ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακοίνωσε τους πρώτους υποψήφιους συμβούλους η Δήμαρχος Χαλκίδας Έλενα Βάκα!

Τους πρώτους 10 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Συνδυασμός ”Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε” της Δημάρχου Χαλκίδας Έλενας Βάκα.

Αντώνης Ι. Σπανός- Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Ο Αντώνης Ι. Σπανός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα και είναι γιος του αείμνηστου Δημάρχου Χαλκιδέων και βουλευτή Ευβοίας Γιάννη Σπανού.
Κατέχει δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από την πολυτεχνική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακό στη διαχείριση έργων (Project Management) από το Πολυτεχνείο της Βαρκελώνης.
Η εργασιακή του εμπειρία εκτείνεται από χαμηλά σε τεχνικές εταιρείες έως στέλεχος σε εταιρεία ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδικός σύμβουλος της Δημάρχου, υποστηρίζοντας το Τμήμα Εκτέλεσης Νέων Έργων και Μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλκιδέων.
Αγαπάει τον εθελοντισμό έχοντας υπηρετήσει για χρόνια το Σώμα Ελληνικού Προσκοπισμού.
«Έζησα την ομορφιά του αγώνα της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα στο σπίτι μου, από τη στιγμή που γεννήθηκα. Έμαθα ότι η συμμετοχή στα κοινά του τόπου μας, είναι μια πράξη αγάπης και αυτοδιάθεσης, μια πράξη προσφοράς.
Συνεργάζομαι με την Έλενα Βάκα τα τελευταία χρόνια και γνωρίζω καλά τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να φέρουμε τον Καλλικρατικό Δήμο Χαλκιδέων εκεί που του αξίζει. Μια προσπάθεια που αξίζει να συνεχιστεί. Πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά, με υψηλούς και ρεαλιστικούς στόχους και με σεβασμό στον κάθε πολίτη ξεχωριστά, μπορώ πλέον να κάνω πράξη όλα όσα έχω μέχρι σήμερα διδαχθεί και βιώσει.»

 

Δημήτρης Στενός- Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

O Δημήτρης Στενός είναι 45 ετών, ιδιώτης ιατρός, σύζυγος και τρίτεκνος πατέρας.

Έχει ζήσει 9 χρόνια στο εξωτερικό, Τσεχία και Σουηδία, καθώς και 6 χρόνια σε Ιωάννινα και Χανιά.

Έχει πολυετή ενασχόληση σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 21ου Δημοτικού Χαλκίδας, ταμίας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Χαλκίδας και μέλος του Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κανήθου.

Έχει πολυετή ενασχόληση με τον τουρισμό στην πόλη λόγω ιδιοκτησίας σε ξενοδοχειακή μονάδα, καθώς και είναι δημιουργός ή συμμετέχων σε ποικίλες δράσεις εθελοντισμού και κινήσεις πολιτών.

Ομιλεί 4 ξένες γλώσσες, ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό και διακατέχεται από δέος για την φύση.

«Πιστεύω πως η Χαλκίδα έχει την δυνατότητα να παρέχει υψηλή ποιότητα ζωής στους κατοίκους της, συνυφασμένη με την οικονομική της ευημερία και έχω τις ιδέες για να το πράξω. Πιστεύω πως πρέπει εμείς να γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε γύρω μας και για αυτό είμαι υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο της Χαλκίδας. Στηρίζω την Δήμαρχο Έλενα Βάκα που γνωρίζει σε βάθος τον πολυδαίδαλο, διευρυμένο Δήμο Χαλκιδέων και ξέρω πως έχει την θέληση, την εργατικότητα και το σχέδιο για την επικείμενη αναβάθμιση του Δήμου της Χαλκίδας.»

 

Ευαγγελία Ορφανού- Υποψήφια Δημοτική σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Η Ευαγγελία Ορφανού γεννήθηκε στη Χαλκίδα, όπου και κατοικεί μόνιμα.

Εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας από το 2014, ως μόνιμη υπάλληλος στην νοσηλευτική υπηρεσία, το τμήμα Ορθοπεδική-Ουρολογική Κλινική.

Έχει πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, στο τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης, πτυχίο ΜΤΝΣ Χαλκίδας, πτυχίο Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΑΔΑ) Φυσικοθεραπείας και πτυχίο αγγλικών Toeic.

Έχει μια κόρη 20ετών, φοιτήτρια στο 3ο έτος του τμήματος λογοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Αγαπημένες δραστηριότητες κολύμβηση και γυμναστική και η προσφορά στον άνθρωπο και τον τόπο.

