ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Γ. Τσαούσης: «Η “δίψα” των κοριτσιών έκανε την ομάδα πρωταθλήτρια»

Ο προπονητής Γιάννης Τσαούσης της πρωταθλήτριας ομάδας ΕΣΚΑΣΕ στην κατηγορία κορασίδων ΑΕΕΠ Χαλκίδας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή  της ΕΟΚ Web Radio «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Η ομάδα ξεκίνησε τέλη Αυγούστου με τη Μαρία Σπυροπούλου που είναι προπονήτρια στην ομάδα αρκετά χρόνια. Ευτυχώς η εγκυμοσύνη της τέλη Σεπτεμβρίου «κύλησε» ομαλά και τώρα έχει ένα υγιέστατο κοριτσάκι, αλλά ο γιατρός τής επισήμανε ότι έπρεπε να απέχει απ’ τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ν’ αναλάβω εγώ από τέλη Σεπτεμβρίου τις κορασίδες και να φτάσουμε ως εδώ. Δεν υπήρχε στόχος η κατάκτηση να ξαναγίνει απ’ τη δική μας ομάδα, γιατί φέτος αποτελείται από μικρές σε ηλικία παίκτριες. Παρ’ όλα αυτά, τα κατάφεραν, τα πήγαν περίφημα. Γενικά έχουμε σαν μότο στην ομάδα ότι μάς ενδιαφέρει το ταξίδι, όσο πιο μακριά πάμε τόσο καλύτερα είναι. Δεν ήταν αυτοσκοπός να πάρουμε το πρωτάθλημα, όπου βγει. Το ταξίδι και η διαδρομή μετράει».

Για το πώς προέκυψε η κατάκτηση: «Είχε δυνατότητες η ομάδα, έχει ταλέντο. Εμείς ξεκινήσαμε με το να κάνουμε 2 προπονήσεις τη βδομάδα, αλλά η «δίψα» των κοριτσιών για να μάθουν μπάσκετ με ανάγκασε να κάνω τις δύο προπονήσεις τέσσερις. Όπου βρίσκαμε προπονητική ώρα ελεύθερη πηγαίναμε και κάναμε, έστω και 1 ώρα. Αυτό με έκανε κι εμένα ευχαριστημένο για τη «δίψα» που είχαν να μάθουν μπάσκετ, με αποτέλεσμα να μαθαίνουν κάθε φορά και κάτι καινούργιο. Πιστεύω αυτό έκανε την ομάδα καλύτερη και αυτό κάνει κάθε προπονητή περήφανο».

Για τη Β’ Φάση στην οποία προκρίθηκαν: «Δεν υπάρχει κανένα άγχος, θα πάμε να παίξουμε όπως όλη τη χρονιά και ό,τι βγει. Είπαμε ότι το ταξίδι μετράει, αν καταφέρουμε και κερδίσουμε κάτι παραπάνω απ’ αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία. Και μέχρι εδώ που φτάσαμε πάντως είμαστε ικανοποιημένοι».

Σχετικά άρθρα

Κορασίδων (προκριματική φάση): ΑΕΕΠ Χαλκίδας-ΠΑΣ Γιάννινα 42-55

pannikolaou

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/5). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

Κορασίδων (προκριματική φάση): Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΕΠ Χαλκίδας 52-41

pannikolaou