Α ΕΣΚΑΣΕ

Η ΑΓΕ Χαλκίδας βραβεύει τον Νίκο Καπελέρη!

Η ΑΓΕ Χαλκίδας θα τιμήσει το Σάββατο (3/12-18:00), στο ημίχρονο του αγώνα της για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ με αντίπαλο τον Άρη Θήβας, τον Νίκο Καπελέρη, μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ομάδας στις ”χρυσές εποχές” της ΑΓΕΧ στις Εθνικές κατηγορίες.

Η ανακοίνωση της ΑΓΕ Χαλκίδας αλλά η αναφορά του ίδιου του Νίκου Καπελέρη για την πορεία του στην ομάδα της Χαλκίδας:
Αυτό το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο ημίχρονο του αγώνα ΑΓΕΧ-ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ που θα ξεκινήσει στις 18:00 στο κλειστό Κανήθου ,η ομάδα μας τιμάει και βραβεύει τον πρώην Αρχηγό της Καπελέρη Νίκο!
Ο Νίκος συνέδεσε το όνομα του με την ΑΓΕΧ σε σημαντικές επιτυχίες για την ιστορία της ομάδας!
Ήταν και είναι παράδειγμα προς μίμηση ο χαρακτήρας του αλλά και η πορεία του καθώς έδειξε πως ένας αθλητής που θέλει να ακολουθήσει τις σπουδές και το επαγγελματικό μπάσκετ παράλληλα ,μπορεί να τα καταφέρει περίφημα!
Σας καλούμε όλους να είστε εκεί να τον τιμήσουμε με την παρουσία και χειροκρότημα μας!”. 
Λίγα λόγια από τον Νίκο για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι:
Πήγα για πρώτη φορά στην ΑΓΕΧ, ύστερα από παρότρυνση του πατέρα μου, μαζί με τον συμμαθητή μου και μετέπειτα κουμπάρου μου Σωτήρη Αγγέλου, το 1986. Αγωνιστικό δελτίο εκδόθηκε το 1987 όπου διοργανώθηκε για πρώτη φορά πρωτάθλημα στην κατηγορία μίνι. Την επόμενη χρονιά 1988-1989 η ομάδα παίδων κατάκτησε το πρωτάθλημα Στερεάς Ελλάδας και για πρώτη φορά εκπροσώπησε την ΑΓΕΧ στην ημιτελική φάση. Η ίδια ομάδα συνέχισε και σαν έφηβοι όπου το 1989-1990 κατάκτησε το πρωτάθλημα εφήβων και η ΑΓΕΧ βρέθηκε για πρώτη φορά στη τελική φάση των 6 που διεξάχθηκε στην Σύρο.
Ταυτόχρονα σε παίδας συμμετείχα για πρώτη φορά στην ανδρική ομάδα της ΑΓΕΧ (Γ Εθνική) το 1988 με πρώτη μου συμμετοχή εκτός έδρας με τον Κύδωνα Χανίων. Συμπαίκτες μου τότε οι: Αγγέλου, Κεχαγιάς, Σταμέλος, Γιαπλές, Τσότσος, Βασιλάρας, Κούτρης κ.α.
Συνέχισα στην ανδρική ομάδα μέχρι το 1991, όπου εισήχθη στη σχολή Φυσικού του ΑΠΘ. Την πρώτη χρονιά σαν φοιτητής συνέχιζα να ενισχύω την ανδρική ομάδα της ΑΓΕΧ. Το 1992 πήρα μεταγραφή για τον Ήφαιστο Θεσ/κης όπου εκείνη τη χρονιά συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής.
Το 1993 έγινε μια προσπάθεια να ξαναγυρίσω στην ΑΓΕΧ αλλά κάποιες οικονομικές διαφορές με την διοίκηση καθώς και η μεγάλη απόσταση δεν με άφησαν να προσφέρω αυτά που ήθελα.
Στο νεκρό αυτό διάστημα αγωνιζόμουν στο εσωτερικό πρωτάθλημα του ΑΠΘ όπου και το κατάκτησα με την ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών και έγινα μέλος της Πανεπιστημιακής ομάδας που στη συνέχεια κατάκτησε δύο πανεπιστημιάδες στην Κομοτηνή και στην Κοζάνη.
Έτσι πήρα μεταγραφή στον Βυζαντινό Αθλητικό Όμιλο (ΒΑΟ) που αγωνιζόταν στη Β Εθνική όπως και η ΑΓΕΧ, όπου και οι δύο ομάδες είχαν ανέβει μόλις από την Γ Εθνική. Βρέθηκα για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την ΑΓΕΧ το 1994, χρονιά που δυστυχώς η ΑΓΕΧ έπεσε κατηγορία ενώ αντίθετα ο ΒΑΟ κατάκτησε το πρωτάθλημα όπως και την επόμενη χρονιά στην Α2 με αποτέλεσμα την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία.
Ενώ έχω συμφωνήσει με τον ΒΑΟ και έχω ακολουθήσει την προετοιμασία, έρχεται πρόταση από την ΑΓΕΧ μέσω του Βαγγέλη Αγγέλου με ένα ενδιαφέρον project. Έτσι βρίσκομαι στην ΑΓΕΧ μιας και έχω τελειώσει τις υποχρεώσεις μου πλέον σαν φοιτητής και έχω πάρει πτυχίο.
Η δουλειά που έγινε εκείνη τη χρονιά στην ΑΓΕΧ, ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του τοπικού μπάσκετ, ακόμα και σε ανθρώπους που είχαμε παραστάσεις από άλλες κατηγορίες όπως εγώ και ο Αντώνης Σταμάτης και μετέπειτα ο Μπάμπης Παπαδάκης. Πλήρης επαγγελματισμός, αρκετός κόσμος γύρω από την ομάδα, φοβερές παροχές και ο κόσμος να ακολουθεί την ομάδα σε κάθε της βήμα.
Αρχηγός της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, από την επιστροφή μου και μετά, είχα τη χαρά από 2 χρονιές προσαρμογής και εφαρμογής του project, τον τρίτο χρόνο να κατακτήσουμε το το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Στη συνέχεια αν και είχα μια πολύ γενναιόδωρη πρόταση από την ομάδα, πάντα στο μυαλό μου είχα την επιστήμη μου, οπότε ακολούθησα τα βήματα της, αν και 2 χρόνια αργότερα επέστρεψα σε μια κατηγορία με λιγότερες απαιτήσεις και χρόνο, στον Ερμή Σχηματαρίου”. 

Σχετικά άρθρα

Ο Κ. Χαντζής στο Adidas Next Generation της FIBA με τους Dubai Falcons!

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Απόλλων Λιβαδειάς-Α.Ε. Καρύστου (photo album)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Απόλλων Χαλκίδας-Άρης Θήβας (photo album)

pannikolaou