«Σαν δημότης Χαλκίδας η Έλενα Βάκα κέρδισε την εμπιστοσύνη μου από την πρώτη στιγμή με την εργατικότητα, την μεθοδικότητα, το αίσθημα ευθύνης, την αγάπη για τον αθλητισμό και την αμεσότητα στην επίλυση προβλημάτων του

πολίτη. Κατάφερε να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, πάρα τις δυσκολίες της πανδημίας που μεσολάβησε και είναι πραγματικά τιμή μου να συμμετέχω σ αυτήν την ομάδα με πάθος, δυναμισμό και προσφορά στον άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις, για έναν ακόμα καλύτερο Δήμο με ένα κοινό όραμα, για τον τόπο.»

 

Νικόλαος Πολίτης- Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Ο Νικόλαος Πολίτης μεγάλωσε στην Εύβοια, στην πόλη της Χαλκίδας.

Σπούδασε στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Macerata στην Ιταλία.

Το έτος 2003 επέστρεψε στην Αθήνα έχοντας λάβει υποτροφία (Erasmus). Τελείωσε τις σπουδές του στην Ιταλία όπου και εργάσθηκε σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες. Το έτος 2008 επέστρεψε και αφού εκτέλεσε τα στρατιωτικά του καθήκοντα, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως δικηγόρος στην Χαλκίδα, ασκώντας μάχιμη δικηγορία με εξειδίκευση στον τομέα του αστικού / τραπεζικού και ποινικού δικαίου.

Έχει καταφέρει να στηρίξει έμπρακτα τους συμπολίτες του με ακυρώσεις πλειστηριασμών, ρυθμίσεις υπέρογκων οφειλών και διάσωση της πρώτης κατοικίας τους.

Ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Χαλκίδα με εξειδίκευση στον τομέα του αστικού /τραπεζικού και ποινικού δικαίου.

Το έτος 2014 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, ενώ το 2017 ανέλαβε χρέη νομικού συμβούλου σε εθνικό πολιτικό φορέα.

Επίσης από το 2019 έως το 2021 εκτέλεσε χρέη τοπικού βοηθού στο Ευρωκοινοβούλιο, προσπαθώντας μέσα από κάθε μέσο να σταθεί δίπλα στην κοινωνία και τον πολίτη.

Ομιλεί Ιταλικά και Αγγλικά, ενώ τον ελεύθερο χρόνο του συμμετέχει σε εθελοντικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις.

Είναι παντρεμένος με τη Γερασιμούλα Στάμου.

«Η μεγάλη αγάπη για την πόλη μου με έκανε να αποφασίσω να ασχοληθώ με τα κοινά. Βλέποντας την Χαλκίδα να εξελίσσεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μπόρεσα να οραματιστώ τη συμβολή μου σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή που έχει ήδη ξεκινήσει.

Για να ολοκληρωθεί αυτό το μεγαλόπνοο έργο χρειάζονται άνθρωποι δυναμικοί, με ηθικές αξίες, μαχητικοί, με ευαισθησία και όραμα. Για το λόγο αυτό η επιλογή μου να στηρίξω την Έλενα Βάκα και να γίνω μέλος της οικογένειας του «Αλλάζουμε» είναι μονόδρομος».

 

Κυριάκος (Κάκος) Τοκπασίδης- Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Ο Κυριάκος (Κάκος) Τοκπασίδης ζει και εργάζεται στη Χαλκίδα. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως υπεύθυνος πωλήσεων στην ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Ι.Γ. ΙΚΕ, ως Ραδιοφωνικός Παραγωγός αλλά και ως υπεύθυνος διαφημιστικού τομέα

(Advertising Director) στον JUST RADIO 93.0 fm. Είναι πτυχιούχος Μηχανικός ΤΕΙ Αθηνών, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, Τμήμα Ενεργειακής Τεχνολογίας. Έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, στη Δ.Ε.Η. Παράρτημα Χαλκίδας στον υποτομέα Μελετών (Μεταφορά – Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας). Κατέχει Πιστοποιητικό Ελεγκτού Ι.Κ.Τ.Ε.Ο (ΤΕΙ Πειραιά) και έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα Κατάρτισης: «Τεχνίτες Εγκαταστάσεων Διανομής Φυσικού Αερίου με Αγωγούς Αστικών Δικτύων». Είναι άριστος γνώστης πληροφορικής και μιλάει αγγλικά. Είναι κατασκευαστής και κάτοχος σελίδας στο Internet μουσικού περιεχομένου.

