ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10 νέες υποψηφιότητες με τον συνδυασμό της Δημάρχου Χαλκίδας Έλ. Βάκα!

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις υποψηφίων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων του συνδυασμού «Αλλάζουμε – Συνεχίζουμε» – Έλενα Βάκα.

Στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αλλάζουμε -Συνεχίζουμε» – Έλενα Βάκα εντάσσονται άλλοι 10 ικανοί και με όρεξη για δουλειά υποψήφιοι, οι οποίοι είναι οι εξής: Ο πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π. Κουτουλής Δημοσθένης, ο ιδιωτικός υπάλληλος Πατέλης Αντώνης, η επιχειρηματίας Γεσθημανή (Μάνια) Αναστασιάδου, η δημόσιος υπάλληλος Σούτζιου Γαρυφαλιά – Παρασκευή, η ιδιωτική υπάλληλος Δάγγουλα Σμαρώ, η ιδιωτική υπάλληλος Φλεβάρη Νίκη, ο ελεύθερος επαγγελματίας Ιωαννίδης Ανδρέας, η δημοτική υπάλληλος Βογιατζή Αντωνία, ο οδηγός Σμπρίνης Ιωάννης και ο επιχειρηματίας Κούκουζας Παναγιώτης.

Δημοσθένης Κουτουλής- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Νέας Αρτάκης

Ο Δημοσθένης Κουτουλής γεννήθηκε στην Νέα Αρτάκη το 1973, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι γιος του πρόσφατα εκλιπόντος, Χρήστου Κουτουλή, ιδιοκτήτη του τουριστικού Γραφείου, Κύζικος Tours.

Είναι παντρεμένος με την Λένα Τοκπασίδη (ιδιωτική υπάλληλος διαγνωστικού κέντρου) και έχει δυο παιδιά, τον Χρήστο (φοιτητής-21 ετών) και τον Κωνσταντίνο (μαθητής-17 ετών).

Φοίτησε στο τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων το διάστημα 1990-1993 και μέσω της επανεξέτασης στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από όπου αποφοίτησε το 1998 με την ειδικότητα του Δομοστατικού.

Το διάστημα 1998-1999 φοίτησε στο University of Leeds και απέκτησε τον τίτλο Master of Science στο αντικείμενο Strengthening and Maintenance of Civil Engineering Structures (Ενίσχυση και Συντήρηση Έργων Πολιτικού Μηχανικού).

Από το 1999 είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, έχοντας ασχοληθεί με δημόσια και ιδιωτικά έργα σε επίπεδο μελέτης και κατασκευής, καθώς και όλο το εύρος εργασιών Πολιτικού Μηχανικού.

Είναι πιστοποιημένος Ελεγκτής Δόμησης του ΥΠΕΚΑ από το 2012 και Ελεγκτής Προσβασιμότητας από το 2023.

Από το 2011, εργάζεται ως Ενεργειακός Επιθεωρητής με μεγάλη συμμετοχή σε επιδοτούμενα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Εξοικονομώ κατ’ Οίκον, Horizon, δημόσια έργα ενεργειακής αναβάθμισης κλπ.), καθώς και πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων.

Από το 2013, είναι Πρόεδρος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, ΑΟ ΚΥΖΙΚΟΣ Νέας Αρτάκης, η οποία θεωρείται από τις καλύτερες στο είδος της, έχοντας κατακτήσει πλήθος Πρωταθλημάτων στα Τμήματα Υποδομών του Νομού Ευβοίας.

Συμμετείχε στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 με την παράταξη «Λύση Τώρα» και είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος. Είναι μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων.

«Αγαπητοί συμπολίτες/ισσες,

θεωρώ τη μέχρι τώρα θητεία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος, μια ανεκτίμητη εμπειρία και ένα πραγματικό «σχολείο» του τρόπου λειτουργίας και διοίκησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού. Με όπλο την μετατροπή της εμπειρίας αυτής σε εργαλείο διόρθωσης των όποιων αστοχιών, ευελπιστώ να συμβάλω στην προσπάθεια της Έλενας Βάκα για έναν ΣΥΓΧΡΟΝΟ-ΚΑΛΥΤΕΡΟ-ΒΙΩΣΙΜΟ Δήμο Χαλκιδέων. Στις όποιες διαφωνίες, η καλή διάθεση για σύγκλιση των απόψεων μόνο δημιουργική μπορεί να αποβεί τελικώς. Αυτή ακριβώς η διάθεση με οδήγησε στην απόφαση να συνταχθώ μαζί της στον επικείμενο εκλογικό αγώνα και η δικιά σας εμπιστοσύνη, ελπίζω να με τοποθετήσει δίπλα της στην νέα Δημοτική Αρχή.

