ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλ. Θεοδώρου: ”Να βρεθούν λύσεις εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας”

Με δήλωση του ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ευβοίας Αλέξανδρος Θεοδώρου, παίρνει ξεκάθαρη θέση όσο αφορά το θέμα της ΛΑΡΚΟ, τονίζοντας πως πρέπει να βρεθούν λύσεις εξυγίανσης της επιχείρησης ώστε να  διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Πριν από 3 χρόνια είχε δεσμευθεί για τη βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ και τις  θέσεις εργασίας. Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης λέει στους εργαζόμενους  περιφρονητικά “θα τα πούμε μετά τις εκλογές”.
Δυστυχώς, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης το 2020 να εντάξει τη ΛΑΡΚΟ σε  ειδικό καθεστώς διαχείρισης και ουσιαστικά να την κλείσει ήταν ένα  προσχεδιασμένο έγκλημα. Μέσα σε συνθήκες στις οποίες οι τιμές του  νικελίου είναι οι υψηλότερες της τελευταίας δεκαετίας, αποδεικνύεται 
ότι η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην παράγει η ΛΑΡΚΟ σύμφωνα  με τις δυνατότητές της ήταν μια συνειδητή μεθόδευση απαξίωσής της,  καθώς η απώλεια εσόδων από τη χαμένη παραγωγή των τελευταίων ετών ήταν  και είναι τεράστια.
Ζητούμε να βρεθούν λύσεις εξυγίανσης της επιχείρησης ώστε να  διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και η επιχείρηση να αποκτήσει ξανά  εξωστρέφεια, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου το νικέλιο στις διεθνείς  αγορές αποτιμάται πάρα πολύ υψηλά”. 

Σχετικά άρθρα

Ευχαριστήριο του συλλόγου ”’Ανθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός”

pannikolaou

Ο Αντώνης Σπυρόπουλος ευχαριστεί για την εκλογή του!

pannikolaou

Ο Θανάσης Σκούμας υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Θήβας

pannikolaou