Α1

Βαγγ. Αγγέλου: ”Η προσέγγιση των Μπουρούση-Δεληγιάννη βοηθάει πολύ τους παίκτες”

Ο Χαλκιδέος κόουτς της Καρδίτσας Βαγγέλης Αγγέλου, οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη νίκη το Σάββατο στη φετινή Basketleague, στο συναρπαστικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής που κρίθηκε με απίθανο buzzer-beater τρίποντο του Μπέιτμον, που διαμόρφωσε το 59-57 απέναντι στον Κολοσσό.

Τη Δευτέρα μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» του EOK Web Radio με την Έλενα Βογιατζή και τον Γιώργο Βαλαβάνη. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το buzzer-beater τρίποντο του Μπέιτμον πίσω απ’ το κέντρο: Ο τρόπος που προσεγγίζουν το μπάσκετ οι Αμερικανοί παίκτες είναι ένας εναντίον ενός. Και στο παιχνίδι υπάρχουν πολλές απομονώσεις. Ήταν καθαρά δική του πρωτοβουλία, σ’ έναν ανοιχτό χώρο και με τον τρόπο που πήρε το σουτ εξάντλησε τις πιθανότητες που είχε μπροστά του. Ήταν ένα τυχερό σουτ και ο παίκτης μες στο χρόνο έκανε αυτό που μπορούσε. Στην Ευρωλίγκα είδαμε πάρα πολλά τέτοια σουτ”.

Για την όλη προσπάθεια που γίνεται στην Καρδίτσα: Επειδή η θεσσαλική γη είναι γη αγροτική, εδώ γίνεται μια «σπορά» ενός επαγγελματικού μπασκετικού προϊόντος σε κάποιες εποχές που δεν υπάρχουν σταθερές, όπου η μεταβλητότητα είναι κανόνας. Οι άνθρωποι, λοιπόν, εδώ, με άξονα μια κοινή πορεία που είχαν κάνει πριν χρόνια και με δύο μπασκετικούς πρεσβευτές, τον Γιάννη Μπουρούση και τον Χρήστο Δεληγιάννη, έχουν κάνει ένα «άνοιγμα» σε πάρα πολλούς θεσσαλούς και δη Καρδιτσιώτες, εντός κι εκτός της περιφέρειας, με διάφορους επώνυμους και επιχειρηματίας και έχοντας αναπτύξει κι ένα πρόγραμμα ακαδημίας που είναι αρκετά σημαντικό. Αυτή η «γη» της μπασκετικής παρέας με αυτό το προϊόν γίνεται μια προσπάθεια να «φυτευτεί». Για να μεγαλώσει όλη αυτή η προσπάθεια θέλει πάρα πολύ χρόνο και όλοι μαζί ελπίζουμε να έχουμε κάποιους κανόνες μεταξύ μας, να μην κάνουμε ό,τι δε θέλουμε να μάς κάνουν και να ‘μαστε όλοι μαζί και πειθαρχημένοι”.

Για την βοήθεια των Μπουρούση και Δεληγιάννη στην ψυχολογία των παικτών: Υπάρχει άπειρη «έκρηξη» αδρεναλίνης στο μπάσκετ. Έτσι όπως ήρθε ο ενθουσιασμός, αν δεν έμπαινε το σουτ είναι πολύ πιθανό να ερχόταν η απογοήτευση. Οι άνθρωποι εδώ και ιδιαίτερα ο Γιάννης με τον Χρήστο, ήταν έτοιμοι και για τα δύο σενάρια και όλη αυτή η εμπειρία και η προσέγγισή τους για το άθλημα φέρνει και μια ανακούφιση στους παίκτες. Είναι σημαντικό να έχει μπροστά ανθρώπους που στο μυαλό τους έχουν την ηθική “πυξίδα”.

Για το πόσο δύσκολο είναι να ενσωματωθεί ένας ξένος παίκτης στην Καρδίτσα: Ποτέ δε μπορείς να φέρεις έναν παίκτη απ’ το Λος Άντζελες, το Παρίσι, το Μιλάνο στην Καρδίτσα, οπότε προσπαθείς να προσομοιώσεις το από που έρχονται οι παίκτες. Στην Ελλάδα έχουμε φιλότιμο και φιλοξενία που είναι πολύ μεγάλα και εδώ στην Καρδίτσα η φιλοξενία είναι αξιοπρόσεκτη. Λίγο με την επιλογή, λίγο με τις πληροφορίες που είχαμε για τους παίκτες, προσπαθήσαμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτό το «κενό». Μέχρι τώρα είμαστε ικανοποιημένοι”.

Σχετικά άρθρα

Ο Ηλίας Κουρέπης στην Καρδίτσα!

pannikolaou

Ο Νίκος Περσίδης στον Άρη Θεσσαλονίκης!

pannikolaou

Trace ‘n Chase με τους Βασίλη Σκουντή και Βαγγέλη Αγγέλου! (video)

pannikolaou