ΕΦΗΒΩΝ

Ηλίας Χαντζής: ”Κλειδί” η συμμετοχή των παιδιών μας σε ανδρικό και U21”

Ο Ηλίας Χαντζής οδήγησε τον Πρωτέα Σχηματαρίου στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του στην κατηγορία εφήβων κερδίζοντας σε ένα συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στην παράταση την ΑΕΕΠ Χαλκίδας με 80-77 και μίλησε στο web radio της ΕΟΚ και στην εκπομπή ”Τα παιδία παίζει” με τον Αργύρη Παγαρτάνη για τον τελικό και την πορεία των αθλητών του:

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον τελικό με την ΑΕΕΠ Χαλκίδας: «Ο τελικός, όπως και ο αντίστοιχος παίδων πέρυσι που παίξαμε, ήταν άκρως ανταγωνιστικός. Νομίζω ότι πρόκειται για δύο ισάξιες ομάδες, όπου εκεί οι αγώνες πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες και στο ποιος είναι τυχερός ή άτυχος σε κάποιες φάσεις. Μπορούσαν να κερδίσουν και οι δύο ομάδες. Επειδή κάποιοι αθλητές μας απ’ το εφηβικό συμμετέχουν και στο ανδρικό και στο U21 που κατεβάσαμε φέτος, παίζοντας με ανταγωνιστικές ομάδες στην Αθήνα και βιώνοντας διαφορετικές καταστάσεις, αυτό έδωσε μεγαλύτερη εμπειρία και “έψησε” περισσότερο τα παιδιά, με αποτέλεσμα σε κρίσιμα σημεία να μπορούν να “διαβάσουν” κάποιες καταστάσεις καλύτερα».

Για τη Β’ Φάση: «Εκεί νομίζω ότι θα είναι ανταγωνιστική τριάδα. Ο Κεραυνός είναι πολύ αξιόλογη ομάδα διαχρονικά και η ομάδα των Ιωαννίνων είναι μια καλή ομάδα, η οποία διοργανώνει και τους αγώνες, οπότε και έχει ένα πλεονέκτημα. Θα πάμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας, τα παιδιά πιστεύουν στους εαυτούς τους. Πάμε για ό,τι καλύτερο προκύψει. Στον τελικό διασκεδάσαμε το παιχνίδι και τα παιδιά πάλεψαν με την «ψυχή» τους και πιστεύω ότι αυτό θα κάνουν και το τριήμερο στα Ιωάννινα».

Για το αν έχει εικόνα απ’ τον Κεραυνό Λάρισας και τον ΣΚ Ιωάννινα: «Έχουμε κάποια εικόνα, γιατί πλέον υπάρχουν παντού συνάδελφοι που μπορείς να ανατρέξεις και ν’ αναζητήσεις κάποιες πληροφορίες. Φαντάζομαι και οι αντίπαλοι έχουν κάποιες εικόνες από εμάς. Θεωρώ ότι είναι δύο αξιόλογες ομάδες, πιστεύω ότι οι πιθανότητες της κάθε ομάδος είναι μοιρασμένες. Πραγματικά θεωρώ ότι θα ‘ναι πολύ ενδιαφέρον και εύχομαι να γίνουν 3 παιχνίδια τα οποία θα τα διασκεδάσουν πάρα πολύ τα παιδιά».

Για την προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος στις ακαδημίες: «Σίγουρα και οι άνθρωποι του Ερμή Σχηματαρίου κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια με την ομάδα τους στην Elite League. Κι εμείς κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, απέναντι σε πληθυσμιακά πολύ μεγαλύτερες πόλεις, να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, με παιδιά της ευρύτερης περιοχής. Νομίζω ότι η προσπάθειά μας και η δουλειά που κάνουν χρόνια τα παιδιά έχει ανταμειφθεί τα τελευταία χρόνια».

Για το ότι έχει στην ομάδα το γιό του: «Δεν είναι εύκολες οι ισορροπίες εννοείται, γιατί στο γήπεδο έχεις 12-15 παιδιά και πρέπει να είσαι αυστηρός και δίκαιος με όλους. Στο σπίτι είσαι πατέρας και όχι προπονητής. Έχει να κάνει όμως και με το πώς τα έχει το παιδί στο μυαλό του, πρέπει να «ισορροπήσει» και αυτό. Πάντα είναι δύσκολα όλα αυτά. Τουλάχιστον στο δικό μας κομμάτι θεωρώ ότι έχουμε μια ομαδική σχέση και παλεύουμε για το καλύτερο και το δικό του, όσον αφορά το μέλλον του, αλλά και της ομάδας».

Σχετικά άρθρα

Πρωτάθλημα Ανεξαρτήτων ομάδων μπάσκετ στη Χαλκίδα 15 χρόνια μετά!

pannikolaou

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!

pannikolaou

Καλή Ανάσταση!

pannikolaou