FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ

Αφιέρωμα Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Τζάμπολ στο πρωτάθλημα 2022-23! Το πάρε-δώσε των 13 ομάδων!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Α’ ΕΣΚΑΣΕ

Το 43ο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ κάνει σήμερα το πρώτο τζάμπολ, με τις 13 ομάδες να βρίσκονται στην αφετηρία του κορυφαίου τοπικού πρωταθλήματος!

Χωρίς-ελπίζουμε-κορωνοϊό, με αρκετούς παίκτες να έχουν έρθει στο πρωτάθλημα από υψηλότερες κατηγορίες, ακόμα και διεθνείς, η φετινή σεζόν αναμένεται συναρπαστική, καθώς αρκετές είναι εκείνες οι ομάδες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον!

Ομάδες που βλέπουν προς την πρώτη τετράδα, ομάδες που θα παλέψουν για την αποφυγή του…μοιραίου, ομάδες που θα παίξουν ρυθμιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, αποτελούν τα υλικά του…μίξερ του φετινού μενού της Α’ ΕΣΚΑΣΕ!

Φέτος, το πρωτάθλημα διεξάγεται με 13 ομάδες, καθώς εκτός από τους 12 επαναδραστηριοποιήθηκε και η ΧΒΑ. Αυτό σημαίνει, πως κάθε αγωνιστική μια ομάδα θα έχει ρεπό σε ένα βάθος 26 εβδομάδων!

Μακροβιότερος προπονητής στους πάγκους των ομάδων, παραμένει και φέτος ο Χρήστος Μωραΐτης, με 23 συνεχόμενα έτη στον πάγκο του Γ.Σ. Ιτέας!

Πάμε λοιπόν στο αφιέρωμα, ξεκινώντας με τον πίνακα των πρωταθλητών της Α’ κατηγορίας από το 1980 έως σήμερα, για να ακολουθήσει το μεταγραφικό πάρε-δώσε των 13 φετινών ομάδων!

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΣΚΑΣΕ

1980-81 Α.Σ.ΦΘΙΩΤΙΣ

1981-82 ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

1982-83 ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ

1983-84 ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ

1984-85 ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

1985-86 ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ

1986-87 ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ

1987-88 ΓΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

1988-89 Α.Σ.ΦΘΙΩΤΙΣ

1989-90 Α.Κ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

1990-91 Α.Σ.ΦΘΙΩΤΙΣ

1991-92 ΓΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

1992-93 ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ

1993-94 Α.Σ.ΦΘΙΩΤΙΣ

1994-95 ΓΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

1995-96 Α.Ε.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

1996-97 Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ

1997-98 ΜΑΛΕΣΙΝΑ

1998-99 Γ.Σ.ΛΑΜΙΑΣ

1999-00 ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ

2000-01 ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

2001-02 ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

2002-03 ΙΩΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ

2003-04 ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ

2004-05 ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

2005-06 ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

2006-07 ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

2007-08 Α.Ε.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

2008-09 ΑΕΕ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ

2009-10 ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

2010-11 ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ

2011-12 ΑΕΕ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ

2012-13 Γ.Σ.ΚΥΜΗΣ

2013-14 ΚΑΔΜΟΣ

2014-15 ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ

2015-16 ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

2016-17 ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

2017-18 ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ

2018-19 ΧΒΑ

2019-20 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΑΜΙΑΣ

2020-21 ΔΕΝ ΑΝΕΔΕΙΧΘΗ

2021-22 ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

*1980-1985 (ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ) 1986-2022 (ΕΣΚΑΣΕ)

 

ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ήρθαν: Καζάνας Σταμάτης (Μεσολόγγι-Α2), Πετρόπουλος Γιάννης (Φοίνικας Πειραιά-Α’ ΕΣΚΑΝΑ), Μεσίννι Αλέξανδρος (Α.Ο. Πεντέλης-Β’ Εθνική), Βλάχος Γιάννης (Ίκαροι Τρικάλων-Β’ Εθνική), Φραγκούλης Σωτήρης (Νίκη Αμαρουσίου-Γ’ Εθνική), Γεωργουσόπουλος Αντώνης (ΑΕΕΠ Χαλκίδας), Λειβαδίτης Πέτρος (Πρωτέας Σχηματαρίου).

