Α ΕΣΚΑΣΕ

Τάσος Γεωργίου: ”Σφύριζαν πολύ εύκολα εναντίον μας και πολύ δύσκολα υπέρ μας”

Ο κόουτς του ΓΑΣ Βασιλικού Τάσος Γεωργίου είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία στο χθεσινό αγώνα της ομάδας του απέναντι στην ΑΕΕΠ Χαλκίδας και στις δηλώσεις του αναφέρθηκε εκτενέστατα στο κομμάτι της διαιτησίας.

Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΕΠ Χαλκίδας που είναι από τις ομάδες που σέβομαι απόλυτα όπως και τους προπονητές της. Δεν έχω ασχοληθεί όλα τα χρόνια μέχρι σήμερα με τη διαιτησία και κατανοώ και σέβομαι πλήρως τις δυσκολίες του επαγγέλματος. Δυστυχώς όμως στο χθεσινό παιχνίδι δεν έγιναν απλά λάθη, αλλά ήταν ξεκάθαρη από το πρώτο λεπτό η φιλοσοφία των διαιτητών. Σε ένα ιδιαίτερα σκληρό και αθλητικό παιχνίδι, σφυρίγματα με διαφορετικά κριτήρια. Πολύ εύκολα εναντίον μας και πολύ δύσκολα υπέρ μας. Αυτό είχε ως συνέπεια το μεγάλο εκνευρισμό, τόσο της ομάδας αλλά και όλων των παρευρισκόμενων στο γήπεδο. 

Ήταν φανερό πως ότι προσπάθεια και να κάναμε το αποτέλεσμα δεν θα άλλαζε με τίποτα. Πρέπει να αποφασίσουν οι διαιτητές σε τι γήπεδα θέλουν να παίζουν. Σε πολιτισμένα και με αθλητική ατμόσφαιρα, ή σε γήπεδα με επεισόδια και τραμπουκισμούς;

Με τι προπονητές θέλουν να συνεργάζονται, με αυτούς που αν και όταν διαμαρτυρηθούν θα το κάνουν κόσμια και με κατανόηση του δύσκολου έργου τους, ή με αυτούς που βρίζουν και διαμαρτύρονται από το πρώτο δευτερόλεπτο; 

Όλα αυτά τα λέω ελπίζοντας όσοι γνωρίζουν τη συμπεριφορά μου όλα αυτά τα χρόνια, να προβληματιστούν έστω και λίγο. 

Τέλος, θα ήθελα να δηλώσω ότι σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρωτάθλημα αν κάποιοι νομίζουν ότι ο ΓΑΣ Βασιλικού θα είναι το εύκολο θύμα για να βρουν μια από τις τρεις ομάδες που θα υποβιβαστούν, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. 

Και πάλι συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα και όσα είπα δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση μομφή εναντίον της”. 

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (27-29 Απριλίου)

pannikolaou

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (27-29/4)

pannikolaou

3×3 ΔΕΗ Street Basketball: Eντυπωσιακή έναρξη του τουρνουά στη Λαμία (pics)

pannikolaou