Ο στόχος δεν είναι καθόλου εύκολος αλλά δεν είναι ανέφικτος. Η διαφορετικότητα των επιμέρους ενοτήτων προκαλεί στην ανεύρεση νέων τρόπων προς τον κοινό στόχο. Με όραμα, όρεξη για δημιουργία και συνεργατικότητα, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, ώστε έτσι να επαναπροσδιοριστεί ο Δήμος Χαλκιδέων με τις επιμέρους ενότητες του ως ένα σημείο αναφοράς στην Ελληνική Επικράτεια.»

 

Αντώνης Πατέλης- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Ο Αντώνης Πατέλης γεννήθηκε το 1975, έχει μία κόρη 15 ετών και ζει στη Χαλκίδα.

Είναι ιδιωτικός υπάλληλος.

Γνωρίζει άριστα την Αγγλική και Σερβοκροατική γλώσσα.

Σπούδαζε στην ιατρική αλλά γρήγορα τον κέρδισε η επιχειρηματικότητα.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, με επιτυχία και διακρίσεις ως επιστημονικός συνεργάτης στις φαρμακευτικές εταιρείες Galenica Α.Ε. και Olvos Α.Ε.

Υπήρξε συνιδιοκτήτης και σύμβουλος επικοινωνίας της διαφημιστικής εταιρείας Up & High O.E. με έδρα τη Χαλκίδα και γενικός διευθυντής και συνιδιοκτήτης της εισαγωγικής εταιρείας NRG Pharma LTD με έδρα την Κωνσταντινούπολη, με αντικείμενο την εμπορία φαρμάκων και βιολογικών καλλυντικών.

Έχει διατελέσει:

•Αντιπρόεδρος του Δ´ΚΑΠΗ Χαλκίδας(2007-2010)

•Αντιπρόεδρος του 1ουΔημοτικού (πρώην κρατικού) παιδικού σταθμού Χαλκίδας (2007-2010).

•Ειδικός συνεργάτης του προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με έδρα το Μαρούσι(2013).

•Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων (2014-2019)

•Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (2014-2018).

«Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο και τις διοικητικές ικανότητες της Δημάρχου κας. Έλενας Βάκα, πήρα την απόφαση να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο της και να ζητήσω την ψήφο σας γιατί θέλω η πόλη μας να αποκτήσει πρόσθετη αξία.

Να γίνει φιλικότερη σε εμάς που ζούμε εδώ αλλά και στους επισκέπτες της.

Να είναι ακόμη πιο ασφαλής, καθαρή και λειτουργική.

Η Δημοτική αρχή να είναι ακόμη πιο κοντά σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη.

Η χρήση νέων τεχνολογιών να γίνει καθημερινότητα.

Οι εκπαιδευτικές και αθλητικές δομές καθώς και οι πολιτιστικές δράσεις να στοιχειοθετούν το προφίλ μιας πόλης, σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα.

Οι αυτοδιοικητικοί στόχοι όμως δεν επιτυγχάνονται με ευχολόγια και ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα.

Επιτυγχάνονται μόνο με πρόγραμμα και προσήλωση στο καθήκον.

Και έτσι θα γίνει.

Έντιμα και αποτελεσματικά.»

 

Γεσθημανή (Μάνια) Αναστασιάδου- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Η Γεσθημανή (Μάνια) Αναστασιάδου γεννήθηκε στην Χαλκίδα, όπου μεγάλωσε και κατοικεί μέχρι και σήμερα με τα δυο παιδιά της.

Σπούδασε λογιστική και απασχολείται στην οικογενειακή επιχείρηση, που δραστηριοποιείται για πάνω από 40 χρόνια στον χώρο της επιπλοποιίας.

Ενεργή στα κοινά του τόπου, έχει διατελέσει μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, όπου εκτελεί χρέη ταμία έως και σήμερα. Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, εργάζεται εδώ και χρόνια σε τοπικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο, για την τόνωση της τοπικής αγοράς που αποτελεί ισχυρό μοχλό ανάπτυξης για την πόλη μας. Ως άνθρωπος της αγοράς, πιστεύει στην εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας μας, που θα δημιουργήσει την πόλη και τις υποδομές του αύριο, που όλοι ονειρευόμαστε.

«Ευχαριστώ προσωπικά την Δήμαρχο Έλενα Βάκα, που μου έκανε την τιμή να συμμετέχω στο συνδυασμό, δίνοντας μου την ευκαιρία να εκπροσωπήσω τον εμπορικό κόσμο της πόλης μου.»