Έφυγαν: Βασιλείου Γιώργος (ΠΑΕ Ληλαντίων), Τριανταφύλλου Δημήτρης (ΠΑΠΕΛ),  Γιαπλές Ηρακλής (ΠΑΠΕΛ), Τσιώλης Γιάννης (ΓΑΣ Βασιλικού), Μαλισιόβας Φώτης (ΓΑΣ Βασιλικού), Κακαβάς Γιώργος (ΓΑΣ Βασιλικού), Κώνστας Σωτήρης (σταμάτησε).

Στόχος: Να ”χτίσει” μια νεανική ομάδα μέσα από τη δουλειά, να βγάλει μπροστά τους μικρούς, ώστε να βάλει τις βάσεις να πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια. Κορυφαία μεταγραφική κίνηση εκείνη του Καζάνα με συμμετοχές πέρυσι στο Μεσολόγγι (Α2), δείχνει από τα φιλικά και τους αγώνες κυπέλλου να βρίσκει ”χημεία” κάτι που μπορεί να την κάνει ανταγωνιστική προς όλους.

Κόουτς: Πανούσης Γιάννης (2η χρονιά), ασίσταντ κόουτς: Βελισσαράκος Γιώργος (2η χρονιά).

Έδρα: Κλειστό γυμναστήριο Κανήθου (1.200 θέσεων)

Χρώματα: Μπλε-Άσπρο

Μεγαλύτερη διάκριση: 3η θέση στην Α2 (2005)

Έτος Ίδρυσης: 1976

 

ΑΕΕΠ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ήρθαν: Μπέλλος Μπάμπης (ΓΑΣ Βασιλικού), Μερδίτης Χρυσοβαλάντης (ΑΓΕ Χαλκίδας).

Έφυγαν: Κουτσογιάννης Κώστας (ΧΒΑ), Γεωργουσόπουλος Αντώνης (ΑΓΕ Χαλκίδας), Αγκαλίου Έρλιντ (Αίαντας Αυλίδας).

Στόχος: Με λίγες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι και με κίνητρο να συνεχίσει να προωθεί νεαρούς παίκτες από τα τμήματα υποδομής (ακόμα 5 ανέβηκαν φέτος στην α’ ομάδα), η ΑΕΕΠ Χαλκίδας στοχεύει αρχικά σε μια άνετη παραμονή στην κατηγορία. Ο Κολοβός μαζί με τους υπόλοιπους έμπειρους παίκτες, καλούνται να βάλουν στο…κόλπο τους ταλαντούχους που θα έχουν βασικό ρόλο στη νέα ομάδα.

Κόουτς: Μιχαήλ Παναγιώτης (9η χρονιά), ασίσταντ κόουτς: Τσαούσης Γιάννης.

Έδρα: Κλειστό γυμναστήριο Πειραϊκής 300 (θέσεων)

Χρώματα: Κόκκινο-Μαύρο

Μεγαλύτερη διάκριση: Άνοδος Γ’ Εθνική

Έτος Ίδρυσης: 2002

 

Α.E. ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Ήρθαν: Κατσόγιαννης Δημήτρης (Πανερυθραϊκός), Καλούδης Πέτρος (Αγ. Ανάργυροι), Ντιφαντής Κώστας (ΦΟΒ Χίου), Καλύβας Γιώργος (Πανερυθραϊκός), Κατσινόπουλος Φοίβος (Πικέρμι).

