B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ ΕΦΗΒΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

Σήμερα στην Αλίαρτο οι κληρώσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλου ΕΣΚΑΣΕ

Ημέρα κληρώσεων η σημερινή, καθώς στις 12 το μεσημέρι στο Συνεδριακό κέντρο της Αλιάρτου, θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΣΕ της αγωνιστικής περιόδου 2022-23, καθώς και η κλήρωση του κυπέλλου ΕΣΚΑΣΕ που διοργανώνεται για πρώτη φορά από την τοπική Ένωση.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις:

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΣΚΑΣΕ: Στην κλήρωση θα λάβουν μέρος 26 σωματεία. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι ομάδες που την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα αγωνιστούν στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ ΕΣΚΑΣΕ. Δήλωσαν συμμετοχή οι 13 ομάδες της Α’ κατηγορίας, καθώς και 13 από τις 16 συνολικά ομάδες της Β’ κατηγορίας. Οι ομάδες χωρίστηκαν σε 3 ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Αν μετά από την κλήρωση προκύψουν αγώνες μεταξύ ομάδων διαφορετικών κατηγοριών, γηπεδούχο σωματείο (οι αγώνες θα είναι νοκ-άουτ) θα είναι η ομάδα της χαμηλότερης κατηγορίας). Μέχρι της έναρξη των πρωταθλημάτων, θα διεξαχθούν οι πρώτες 3 αγωνιστικές του κυπέλλου, που σημαίνει πως θα διεξαχθούν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου η αρχική φάση των ”26” καθώς και οι φάσεις των ”16” και ”8”.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ θα διεξαχθεί με 13 ομάδες, κάτι που σημαίνει πως θα γίνουν 26 αγωνιστικές με μια ομάδα κάθε αγωνιστική να έχει ρεπό. Από το φετινό πρωτάθλημα, η πρώτη ομάδα θα ανέβει απ’ ευθείας στη Γ’ Εθνική, ενώ θα υποβιβαστούν 3 ομάδες, ώστε την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2023-24) το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 12 ομάδες. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β’ ΕΣΚΑΣΕ: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 8 ομάδων, με το διαχωρισμό να γίνεται σύμφωνα με γεωγραφικά κριτήρια. Μετά το τέλος της α’ φάσης οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο θα συγκροτήσουν ένα final-4 για την τελική κατάταξη και την άνοδο των δύο πρώτων ομάδων στην Α’ κατηγορία.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ: Θα διεξαχθεί κλήρωση για τις κατηγορίες παίδων, εφήβων, κορασίδων, νεανίδων. Τα πρωταθλήματα υποδομής θα ξεκινήσουν από τις 16 Σεπτεμβρίου. Φέτος, οι τελικές φάσεις και των 4 κατηγοριών θα πραγματοποιηθούν με τη μορφή final-4 σε πόλη και ημερομηνία που θα ορίσει η ΕΣΚΑΣΕ. Επίσης, τα πρωταθλήματα και ιδίως αυτό των παίδων, θα πραγματοποιηθούν στην α’ φάση τους με λιγότερους ομίλους, κάτι που σημαίνει περισσότερα παιχνίδια για όλες τις ομάδες.

Παρακολουθήστε LIVE την κλήρωση των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου ΕΣΚΑΣΕ μέσα από το Stereabasket.gr από τις 12 το μεσημέρι και μετά.

Σχετικά άρθρα

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας! (video & pics)

pannikolaou

Σχολικοί final-4: Νίκη και 3η θέση στην Ελλάδα! Λύκειο Βεργίνα Λάρνακας-2ο ΓΕΛ Χαλκίδας 72-88

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (27-29 Απριλίου)

pannikolaou