 

Γαρυφαλιά-Παρασκευή Σούτζιου- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Ανθηδόνος

Η Γαρυφαλιά-Παρασκευή Σούτζιου είναι 23 ετών και είναι μόνιμη κάτοικος της Δροσιάς Χαλκίδας.

Είναι κόρη του π. Διονύσιου Σούτζιου και της Αγγελικής Σούτζιου.

Έχει σπουδάσει φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων.

Έχει εργαστεί στην εστίαση.

Είναι συμβασιούχος στην Εφορία Αρχαιοτήτων Εύβοιας. Συγκεκριμένα εργάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο «Αρέθουσα» στη Χαλκίδα.

Είναι μέλος σε εθελοντικές ομάδες και του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσιάς.

Ασχολείται ερασιτεχνικά με τα social media.

«Το νεαρό της ηλικίας μου μού επιτρέπει αυθόρμητα να πράττω και να αναζητώ το καλύτερο για το μέλλον της νέας γενιάς. Δίπλα στη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα πιστεύω θα εισακουστούν οι επιθυμίες και οι ανάγκες των νέων.»

 

Σμαρώ Δάγγουλα- Υποψήφια Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Νέας Αρτάκης

Η Σμαρώ Δάγγουλα γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί μόνιμα στην Νέα Αρτάκη.

Είναι κόρη του Γιάννη Δάγγουλα και της Πηνελόπης Κριάρα και είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Μαστραντώνη, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δυο κόρες.

Είναι απόφοιτος των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης του τμήματος Ζωικής Παραγωγής και εργάζεται από το 1998 στην εταιρία Κελαϊδίτη.

Διατελεί πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης από το 2021.

«Σαν μητέρα δυο μικρών κοριτσιών με ενδιαφέρει η καλή και σωστή λειτουργία όλων των σχολείων του τόπου μας. Θα ήθελα να υπάρχουν περισσότερα πάρκα με πράσινο και υποδομές για απασχόληση και άθληση των παιδιών.

Σαν φιλόζωη με ενδιαφέρει να βρεθούν λύσεις με τα αδέσποτα ζώα, βοηθώντας και εθελοντικά φιλόζωους της πόλης μας.

Μου αρέσει μια καθαρή και οργανωμένη πόλη προσιτή σε όλους.»

 

Νίκη Φλεβάρη- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Ληλαντίων

Η Νίκη Φλεβάρη είναι 45 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο Χαλκίδας. Εργάστηκε σε διάφορες επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα και σήμερα εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος.

Είναι απόφοιτη Επαγγελματικού Λυκείου, με εξειδίκευση στον Τομέα Πληροφορικής ως Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και στον Τομέα Χημικών.

Έχει λάβει υποτροφία (Erasmus-Μαδρίτη), στην ανάπτυξη βασικών διαδικτυακών εφαρμογών Python και Django.

Μυήθηκε στην ενασχόληση με τα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από μικρή ηλικία θητεύοντας δίπλα στον πατέρα της Λάζαρο Φλεβάρη, επί σειρά ετών Γραμματέα της Κοινότητας Αγίου Νικολάου, η οποία στεγάζεται σε οικόπεδο που δώρισε η οικογένειά της για την ανέγερση του Κοινοτικού Καταστήματος.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου τα έτη από 2014 έως 2019 και έχει εκλεγεί Κοινοτική Σύμβουλος τις περιόδους 2010-2014 και 2019-2023.

«Η αγάπη μου για τους συμπολίτες μου και τους συγχωριανούς μου, αποτελεί το βασικό κίνητρό μου για την εκ νέου ενασχόλησή μου με κοινά.»

 

Ανδρέας Ιωαννίδης- Υποψήφιος Σύμβουλος Δ. Κοινότητας Παραλίας Αυλίδας

Ο Ανδρέας Ιωαννίδης γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα , ενώ η καταγωγή του είναι κατά τα 3/4 από την Μικρά Ασία και 1/4 από Δωρίδα.

Ο πατέρας του ήταν ο πολυβραβευμένος εικαστικός συλλέκτης Κώστας Ιωαννίδης και μητέρα του είναι η Ιωάννα.

Γυναίκα της ζωής του είναι η Αθηνά, με την οποία μεγάλωσαν την 28χρονη σήμερα Χλόη.