Έφυγαν: Ελευθερίου Αντώνης (Φοίνικας Αγ. Σοφίας)

Στόχος: Η φετινή χρονιά θα είναι εκ των πραγμάτων ένα μεγάλο στοίχημα για τον σύλλογο. Στο τιμόνι της ομάδας μας ο coach Δημητρίου είναι σίγουρα αυτός που γνωρίζει καλύτερα από όλους τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες με βάση τις οποίες έγινε και ο σχεδιασμός για την νέα χρονιά 2022-23.  Ήταν απόφαση από την περσινή χρονιά οι επιλογές παικτών να γίνουν με πλάνο διετίας για να μπορέσει η ομάδα να αποκτήσει ένα βασικό κορμό και να χτίσει  πάνω σε αυτόν. Έγιναν κινήσεις ενίσχυσης στις θέσεις των Guards και των Center, με την απόκτηση μεταξύ άλλων δύο νεαρών ταλαντούχων παικτών που έχουν αγωνιστεί στην Εθνική παίδων. Στόχος της ομάδας δεν είναι άλλος από την συμμετοχή στα playoffs για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

Κόουτς: Δημητρίου Κώστας (4η χρονιά)

Έδρα: Κλειστό γυμναστήριο Καρύστου (300 θέσεων)

Χρώματα: Άσπρο-Μπλε

Μεγαλύτερη διάκριση: Άνοδος Α’ ΕΣΚΑΣΕ (2022).

Έτος Ίδρυσης: 1986

 

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ήρθαν: Θεοδώρου Γιάννης (Μαλεσίνα), Κωτσαδάμ Λουκάς (Αχαγιά ’82).

Έφυγαν: Λούπουλ Δημήτρης (ΓΑΣ Άμφισσας), Κουτσούμπας Γιάννης (Ένωση Ιλίου).

Στόχος: Χρονιά αλλαγών η φετινή για τον Απόλλωνα Λιβαδειάς, με νέο προπονητή και παράλληλα παίκτης της ομάδας τον Βέλλιο και με αρκετούς νεαρούς παίκτες σε βασικό ρόλο στη νέα ομάδα. Στόχος για τον Απόλλωνα είναι η παραμονή στην κατηγορία. Καλή η εικόνα του στα πρώτα επίσημα παιχνίδια (κύπελλο ΕΣΚΑΣΕ). Ο διπλός ρόλος του Βέλλιου και η εμπειρία του Τερματζίδη από τα ”κλειδιά” της φετινής χρονιάς.

Κόουτς: Βέλλιος Θανάσης (1η χρονιά)

Έδρα: Κλειστό Λιβαδειάς (1200 θέσεων)

Χρώματα: Πράσινο-Άσπρο

Μεγαλύτερη διάκριση: Άνοδος Α’ ΕΣΚΑΣΕ

Έτος Ίδρυσης: 1998

 

ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ

Ήρθαν: Σκυριανός Νίκος (Αλίαρτος), Χαρατσής Παναγιώτης (επιστροφή στην ενεργό δράση), Βουρτζούμης Σταμάτης (Άρης Αμφίκλειας), Χάλιος Νίκος (Ερμής Σχηματαρίου), Παπαποστόλου Γιώργος (Αλίαρτος), Στρατέλος Στέλιος, Καραδόπουλος Γιάννης (Αιολικός).

Έφυγαν: Παναγιωτίδης Χάρης, Θωμάς Γιώργος (Ίκαρος Καλλιθέας), Κικίδης Κώστας (Τελεθριακός), Κικίδης Νίκος (Τελεθριακός), Γρυπάρης Θανάσης (Τελεθριακός).

Στόχος: Με τον βασικό του κορμό να αποτελείται από γηγενείς αθλητές, καθώς σχεδόν όλοι είναι με καταγωγή από τη Θήβα, με ”όπλο” την ομοιογένεια και με στόχο να βάλει δύσκολα σε οποιοδήποτε αντίπαλο, ιδιαίτερα στην έδρα του, ο Άρης Θήβας μπαίνει στη νέα χρονιά με αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι και με βασικό στόχο να είναι ανταγωνιστικός προς όλους. Από την περσινή ομάδα λείπουν βασικά ”γρανάζια”, τα οποία ο Ματσαγγούρας θα προσπαθήσει να τα αντικαταστήσει κυρίως με τον νεανικό ενθουσιασμό και με έμφαση στην άμυνα.

