Α ΕΣΚΑΣΕ

Μάκης Φώτου: ”Κανένας δεν πίστευε πως είχαμε ελπίδα να σώσουμε την κατηγορία”

Ο Μάκης Φώτου είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος και ευτυχισμένος, καθώς οδήγησε τον Τελεθριακό στην παραμονή στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ με την ομάδα του να κάνει ένα εντυπωσιακό φίνις στο πρωτάθλημα.

Ο κόουτς του Τελεθριακού μίλησε στο stereabasket για τον αγώνα με τον ΓΑΣ Βασιλικού αλλά και συνολικά την πορεία της ομάδας του:

Θα ξεκινήσω κάνοντας ένα σύντομο σχόλιο για το χθεσινό παιχνίδι. Ήταν ένα ματς με ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες και για τις δύο ομάδες. Για εμάς, γιατί έπρεπε να διαχειριστούμε την πίεση και το άγχος για την νίκη που θα μας έδινε την παραμονή στην κατηγορία και την απρόσμενη απουσία του Κιαπέκου και για το Βασιλικό την απογοήτευση μετά τον υποβιβασμό που παίζοντας για την αξιοπρέπεια του και την ιστορία του, έκανε έναν τίμιο αγώνα…Τέλος καλό, όλα καλά…

Τώρα θα μου επιτρέψεις να αναφερθώ σε μερικά θέματα κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της χρονιάς…Στο ξεκίνημα της σεζόν, όλη η μπασκετική πιάτσα και όσοι ασχολούνται με το άθλημα, είχανε βρει την 13η ομάδα…Κανένας δεν πίστευε πως είχαμε ελπίδα να σώσουμε την κατηγορία ,ούτε καν αυτοί που ήταν στον περίγυρο μας ,ούτε πολλές φορές και οι ίδιοι μου οι παίκτες…Μετά από πολύ πίεση και μεγάλη προσπάθεια, με τις διορθωτικές κινήσεις που κάναμε την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, κατάφερα να τους πείσω πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως έχουμε αδικήσει και τους εαυτούς μας, καθώς θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει 3 νίκες ακόμη και να μην είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Έδωσαν όμως όλοι την κατάλληλη στιγμή την ψυχή τους και ότι είχαν και γι’ αυτό τους βγάζω το καπέλο. Χωρίς όμως τον άνθρωπο που ηγείται της ομάδας του, που ματώνει οικονομικά, που έχει να ανταπεξέλθει στα διπλάσια προβλήματα από ότι όλες οι ομάδες λόγω των ειδικών συνθηκών της περιοχής, τον πρόεδρο Στέφανο Παπανδρέου που με την επιμονή του και την στήριξη του δεν εγκατέλειψε ποτέ, δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα.

Τέλος να αφιερώσω την παραμονή μας, που φαντάζει για μάς ένα πρωτάθλημα σε πλέι άουτ, στην οικογένεια μου που περάσαμε δύσκολα τα τελευταία χρόνια, στη σύντροφο μου και σε όλους τους άσπονδους φίλους πού στενοχώρησε αυτή η κατάληξη”. 

Σχετικά άρθρα

Chalkis Basket 2023: ”San Xalio Smurfs”-”Μωραΐτης” 51-83

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ (Playoffs): Στέψη ή 3ος τελικός!

pannikolaou

Το ποινολόγιο της ΕΣΚΑΣΕ

pannikolaou