Α ΕΣΚΑΣΕ

Κώστας Δημητρίου: ”Με αποφασιστικότητα και συγκέντρωση φτάσαμε στη νίκη”

Ο κόουτς του Α.Ε. Καρύστου Κώστας Δημητρίου οδήγησε την ομάδα του στο 5/5 στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ κερδίζοντας στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής τον Λοκρό μετά από παράταση με 88-80!

Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του δεν έχασε τη συγκέντρωση της και με αποφασιστικότητα κατάφερε να φτάσει στην 5η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο stereabasket.gr

‘Σήμερα (χθες) όσοι βρέθηκαν στο κλειστό Καρύστου «Π. Μώρος» παρακολούθησαν ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου με τις δύο ομάδες να δίνουν μέχρι το τέλος μάχη σώμα με σώμα. Τηρήσαμε το πλάνο μας σε πολύ μεγάλο ποσοστό, στηριζόμενοι στην άμυνα και κάνοντας επιθέσεις μετά τα 10 δευτερόλεπτα αφού η σημερινή απουσία του Κατσόγιαννη και η επάνοδος του όχι 100% έτοιμου Ντιφαντή, μας μείωσε ταχύτητα και δεν μπορούσαμε να πετύχουμε εύκολους πόντους από αιφνιδιασμούς. Στοχεύσαμε χαμηλά στη ρακέτα, κάτι που μας έφερνε συνέχεια σκορ. Καταφέραμε με συνδυασμένη άμυνα να αποκόψουμε τους υπόλοιπους παίκτες του Λοκρού από τα δύο αδέλφια Αν. και Αγ.  Μάτο που μας πλήγωσαν τόσο στο post, όσο και από την περιφέρεια. Όποτε φεύγαμε στο σκορ ο Λοκρός είχε την απάντηση με μεγάλα σουτ ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά που κατάφερε με 3ποντο να περάσει μπροστά 69-70. Μετά το time out δόθηκε εντολή στους παίκτες μου με ένα down screen να πάρει την μπάλα ο Φρουσκλιάς και να τελειώσει την επίθεση μέσα στη ρακέτα, όπως και έγινε. Χάσαμε όμως τη μία βολή μένοντας στο 70-70 και στα 4,4 δεύτερα που έμεναν για την λήξη ο Λοκρός δεν κατάφερε να σκοράρει. Η παράταση ήταν διαφορετική ιστορία με την ομάδα μας να επιβάλλει τον ρυθμό της με 3 transition επιθέσεις, σκοράροντας 5 αναπάντητους πόντους. Κάπου εκεί άρχισε να φαίνεται ότι με 2 καλές άμυνες μπορούσαμε να κρατήσουμε την διαφορά και να αναγκάσουμε τον Λοκρό σε βιαστικές επιθέσεις. Αυτό και έγινε, δίνοντας μας την νίκη απέναντι σε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία με το ταλέντο και την εμπειρία της. Για μας, ήταν πολύ σημαντικό  να μείνουμε αήττητοι στην έδρα μας και να συνεχίσουμε την ιδανική μας αρχή με την 5η συνεχόμενη νίκη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου γιατί δεν έχασαν την αποφασιστικότητα και την συγκέντρωση τους σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, τηρώντας όλες τις οδηγίες με αποτελεσματικότητα”.

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: LIVE SCORE (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Φινάλε της κανονικής διάρκειας! (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Αναβλήθηκε το Σύλλας-ΓΑΣ Άμφισσας λόγω απαγορευτικού απόπλου

pannikolaou