Κόουτς: Ματσαγγούρας Βαγγέλης (5η χρονιά).

Έδρα: Κλειστό Θήβας (500 θέσεων)

Χρώματα: Κίτρινο-Μαύρο

Μεγαλύτερη διάκριση: Άνοδος Γ’ Εθνική (2018)

Έτος Ίδρυσης: 1980

 

ΓΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Ήρθαν: Τσιώλης Γιάννης (ΑΓΕ Χαλκίδας), Μαλισιόβας Φώτης (ΑΓΕ Χαλκίδας), Κακαβάς Γιώργος (ΑΓΕ  Χαλκίδας), Σκυριανός Σάββας (ΑΓΕ Χαλκίδας), Γυφτονικολός Κώστας (ΑΕΕΠ Χαλκίδας).

Έφυγαν: Μπέλλος Μπάμπης (ΑΕΕΠ Χαλκίδας), Κικίδης Τάκης (ΧΒΑ), Τσίτσης Γιάννης (ΧΒΑ), Ζήμπρας Απόστολος (Γρεβενά), Παπανικολάου Κώστας (Τελεθριακός), Τσιαχτάνης Χρήστος (Γ.Σ. Αυλίδας), Κατσαρός Γιάννης (σταμάτησε).

Στόχος: Η ομάδα του Γεωργίου έκανε μια ριζική ανανέωση και θα προσπαθήσει να στηριχθεί στα παιδιά που έρχονται από τις ακαδημίες της, με την προσθήκη κάποιων έμπειρων παικτών, όπως ο Νασάκης που διακρίνεται παραπάνω στη φωτογραφία. Στόχος της ομάδας, να δοθούν ευκαιρίες στα νέα παιδιά, να σωθεί η κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται και τέλος να γεμίσει ξανά το γήπεδο, κάτι που είχε λείψει στο Βασιλικό τα δύο τελευταία χρόνια λόγω covid.

Κόουτς: Γεωργίου Τάσος (6η χρονιά), ασίσταντ κόουτς: Αναστασίου Δημήτρης.

Έδρα: Κλειστό Βασιλικού (380 θέσεων)

Χρώματα: Κίτρινο-μπλε

Μεγαλύτερη διάκριση: Άνοδος στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ (2018-19)

Έτος Ίδρυσης: 2016

 

 

Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ

Ήρθαν: Βίλλιας Ηλίας (ελεύθερος), Αντωνίου Δημήτρης (Ερμής Σχηματαρίου), Αναστασίου Δημήτρης (Μεδεών), Ντινόπουλος Νάσος (Μεδεών), Μούρτος Σπύρος (ελεύθερος).

Έφυγαν: Αγγελόπουλος Τάσος (Μεδεών), Κατσίμπρας Παναγιώτης (Δαναοί Τρικάλων), Τσιριπέρου Στέφανος (Φοίνικας Αγιάς), Αναγνωστάκος Θεόδωρος (Α.Ε. Λάρισας), Δημητρίου Δήμος (Νήαρ Ηστ), Παγώνης Γιώργος (Αθηναϊκός), Σκούρας Νίκος (Γ.Σ. Μουζακίου).

Στόχος: Με ξεκάθαρο στόχο, όπως συμβαίνει άλλωστε εδώ και αρκετά χρόνια, να ρίξει στα…βαθιά τους νεαρούς αθλητές και να κερδίσει κάποιους απ’ αυτούς με κάθε βαθμολογικό κόστος, ο Γ.Σ. Ιτέας κατεβαίνει στο νέο πρωτάθλημα με τη…γνωστή συνταγή και έχοντας στο δυναμικό του ακόμα και τον Σπύρο Μούρτο, που μετά από μεγάλη καριέρα στην Α1 επιστρέφει εκεί  όπου ανδρώθηκε, αλλά με προτεραιότητα στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις που για σημαντικό χρονικό διάστημα θα είναι εκτός Ελλάδας. Όσο βρίσκεται πάντως εντός χώρας θα αγωνίζεται και μαζί με τον Κωνσταντίνο Σταύρου θα κάνει τη διαφορά!

