B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Α2 Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΣΚΑΣΕ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΦΗΒΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΚΡΙΤΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΙΔΩΝ

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στα Stereabasket Awards 2022!

Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, με ηγετικό ρόλο στην Ελληνική αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, θα μας κάνει την τιμή και θα  βρίσκεται μαζί μας στη φετινή εκδήλωση των Stereabasket Awards που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Χαλκίδα, στις 10 Οκτωβρίου (7 μ.μ.).

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης από τα πρώτα της βήματα το 1970, με τα περισσότερα απ’ αυτά τα χρόνια στη θέση του Προέδρου, αλλά και πρόεδρος της FIBA Europe από το 2002-2010, είναι ο άνθρωπος που σύνδεσε το όνομά του και ολόκληρη τη ζωή του με το αγαπημένο του άθλημα, το μπάσκετ!

Επί των ημερών του το άθλημα έζησε στη χώρα μας σπουδαίες στιγμές και έγινε παγκόσμια δύναμη. Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1987 αποτελεί το σημείο κατατεθέν της διοικητικής του πορείας, αλλά όχι και το μοναδικό. Επί των ημερών του το μπάσκετ έγινε το αγαπημένο σπορ όλων των Ελλήνων, καθώς μπήκε σε όλα τα σπίτια, αλλά και σε όλες τις αυλές και τις παιδικές χαρές που απέκτησαν παντού μπασκέτες!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, προσπαθώντας σε λίγες γραμμές, πράγμα πολύ δύσκολο έως αδύνατο, να χωρέσουμε την πορεία του Γιώργου Βασιλακόπουλου, στο μπασκετικό γίγνεσθαι!

Γεννημένος το 1939, πρωτοέπαιξε μπάσκετ στον Πειραϊκό, ενώ από το 1958-1967 αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίος κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Ελλάδας, ενώ ήταν και διεθνής με την Εθνική ομάδα. Διατέλεσε επίσης προπονητής σε αρκετές ομάδες, στον Παναθηναϊκό μαζί με τον Κώστα Μουρούζη, αλλά και διαιτητής!

Σε διοικητικό επίπεδο, από το 1970 βρέθηκε στην ΕΟΚ στα πρώτα της βήματα. Διατέλεσε Γενικός Γραμματέας στις χρυσές εποχές του Ελληνικού μπάσκετ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας από το 1998-2002 και από το 2010-2021.

Στο ενδιάμεσο διάστημα, από το 2002-2010 ήταν o πρώτος πρόεδρος της FIBA Europe, ενώ από το 2006-2010 ήταν παράλληλα αντιπρόεδρος της FIBA, από την οποία τιμήθηκε ως επίτιμο μέλος το 2011.

Η Εθνική ομάδα Ανδρών, επί των ημερών του Βασιλακόπουλου πήρε δύο χρυσά σε Ευρωμπάσκετ (1987, 2005), 1 αργυρό (1989) και 1 χάλκινο (2009), ενώ σε Παγκόσμιο Επίπεδο κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ τής Σαϊτάμα το 2006, όπου στον ημιτελικό η Ελλάδα νίκησε σε ένα αξέχαστο παιχνίδι την Dream Team! Πήρε τρεις φορές την 5η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1996, 2004, 2008) ενώ στις μικρές Εθνικές ομάδες οι επιτυχίες ήταν συνεχόμενες με διακρίσεις σχεδόν σε κάθε διοργάνωση!

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα βρίσκεται μαζί μας στην εκδήλωση των Stereabasket Awards που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Χαλκίδα, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου (7 μ.μ.), όπου και θα τιμηθεί για την προσφορά του στο μπάσκετ!

Σας καλούμε όλους εσάς, τους φίλους του μπάσκετ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να είσαστε όλοι εκεί, να τιμήσουμε από κοντά έναν άνθρωπο που έγραψε τη δική του ιστορία στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό μπάσκετ!

Σχετικά άρθρα

Συγχαρητήρια Α.Ε. Καρύστου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας

pannikolaou

Σχολικοί: Τεράστια επιτυχία, πέρασε στο final-4! 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-4ο ΓΕΛ Κέρκυρας 71-63

pannikolaou

Οι κριτές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21/4)

pannikolaou