ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναφορά του Μ. Χατζηγιαννάκη στη Βουλή: Δίκαιες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία αιολικού πάρκου στον ηφαιστειακό γεώτοπο Οξυλίθου στην Κύμη Ευβοίας

Τις αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων του Οξυλίθου στην Κύμη Ευβοίας φέρνει με σχετική αναφορά του στη βουλή ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατέθεσε την επιστολή του Συλλόγου των απανταχού Οξυλιθιωτών “Ο Ευαγγελισμός” προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στις 29/03, με την οποία εκφράζεται η κάθετη αντίθεση των κατοίκων στο ενδεχόμενο κατασκευής ενός ακόμα αιολικού πάρκου στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το αιολικό πάρκο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί πλησίον του γεώτοπου – ηφαιστείου Οξυλίθου, ενός ηφαιστειακού συμπλέγματος που δημιουργήθηκε πριν 14 εκατομμύρια χρόνια, αποτελεί μνημείο της φύσης και περιλαμβάνεται στον επικαιροποιημένο κατάλογο γεωτόπων του ΙΓΜΕ. Επιπλέον, τονίζεται ότι υπάρχει γειτνίαση του αιολικού πάρκου με αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται στον 4ο και 3ο π.Χ. αιώνα, ενώ, λόγω της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια, η περιοχή, σύμφωνα με στοιχεία της Ορνιθολογικής Εταιρείας, αποτελεί πλέον πέρασμα ειδών αποδημητικών πτηνών.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης γνωστοποιεί στον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας τις αιτιολογημένες ενστάσεις της τοπικής κοινωνίας -τόσο το δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου όσο και το κοινοτικό συμβούλιο Οξυλίθου έχουν λάβει ομόφωνες απορριπτικές αποφάσεις στο ενδεχόμενο κατασκευής νέου αιολικού πάρκου- ζητώντας να ενημερωθεί τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Σχετικά άρθρα

Εκλογές 2023: Τα αποτελέσματα σε Βοιωτία-Εύβοια-Ευρυτανία-Φθιώτιδα-Φωκίδα

pannikolaou

Περιοδεία Αλέξανδρου Θεοδώρου στα Ναυπηγεία Χαλκίδας

pannikolaou

Μ. Χατζηγιαννάκης: Η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια θα ανοίξει τον δρόμο για την πολιτική αλλαγή

pannikolaou