ΜΙΚΤΕΣ

Αργ. Κουβάρας: ”Να δούμε τα παιδιά σαν αθλητές, όχι σαν επαγγελματίες”

Ο περιφερειακός προπονητής της ΕΣΚΑΣΕ, Αργύρης Κουβάρας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή της ΕΟΚ Web Radio ”Κάθε πόλη μια μπασκέτα” με τον Αργύρη Παγαρτάνη και αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τις νεαρές ηλικίες.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πρόβλημα με τις αποστάσεις στην Ένωση: ‘’Υπάρχει το πρόβλημα των αποστάσεων, όπως και πολλά άλλα προβλήματα. Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά μαζεύονται κάθε Τετάρτη και κάνουν ένα κλιμάκιο τους 2007 και 2008 και αυτό που μού δίνει δύναμη και δε με κουράζουν καθόλου τα χιλιόμετρα και το κακό οδικό δίκτυο είναι ότι όπου κι αν πάω βλέπω ανθρώπους με όρεξη και παιδιά που ονειρεύονται να παίξουν μπάσκετ. Όλο αυτό σε «γεμίζει» να συνεχίσεις ακόμη πιο δυνατός’’.

Για το ταλέντο των παιδιών στην Ένωση: ‘’Πιστεύω ότι υπάρχει υλικό σ’ όλη την Ελλάδα και στην επαρχία και στα μεγάλα κέντρα. Οι αγώνες ήταν λίγοι μέχρι πρότινος, αλλά φέτος αυτή η προσπάθεια της Ομοσπονδίας με το να παίξουν περισσότερους αγώνες τα παιδιά και οι μικρότερες ηλικιακές ομάδες με τα τουρνουά ή τα πρωταθλήματα που ξεκίνησαν, είναι στο σωστό δρόμο και νομίζω ότι είναι μια πολύ δύσκολη και μεγάλη προσπάθεια. Βλέπω ότι οι περισσότεροι την έχουν «αγκαλιάσει» κι όσοι δεν την έχουν «αγκαλιάσει» ίσως έχουν μετανιώσει που δε δήλωσαν συμμετοχή στα πρωταθλήματα. Νομίζω ότι υπάρχει ξεκάθαρα πρώτη ύλη, αλλά έχει να κάνει με το πώς αντιμετωπίζουμε το μπάσκετ στις μικρές ηλικιακές ομάδες. Πρέπει να δούμε τα παιδιά σαν αθλητές και όχι σαν επαγγελματίες. Είναι μικρά παιδιά που διαμορφώνουν χαρακτήρα πρώτα και σίγουρα καλές συνήθειες τεχνικά και αργότερα τακτικά’’.

Για τα προγράμματα των ομάδων της Ένωσης: ‘’Υπάρχουν διαφορετικά προγράμματα στις ακαδημίες. Οι ομάδες του κέντρου συνήθως έχουν μεγαλύτερη «δεξαμενή» και περισσότερα παιδιά στις προπονήσεις. Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας ο αριθμός των αθλητών στις προπονήσεις. Στις απομακρυσμένες περιοχές φέτος παρατηρείτε μια άνοδος γενικά στο μπάσκετ, ύψους του 20-30%. Τα παιδιά που είναι πολύ πιο απομακρυσμένα είναι πιο «διψασμένα» και «πεινασμένα», «κυνηγούν» περισσότερο και ζητούν πράγματα, δεν τους δίνονται τόσο εύκολα αυτά που θέλουν’’.

Σχετικά άρθρα

Αναπτυξιακό ΕΟΚ κοριτσιών: Προπόνηση τη Δευτέρα 30/1 στην Αυλίδα. Οι αθλήτριες που κλήθηκαν

pannikolaou

Αναπτυξιακό ΕΣΚΑΣΕ: Προπόνηση στην Αρτάκη με μεγάλη συμμετοχή!

pannikolaou

Μικτές U-16: ΕΣΚΑΣΕ-ΕΣΚΑ 62-123

pannikolaou