Τα πρώτα 23 χρόνια της ζωής του ήταν ένα συνεχόμενο πήγαινε έλα μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, που ξεκίνησε το 1968, όταν έφυγαν οι γονείς του με μια βαλίτσα για το Παρίσι και τελείωσε οριστικά όταν μετά από σπουδές και στρατό εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Δράμεσι (Παραλία Αυλίδας), όπου περνούσε τις καλοκαιρινές του διακοπές από το 1973 και έγινε η Ιθάκη του.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας σχεδόν όλη του την ζωή και από το 2002 δραστηριοποιείται στον χώρο του θαλάσσιου τουρισμού και τη συντήρηση ιστιοπλοϊκών σκαφών με τον αδελφό του Χαράλαμπο.

Στο παρελθόν είχε το θρυλικό καφέ-μπαρ «Rascals» στην Παραλία και το καθαριστήριο «X-Press» στο Βαθύ.

Το 1991 με μια παρέα φίλων ιδρύσαν τον Γ.Σ. Αυλίδας για να καλύψουν τις αθλητικές ανάγκες της περιοχής τους και να προωθήσουν την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην Αυλίδα. Στόχος που επετεύχθη το 2013. Διετέλεσε πρόεδρος της ομάδας για περίπου 25 συναπτά έτη. Την τετραετία 2002-2006 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Άθλησης και Πολιτισμού του πρώην Δήμου Αυλίδας.

«Από την στιγμή που η Δήμαρχος μου ζήτησε να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Οκτωβρίου η υποψηφιότητα μου ήταν μονόδρομος. Την Έλενα Βάκα την γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια και την εμπιστεύομαι, έχουμε κοινά οράματα για τον δήμο αλλά και πραγματοποιήσιμες ιδέες για την ανάπτυξη της περιοχής και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.»

 

Αντωνία Βογιατζή- Υποψήφια Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Χαλκίδας

Η Αντωνία Βογιατζή είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας, κόρη του Κωνσταντίνου και της Αναστασίας Βογιατζή. Γεννήθηκε και ζει στην Χαλκίδα.

Είναι 52 ετών και έχει δύο κόρες 31 και 28 ετών. Σύντροφος της ζωής της επί 23 έτη είναι ο Χαράλαμπος Τσάκαλος, ελεύθερος επαγγελματίας.

Έχει τελειώσει Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών του Τομέα.

Εργάζεται στον Δήμο Χαλκιδέων με συμβάσεις από το 2010.

 

Ιωάννης Σμπρίνης- Υποψήφιος Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Χαλκίδας

Ο Ιωάννης Σμπρίνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Ελεούσας όπου και κατοικεί ως σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Ζέρβα.

Απασχολείται ως οδηγός, έχοντας πολύχρονη εμπειρία στο Κ.Α.Μ.Ε.Α. του Δήμου Χαλκιδέων και στους παιδικούς σταθμούς του ιδίου Δήμου, αλλά και ως οδηγός λεωφορείου σε Κ.Α.Π.Η., αθλητικές ομάδες και πολιτιστικούς συλλόγους.

Είναι απόφοιτος επαγγελματικού Λυκείου στον Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού. Επίσης κατέχει απολυτήριο τίτλο Τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών του Τομέα Μηχανολογίας.

Διαθέτει Πτυχίο της Σχολής Σαμαρειτών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού τμήματος Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Η απόφασή μου για την ενασχόληση με τα κοινά πηγάζει από την αγάπη που τρέφω για την ξεχωριστή πόλη μας και την αγωνία μου και το ενδιαφέρον να συμβάλλω στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της καθημερινότητάς μας. Η ιδιαίτερα τιμητική πρόταση της Έλενας Βάκα να με συμπεριλάβει στην ομάδα της προκειμένου να συμπορευτούμε έχοντας κοινό στόχο και όραμα να Συνεχίσουμε να Αλλάζουμε, αποτελεί για μένα ευθύνη και κοινωνική υποχρέωση».

 

Παναγιώτης Κούκουζας- Υποψήφιος Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Αγίου Νικολάου

Ο Παναγιώτης Κούκουζας είναι επιχειρηματίας.

Διαμένει μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο.

Είναι συνιδιοκτήτης της επιχείρησης «Τέχνη και Ξύλο», η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της οικοδομής.

Είναι ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Νικολάου. Έχει ασχοληθεί με τα κοινά και έχει δραστηριοποιηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Ευχαριστήριο του συλλόγου ”’Ανθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός”

pannikolaou

Ο Αντώνης Σπυρόπουλος ευχαριστεί για την εκλογή του!

pannikolaou

Ο Θανάσης Σκούμας υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Θήβας

pannikolaou