Είναι έγγαμος.

«Η αγάπη για την πόλη που μεγάλωσα και ζω και η αγάπη για τον πανέμορφο Δήμο μας, με οδήγησαν στην απόφαση να συμμετέχω στη δημοτική ομάδα της Έλενας Βάκα, του ανθρώπου που γνωρίζω καλά και εκτιμώ, της Δημάρχου που εμπιστεύομαι. Με διάθεση προσφοράς και δημιουργίας, είμαι έτοιμος να δώσω ότι μου ζητηθεί για να φέρουμε τον Δήμο Χαλκιδέων, ακόμα πιο ψηλά και να τον επενδύσουμε με την καλύτερη αυτοδιοικητική μουσική.»

 

Γεώργιος Γυφτονικολός-Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Ο Γεώργιος Γυφτονικολός γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στην πόλη της Χαλκίδας.

Από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το άθλημα του μπάσκετ. Ξεκίνησε στην ομάδα της ΑΓΕΧ όπου πήρε την πέμπτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων και την τρίτη στο αντίστοιχο των εφήβων.

Εκτός από την ομάδα της ΑΓΕΧ έχει παίξει επίσης στις ομάδες του Ερμή Σχηματαρίου, της ΑΕΕ Παναγίτσας και της Κύμης, όπου υπήρξε και Team Manager της ομάδας για 2 χρόνια όταν αυτή αγωνιζόταν στην Α1.

Σήμερα είναι προπονητής στις ακαδημίες της ΑΓΕΧ και εργάζεται ως υπάλληλος στην ΔΕΥΑΧ.

Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Μπρισιμιτζή και είναι πατέρας 5 παιδιών.

«Από μικρός έχω μάθει να αγωνίζομαι. Η συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί όρεξη, ομαδική προσπάθεια και πολλή δουλειά. Η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2019, συνεχίζεται και εγώ επιθυμώ να συμμετέχω ενεργά πλέον σε αυτήν.»

 

Χριστόδουλος Κύρου Τσάκαλος- Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Ο Χριστόδουλος Κύρου-Τσάκαλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα.

Είναι γιος του Κωστάκη Κύρου, προϊσταμένου Ελέγχου της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδος και της Παναγιώτας Τσακάλου, οικονομολόγου, και αδερφός της Ελένης Κύρου Τσακάλου, εικαστικού.

Η γιαγιά του, Ελένη Αφράτη, ήταν παλιά Χαλκιδέα και η οικογένειά της διατηρούσε τα Φροντιστήρια Αγγλικών Αφράτη.

Πήγε σχολείο στο 7ο Δημοτικό, στο 3ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο Χαλκίδος.

Αποφοίτησε από την Κλασική Φιλολογία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και έπειτα εισήχθη με κατατακτήριες στην Νομική.

Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), όπου και αποφοίτησε εκ νέου σε 4 έτη.

Είναι κάτοχος 4 Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Επιστημών (ΜΔΕ) με τίτλο: 1) «Οικονομικά και Δίκαιο στις Ενεργειακές Αγορές» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), 2) ΜΔΕ «Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), 3) ΜΔΕ «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), όπου και έλαβε υποτροφία 100% κάλυψης των διδάκτρων και 4) ΜΔΕ στο «Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία» στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Εκτός της Ελληνικής, έχει και την Κυπριακή υπηκοότητα.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο, ως μέλος της Εθνικής Φρουράς και είναι δικηγόρος διορισμένος στον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας.

Διατελεί: α) Πρόεδρος της Νεολαίας Κυπρίων Αθηνών (Ν.ΕΚΕ), β) Πρόεδρος της Νεολαίας Κυπρίων Ελλάδος (Ν.ΟΚΟΕ) και Αντιπρόεδρος στην Τριτοβάθμια Παγκόσμια Οργάνωση Αποδήμων Κυπρίων (NEPOMAΚ). Εκλέχθηκε, επί πλέον, Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ).

Είναι μέλος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Χαλκιδέων από το 2020 έως το 2023 και μέλος της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας για την αντιμετώπιση ζητημάτων ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Είναι τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΟΝΝΕΔ Ευβοίας και ενεργό μέλος της ΔΗΜ.ΤΟ. Χαλκίδας.

 

Μαρία Βάθη-Υποψήφια Δημοτική σύμβουλος Δ.Ε. Αυλίδας

Η Μαρία Βάθη σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας.

Εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον Ελεύθερο Τύπο και ως project manager στον τομέα των διαφημιστικών κατασκευών.