Κόουτς: Μωραΐτης Χρήστος (23η χρονιά), ασίσταντ κόουτς: Μολές Γιώργος.

Έδρα: Κλειστό Γυμναστήριο Ιτέας (300 θέσεων)

Χρώματα: Άσπρο-Κόκκινο

Μεγαλύτερη διάκριση: Συμμετοχή Γ’ Εθνική (1997)

Έτος Ίδρυσης: 1984

 

 

 

ΚΑΔΜΟΣ

Ήρθαν: Γκρινιάρης Γιάννης (Τελεθριακός), Πανταζής Αλέξης (Τελεθριακός), Γκιζόγιαννης Ανδρόνικος (Τελεθριακός), Αναστασόπουλος Δημήτρης (Πανερυθραϊκός), Θανάσαινας Βασίλης (Μανδραϊκός).

Έφυγαν: Μούντριχας Γιώργος (Απόλλων Χαλκίδας), Γεροντίτης Κώστας (Απόλλων Χαλκίδας), Φλώτσιος Γιώργος (σταμάτησε), Μπότσης Μιχάλης (Πανερυθραϊκός), Μπόγρης Λουκάς (Γλαύκος Πατρών), Ευαγγελίου Γιουτζίν (Πάτρα), Ευαγγελίου Γιούργκεν (Πάτρα).

Στόχος: Μια από τις ποιοτικότερες ομάδες του πρωταθλήματος και εκ των βασικών διεκδικητών της ανόδου στη Γ’ Εθνική που είναι και ο στόχος του. Οι μεταγραφικές κινήσεις δείχνουν άλλωστε το δρόμο, με τους Ανδρ. Γκιζόγιαννη, Γκρινιάρη, Πανταζή να προσθέτουν εμπειρία, μαζί με το ταλέντο των Θανάσαινα, Αναστασόπουλου, αλλά και των υπόλοιπων νεαρών παικτών, που πέρυσι έφτασαν μέχρι την 6η θέση στην Ελλάδα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων.

Κόουτς: Αναστασίου Αποστόλης (12η χρονιά), ασίσταντ κόουτς: Δεφίγγος Στέφανος.

Έδρα: Κλειστό Θήβας (500 θέσεων)

Χρώματα: Κόκκινο-Μπλε

Μεγαλύτερη διάκριση: Συμμετοχή Β’ ΕΘΝΙΚΗ

Έτος ίδρυσης:1974 (2013)

 

 

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 

Ήρθαν: Θεοφανόπουλος Λουκάς (Μαλεσίνα), Ματζιώρης Νίκος (Δούκας), Δημητριάδης Τάσος (Ερμής Σχηματαρίου), Γαρμπής Κανέλλος (Δούκας), Κοϊτσάνος Παναγιώτης (Τρίκαλα).

Έφυγαν: Ψιλόπουλος Νίκος (Αναγέννηση Λαμίας), Σκαλτσάς Μάριος (ανενεργός), Κατσαρός Γιώργος (Εκπ. Πλάτωνα), Πανουργιάς Νίκος (Ταταύλα), Σώκος Βασίλης (Πάτρα).

Στόχος: Ανέβηκε τελευταία στιγμή στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ αλλά έκλεψε τις εντυπώσεις στη μεταγραφική περίοδο, αποκτώντας παίκτες από Εθνικές κατηγορίες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο Δημητριάδης, κομβικός παίκτης στην άνοδο του Ερμή Σχηματαρίου στην Α2, μαζί με τους Γαρμπή, Ματζιώρη, Κοϊτσάνο αλλά και Θεοφανόπουλο, είναι οι παίκτες που πήγαν φέτος στη Λιβαδειά και οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στόχος του Κένταυρου αναμφίβολά, η άνοδος στη Γ’ Εθνική.

