ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Με συμμετοχή το zoom της ΕΣΚΑΣΕ για το Γυναικείο μπάσκετ με την παρουσία του Γ. Τσεμπέρη

Η ΕΣΚΑΣΕ πραγματοποίησε zoom για το Γυναικείο μπάσκετ με την παρουσία του Ομοσπονδιακού προπονητή Γιώργου Τσεμπέρη αλλά και με τη συμμετοχή των περισσοτέρων προπονητών που ασχολούνται στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ με το μπάσκετ Γυναικών, με συντονιστή τον Πάνο Σταύρου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΣΕ, αντιπροέδρου της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και υπεύθυνου των τμημάτων υποδομής κοριτσιών.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Τσεμπέρης παρουσίασε και ανέλυσε το προπονητικό πρόγραμμα, προτρέποντας τους προπονητές να στοχεύουν σε συγκεκριμένες καταστάσεις, να παίζουν προσωπική άμυνα στις ομάδες τους και να δίνουν ευκαιρίες σε όλες τις αθλήτριες, βοηθώντας στην ατομική τους βελτίωση.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής επίσης αναφέρθηκε στην εξέλιξη του Γυναικείου μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα στην τοπική Ένωση, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ”ευθύνες μπορεί να έχουν η Ομοσπονδία και η Ένωση, αλλά έχουμε και εμείς ως προπονητές που οφείλουμε να προσελκύσουμε τα νεαρά κορίτσια και να τα φέρουμε στο γήπεδο. Θεωρώ πως έχουμε τον τρόπο να τα φέρουμε κοντά στο μπάσκετ και τον αθλητισμό”.  

Το zoom είχε διάρκεια περίπου δύο ωρών, με την πρώτη ώρα να έχει να κάνει με τοποθετήσεις και προβληματισμούς  από τους συμμετέχοντες προπονητές για οργανωτικά και αγωνιστικά θέματα, αλλά και με προτάσεις για αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και τη λειτουργία των τμημάτων και τη δεύτερη ώρα με ανάλυση από τον Ομοσπονδιακό προπονητή για τεχνικά θέματα.

 

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21/4)

pannikolaou

Γυναικείο μπάσκετ: Απόλλων Χαλκίδας και…Στερεάς Ελλάδας!

pannikolaou