ΠΑΙΔΩΝ

Παν. Μιχαήλ: ”Στις αναπτυξιακές ηλικίες σημασία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός”

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας παίδων της ΑΕΕΠ Χαλκίδας Παναγιώτης Μιχαήλ, «φιλοξενήθηκε» την Πέμπτη 11 Μαΐου στην εκπομπή του ΕΟΚ web radio «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη φετινή πορεία της ομάδας: «Όταν ξεκινήσαμε τη σεζόν στις 19 Αυγούστου και κάναμε την πρώτη συνάντηση με τα παιδιά, είπα το πρώτο πράγμα που λέω κάθε χρόνο στις αναπτυξιακές ηλικίες, ότι θα πρέπει μέρα με τη μέρα να «χτίσουμε» το μπασκετικό μας προφίλ. Θα πρέπει να φτιάξουμε το δικό μας μπασκετικό προφίλ, την αθλητικότητά μας, τη νοοτροπία μας και σιγά-σιγά να «χτίζουμε» την ομάδα μας, μέσα από μια διαδικασία που είναι το μότο αυτής της ομάδας, να είναι ταπεινοί και «πεινασμένοι». Τα παιδιά ήταν πολύ «πεινασμένα» να μάθουν νέα πράγματα, να μάθουν μπάσκετ, να προσπαθήσουν και μ’ αυτήν τη διαδικασία να πηγαίνουν παιχνίδι-παιχνίδι. Τα κατάφεραν, έγιναν μια παρέα, έμειναν ταπεινοί όταν κερδίζαμε το ένα παιχνίδι μετά το άλλο, συνέχισαν να προσπαθούν και νομίζω πως αυτό είναι το «μυστικό» της επιτυχίας μας. Φτάσαμε σε μια διαδικασία να διεκδικούμε την πρόκρισή μας στο Final-4 μέσα στη Θήβα με τραυματισμούς και δυσκολίες, αλλά πάντα ταπεινοί και «πεινασμένοι» να πετύχουν περνούσαν τον ένα στόχο μετά τον άλλον».

Για το πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις: «Δυστυχώς είμαστε σε μια πόλη που έχει πάρα πολλές ομάδες. Λέω «δυστυχώς» γιατί όσο περισσότερο μπάσκετ υπάρχει σε μια πόλη τόσο καλύτερα είναι, αλλά οι εγκαταστάσεις είναι τόσο λίγες που δε μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ομάδων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η δική μας ομάδα να μην κάνει την προπόνηση που πρέπει να κάνει ένα παιδί 14-15 χρονών σύμφωνα με αυτά που πρέπει να γίνονται στις αναπτυξιακές ηλικίες. Όμως, στο μέτρο του δυνατού κάναμε την προπόνησή μας καθημερινά. Όποτε μαθαίναμε ότι υπήρχε ένα κενό, με ένα μήνυμα στην ομαδική μας συνομιλία «τρέχαμε» κατευθείαν στο γήπεδο για να μπορέσουμε να καλύψουμε μια προπόνηση παραπάνω. Οπότε νομίζω ότι με καλή διάθεση και με ένα ζήλο παραπάνω και από ‘μένα και απ’ τα παιδιά λύναμε αυτό το πρόβλημα».

Για τη Β’ Φάση στην οποία προκρίθηκαν: «Εγώ είμαι της άποψης ότι στο επίπεδο των παίδων λίγα πράγματα μπορούν ν’ «απορροφήσουν» τα παιδιά απ’ τον προπονητή τους από θέμα scouting. Εγώ έχω δει τις ομάδες, γνωρίζω και τον Αλμυρό και τον ΑΓΣΙ, προσπαθώ να συλλέξω στοιχεία, αλλά αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω είναι να είμαστε όσο καλύτερα μπορούμε εμείς. Όπως λέμε και στα παιδιά «να μεγαλώσουμε το ταξίδι μας» όταν μπαίνουμε σε φάσεις πρόκρισης, γιατί θεωρώ ότι στο αναπτυξιακό επίπεδο πάντα αξίζει το ταξίδι και λιγότερο ο προορισμός. Κερδίσαμε τον τελικό της ΕΣΚΑΣΕ για να μπορέσουμε να παίξουμε με άλλους πρωταθλητές που θα μπορέσουν να μάς δώσουν περισσότερες εμπειρίες και παραστάσεις».

Σχετικά άρθρα

Τουρνουά ”Τάσος Μπαλάφας” στις 17-18/6 από τον Πρωτέα Σχηματαρίου!

pannikolaou

Παίδων (προκριματική φάση): ΑΕΕΠ Χαλκίδας-ΑΓΣ Ιωαννίνων 47-90

pannikolaou

Παίδων: ΑΕΕΠ Χαλκίδας-ΑΓΣ Ιωαννίνων (LIVE)

pannikolaou