Κόουτς: Μάρκου Νίκος (3η χρονιά)

Έδρα: Κλειστό Λιβαδειάς (1200 θέσεων)

Χρώματα: Κόκκινο-Μαύρο

Μεγαλύτερη διάκριση: Άνοδος Α’ ΕΣΚΑΣΕ (2022).

Έτος Ίδρυσης: 1994

 

 

ΛΟΚΡΟΣ

Ήρθαν: Βολτετσιάνος Αντώνης (Ν. Ψυχικό), Ανδρέου Παύλος (Ερμής Σχηματαρίου).

Έφυγαν: Κοσμετάτος Γεράσιμος (δεν έχει κλείσει σε ομάδα-φαντάρος), Κοσμετάτος Βαγγέλης (Απόλλων Χαλκίδας).

Στόχος: Ο περσινός πρωταθλητής της Α’ ΕΣΚΑΣΕ δεν μπόρεσε τελικά να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική και θα είναι και φέτος μέλος του κορυφαίου τοπικού πρωταθλήματος. Ομάδα με εμπειρία, που θα στηριχτεί στο δίδυμο Ανέστη και Άγγελου Μάτου, με ανεβασμένο τον Πάσσα και με στόχο φέτος να προωθήσει νεαρούς παίκτες που να πάρουν ρόλο, ο Λοκρός αναμένεται να είναι άκρως ανταγωνιστικός προς όλους και από τις ομάδες που θα είναι από τη μέση της βαθμολογίας και προς τα πάνω.

Κόουτς: Μάτος Ανέστης (2η χρονιά), ασίσταντ κόουτς: Λάϊος Παναγιώτης (1η χρονιά)

Έδρα: Κλειστό Αταλάντης (1000 θέσεων)

Χρώματα: Μπλέ-Άσπρο

Μεγαλύτερη διάκριση: άνοδος Β’ Εθνική 2019-20

Έτος Ίδρυσης: 1980

 

ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Ήρθαν: Νίκος Πανταζής (Μαρκόπουλο), Ετεοκλής Ευαγγελούλης (Δίων Κυπαρισσίας),  Γιώργος Αντωνόπουλος (Άνοιξη), Σωκράτης Θεοδουλίδης (ΧΒΑ), Κύρκος Σουλινάρης (Τράχωνες),

Έφυγαν: Νταλαγιάννης Σπύρος (Ωρωπός), Χατζηστάμου Σωτήρης (ΧΒΑ), Παπαγιαννόπουλος Νίκος (Ωρωπός), Λειβαδίτης Πέτρος (ΑΓΕ Χαλκίδας), Βαϊνάς Δημήτρης (Ωρωπός).

Στόχος: Με πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι και με βασικό στόχο την παραμονή, ο Πρωτέας Σχηματαρίου μπαίνει στη μάχη του φετινού πρωταθλήματος με νεανική αισιοδοξία αλλά και ταλέντο. Ήρθαν τρεις παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα, επέστρεψε ο Αντωνόπουλος, ενώ οι υπόλοιποι νεαροί και κυρίως οι Χαντζής και Χαλάτσης αναμένεται να έχουν βασικό ρόλο στον νέο Πρωτέα, που θα έχει φέτος και μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο.