Τα τελευταία χρόνια είναι ελεύθερη επαγγελματίας και δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης.

Την τετραετία 2019-2023 διατελεί Πρόεδρος της Κοινότητας Φάρου Αυλίδας.

Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Διακάκη και έχει δύο παιδιά.

 

Βαγγέλης Νταντής – Υποψήφιος σύμβουλος Δ. Κοινότητας Χαλκίδας

Ο Βαγγέλης Νταντής είναι αυτοκινητιστής στον κλάδο των Ταξί.

Εργάζεται για 22 χρόνια ενεργά ως οδηγός ταξί στην πόλη της Χαλκίδας, είναι ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ταξί «Άγιος Χριστόφορος» και στο Συνεταιρισμό Ράδιο Ταξί «Εύριπος» τα τελευταία 4 χρόνια.

Έχει φοιτήσει στο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο με ειδικότητα ηλεκτρονικού και σε ιδιωτική Σχολή Πληροφορικής με ειδικότητα στην μηχανογραφημένη λογιστική.

Έχει μαύρη ζώνη και ένα dan στο TAE-KWON-DO.

Είναι παντρεμένος με την Σοφία Ράπτη και έχει δυο παιδιά, τη Δήμητρα 7 ετών και τον Ευάγγελο Ιωάννη 1 έτους.

Παπαγεωργίου Σωτηρία-Υποψήφια σύμβουλος Δ. Κοινότητας Νέας Αρτάκης

Η Σωτηρία Παπαγεωργίου γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1982 και κατοικεί μόνιμα στη Νέα Αρτάκη.

Είναι απόφοιτη επαγγελματικής σχολής του τμήματος Οικονομίας και διοίκησης επιχειρήσεων κι εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος λογιστηρίου από το 2000 ως και σήμερα.

Έχει διατελέσει:

• Πρόεδρος Δ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Νηπιαγωγείου Νέας Αρτάκης (2017-2019).

• Πρόεδρος Δ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Αρτάκης (2021- σήμερα).

• Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης (2022- σήμερα).

• Μέλος Δ.Σ. Τριτέκνων Ευβοίας (2022- σήμερα).

Έχει συμμετάσχει σε ημερίδες με θέματα υγείας, ψυχολογικής υποστήριξης, σχολές γονέων και περιβάλλοντος .

Είναι παντρεμένη με το Σπύρο Γούναρη κι έχει 3 κόρες, την Ιφιγένεια, την Ελένη και την Παναγιώτα.

«Η απόφαση μου για την ενεργή συμμετοχή στα κοινά, αποτελεί το ενδιαφέρον μου για την ανάπτυξη και αναβάθμιση της πόλης μας σε όλους τους τομείς με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του εκσυγχρονισμού της παιδείας».

 

Παπαγεωργίου Σωτηρία-Υποψήφια σύμβουλος Δ. Κοινότητας Νέας Αρτάκης

Η Σωτηρία Παπαγεωργίου γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1982 και κατοικεί μόνιμα στη Νέα Αρτάκη.

Είναι απόφοιτη επαγγελματικής σχολής του τμήματος Οικονομίας και διοίκησης επιχειρήσεων κι εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος λογιστηρίου από το 2000 ως και σήμερα.

Έχει διατελέσει:

• Πρόεδρος Δ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Νηπιαγωγείου Νέας Αρτάκης (2017-2019).

• Πρόεδρος Δ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Αρτάκης (2021- σήμερα).

• Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης (2022- σήμερα).

• Μέλος Δ.Σ. Τριτέκνων Ευβοίας (2022- σήμερα).

Έχει συμμετάσχει σε ημερίδες με θέματα υγείας, ψυχολογικής υποστήριξης, σχολές γονέων και περιβάλλοντος .

Είναι παντρεμένη με το Σπύρο Γούναρη κι έχει 3 κόρες, την Ιφιγένεια, την Ελένη και την Παναγιώτα.

«Η απόφαση μου για την ενεργή συμμετοχή στα κοινά, αποτελεί το ενδιαφέρον μου για την ανάπτυξη και αναβάθμιση της πόλης μας σε όλους τους τομείς με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του εκσυγχρονισμού της παιδείας.»

 

Σχετικά άρθρα

Ευχαριστήριο του συλλόγου ”’Ανθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός”

pannikolaou

Ο Αντώνης Σπυρόπουλος ευχαριστεί για την εκλογή του!

pannikolaou

Ο Θανάσης Σκούμας υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Θήβας

pannikolaou