής της “οπισθοδρομικής” διάταξης, προσδοκώντας μόνο την πρόοδο του μπάσκετ, που αναμφίβολα έχει να κάνει με την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων υποδομών!!”

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα και το κύπελλο ΕΣΚΑΣΕ (8-9 Οκτωβρίου)

pannikolaou

Από το μπάσκετ στην 1η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ολυμπιακής ρομποτικής!

pannikolaou

Ο Γιώργος Βόβορας προπόνησε τις ακαδημίες του Απόλλωνα Χαλκίδας! (pics)

pannikolaou