Κόουτς: Χαντζής Ηλίας (7η χρονιά)

Έδρα: Κλειστό Σχηματαρίου (380 θέσεων)

Χρώματα: Πορτοκαλί-Μπλε (σκούρο)

Μεγαλύτερη διάκριση: 4η θέση Α’ ΕΣΚΑΣΕ (2018-19)

Έτος Ίδρυσης: 2015

 

ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ

Ήρθαν: Φωτητζόγλου Δημήτρης (Προοδευτική Λάρυμνας), Λούκας Γιάννης (ΓΑΣ Άμφισσας), Κικίδης Νίκος (Άρης Θήβας), Κικίδης Κώστας (Άρης Θήβας), Γρυπάρης Θανάσης (Άρης Θήβας), Παπανικολάου Κώστας (ΓΑΣ Βασιλικού), Ιμαριάγκμπε Δημοσθένης (Ιωνικός Ν.Φ.).

Έφυγαν: Γκρινιάρης Γιάννης (Κάδμος), Πανταζής Αλέξης (Κάδμος), Γκιζόγιαννης Ανδρόνικος (Κάδμος), Γκιζόγιαννης Σωκράτης (ΓΑΣ Άμφισσας), Μητσιμπόνας Λευτέρης (Ερμής Σχηματαρίου), Τσιριμώκος Σωτήρης (Αλίαρτος), Στεφάνου Αλέξανδρος (ΑΓΣ Ιωαννίνων).

Στόχος: Μεταβατική η φετινή σεζόν για τον Τελεθριακό, με πολλές αλλαγές στο ρόστερ του καθώς οι περισσότεροι παίκτες που αγωνίστηκαν πέρυσι στη Γ’ Εθνική, αποχώρησαν. Με αρκετές μεταγραφές, με έμπειρους αλλά και ταλαντούχους παίκτες, ο Τελεθριακός στοχεύει να είναι ανταγωνιστικός, αλλά και να παίξει καλό μπάσκετ.

Κόουτς: Φώτου Μάκης (6η χρονιά)

Έδρα: Κλειστό γυμναστήριο Ιστιαίας (250 θέσεων)

Χρώματα: Άσπρο-Κόκκινο.

Μεγαλύτερη διάκριση: Άνοδος Γ’ Εθνική (2020).

Έτος Ίδρυσης: 2010

 

 

ΧΒΑ

Ήρθαν: Κουτσογιάννης Κώστας (ΑΕΕΠ Χαλκίδας), Κικίδης Τάκης (ΓΑΣ Βασιλικού), Μαρκάκης Τόλης (Δόξα Διρφύων/Μεσσαπίων), Χατζηστάμου Σωτήρης (Πρωτέας Σχηματαρίου), Ζορμπάνος Βαγγέλης (Ερμής Σχηματαρίου), Τσώκος Γιάννης (Απόλλων Χαλκίδας), Σκλιάς Σταύρος (ανενεργό δελτίο), Αποστόλου Λευτέρης (ΑΕΕΠ Χαλκίδας).

Έφυγαν: –

Στόχος: Επέστρεψε και πάλι στον μπασκετικό χάρτη, θέλοντας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ο Κουτσογιάννης,  σε ρόλο παίκτη-προπονητή, θα στηριχτεί σε αυτή την πρώτη χρονιά στην εμπειρία των (συμ)παικτών του, με αρκετούς απ’ αυτούς να έχουν κάνει στο παρελθόν καριέρα όχι μόνο στις τοπικές κατηγορίες. Ξεκάθαρος στόχος για την ΧΒΑ είναι η παραμονή στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ.

Κόουτς: Κουτσογιάννης Κώστας (1η χρονιά).

Έδρα: Κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Χαλκίδας 1200 (θέσεων)

Χρώματα: Κόκκινο-Μαύρο

Μεγαλύτερη διάκριση: Άνοδος Β’ Εθνική (2020).

Έτος Ίδρυσης: 2015

 

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Η προκήρυξη της Α’ ΕΣΚΑΣΕ 2024-25

pannikolaou

Η Γενική προκήρυξη ΕΣΚΑΣΕ για τα πρωταθλήματα και το κύπελλο της σεζόν 2024-25

pannikolaou

Συνάντηση Φασούλα με εκπροσώπους σωματείων στη Χαλκίδα

pannikolaou