ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέες υποψηφιότητες με το συνδυασμό της Δημάρχου Χαλκίδας Ελ. Βάκα

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις υποψηφίων Δημοτικών και Κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Αλλάζουμε – Συνεχίζουμε» – Έλενα Βάκα.

Έμπειρα και νέα στελέχη, με όραμα, σχέδιο και όρεξη για δουλειά συντάσσονται στο πλευρό της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα. Πρόκειται για τους εξής: ο συγγραφέας-εκδότης Βάγιας Κατσός, ο καθηγητής φυσικών επιστημών Παναγιώτης Λυμπέρης, ο εργολάβος οικοδομών Γιώργος Σαμαρτζής, η δημοτική υπάλληλος Μαρία Κοτταρά, ο ιδιωτικός υπάλληλος Χρήστος Σταματίου, ο φοιτητής Κωνσταντίνος Κικίδης, η δημοτική υπάλληλος Νικολέτα Δημητριάδη, ο οικοδόμος Παναγιώτης Μαραγκός, η ιδιωτική υπάλληλος Φωτεινή Μπρατσιώτη και ο ιδιωτικός υπάλληλος Γιώργος Σταματούκος.

 

Βάγιας Κατσός- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκίδας

Ο Βάγιας Κατσός γεννήθηκε στη Χαλκίδα, την 31-1-1973.

Είναι συγγραφέας και εκδότης.

Έχει εργαστεί σε όλα τα είδη ΜΜΕ ως δημοσιογράφος, φωτογράφος και γραφίστας.

Το 2004 δημιούργησε το «Square», που του χάρισε ένα πανελλήνιο βραβείο (Καλύτερη Σχεδίαση Περιοδικού, ΕΒΓΕ 2005) και παραμένει ως σήμερα το μακροβιότερο περιοδικό της Εύβοιας.

Το 2014 αντικατέστησε το έντυπο «Square» με το ψηφιακό αδελφάκι του, το «square.gr», που του έδωσε άλλο ένα βραβείο (Καλύτερη Σχεδίαση Πρώτης Σελίδας σε Site, Regional Media Awards 2016).

Αρθρογραφεί και ερευνά συστηματικά την ιστορία του γεννήτορα τόπου του, στο «Square History».

Μετά από τρία χρόνια συγγραφής εξέδωσε το 2021 το βιβλίο «οι άγνωστοι πρωτοπόροι της Μεσογείου», που αναδεικνύει το έπος του Χαλκιδικού αποικισμού κατά τη διάρκεια του Χρυσού Αιώνα της Χαλκίδας. Μετά από δύο χρόνια επιπλέον εργασίας, το φετινό καλοκαίρι εξέδωσε την αγγλική μετάφραση του ίδιου έργου.

«Εδώ και χρόνια ερευνώ, γράφω και αναδεικνύω ό,τι αξίζει ιστορικά, πολιτιστικά και τουριστικά στην πόλη της Χαλκίδας και την ευρύτερη περιοχή της. Επισημαίνω τις ελλείψεις και προτείνω δημόσια τρόπους αξιοποίησης του συνόλου της πολύτιμης παρακαταθήκης που ήρθε στα χέρια μας από τα βάθη των αιώνων, ώστε εμείς, οι σύγχρονοι Χαλκιδέοι, να φανούμε άξιοι κληρονόμοι. Τώρα είναι η στιγμή ώστε να περάσω και στην πράξη, με τη δική σας στήριξη: Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023 συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Αλλάζουμε – Συνεχίζουμε” της Ε. Βάκα. Ζητώ να με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας ώστε με γνώση και θέληση να υπηρετήσω την πόλη που υπεραγαπώ εκεί που θα είμαι χρήσιμος: στον πολιτισμό».

 

Παναγιώτης Λυμπέρης- Υποψήφιος Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Αγίου Νικολάου

Ο Παναγιώτης Λυμπέρης γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο.

Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Καραβά και έχει τρία παιδιά.

Φοίτησε διαδοχικά στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου, στο 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας και στο 2ο Λύκειο Χαλκίδας.

Σπούδασε στο ΑΠΘ στη Σχολή Θετικών Επιστημών στο τμήμα Φυσικής.

Υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό ως έφεδρος αξιωματικός στο σώμα των τεθωρακισμένων. Απολύθηκε με το βαθμό του Ανθυπίλαρχου. Μετά από διαδοχικές μετεκπαιδεύσεις, σήμερα φέρει τον βαθμό του Ίλαρχου.

Από το 1997 ασχολείται με την εκπαίδευση ως καθηγητής φυσικών επιστημών. Αρχικά ως ιδιοκτήτης φροντιστηρίου και στη συνέχεια ως καθηγητής σε φροντιστήρια της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής. Από το 2007 μέχρι και σήμερα εργάζεται σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομάδας Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου τα έτη 2000-2001 και 2012-2013, κατέχοντας τη θέση του ταμία.

Με την τοπική αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε ενεργά το 2019 όπου ως υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος στην κοινότητα Αγίου Νικολάου με τον συνδυασμό “Αλλάζουμε”, ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Από το 2019 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του προέδρου στην κοινότητα Αγίου Νικολάου.

«Έχοντας απόλυτη πίστη στο όραμα της σημερινής Δημάρχου θέτω εκ νέου υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου με τον συνδυασμό “Αλλάζουμε – Συνεχίζουμε” ως υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου. Έτσι ώστε να μας δοθεί πάλι η δυνατότητα να συνεχίσουμε τις αλλαγές που ξεκινήσαμε στο Άγιο Νικόλαο προς όφελος όλων των κατοίκων και των επισκεπτών αυτού του τόπου.»

 

Γεώργιος Σαμαρτζής- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Ληλαντίων

Ο Γεώργιος Σαμαρτζής γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στο Αφράτι.

Είναι εργολάβος οικοδομών.

Ήταν Πρόεδρος της Κοινότητας Αφρατίου από το 2010 έως το 2019.

Στις εκλογές του 2019 εκλέχθηκε Κοινοτικός Σύμβουλος στο Αφράτι.

Είναι Πρόεδρος του ΑΟ «Αναγέννηση Αφρατίου» από το 2016 έως και σήμερα.

 

Μαρία Κοτταρά- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Ληλαντίων

Η Μαρία Κοτταρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Φύλλα.

Από το 2009 μένει μόνιμα στη Χαλκίδα.

Είναι παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Καρβελά και έχει 2 παιδιά.

Είναι μόνιμη υπάλληλος του Δήμου Χαλκιδέων και συγκεκριμένα στην Τεχνική Υπηρεσία στο τμήμα Τροχαίου Υλικού Πολιτικής Υπηρεσίας.

Είναι απόφοιτη Λυκείου στο τομέα της Πληροφορικής.

«Πήρα την απόφαση να αποδεχτώ την πρόταση της Δημάρχου Έλενας Βάκα και να συμμετάσχω στο συνδυασμό «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε». Σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε η τεράστια αναβάθμιση του στόλου του εργοταξίου.

Η Χαλκίδα σε αυτή τη δημοτική θητεία ξεκίνησε να αλλάζει με μικρά και μεγάλα έργα παντού. Αξίζει να δοθεί η δυνατότητα άλλης μιας θητείας για την ολοκλήρωση των έργων.

Θα ήθελα κι εγώ να συμβάλλω σε όλη αυτή την προσπάθεια με σεβασμό και ευαισθησία, για το καλύτερο του τόπου μας.»

 

Χρήστος Σταματίου- Υποψήφιος Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Παραλίας Αυλίδας

Ο Χρήστος Σταματίου γεννήθηκε στην Παραλία Αυλίδας και είναι 58 ετών.

Εργάζεται στον τομέα των χωματουργικών εργασιών.

Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Γκίνη και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Αυλίδας και πρόεδρος του ποδοσφαιρικού συλλόγου «Απόλλωνας Παραλίας».

Έχει διατελέσει για δυο θητείες σύμβουλος της Δ.Κοινότητας  Παραλίας Αυλίδας.

 

Κωνσταντίνος Κικίδης- Υποψήφιος Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Αγίου Νικολάου

Ο Κωνσταντίνος Κικίδης γεννήθηκε το 2000 και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο με τους γονείς του Παύλο και Ζωή, καθώς και τα αδέρφια του Νίκο και Βαγγέλη.

Αποφοίτησε από το 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας και κατόπιν απέκτησε ειδικότητα Βοηθού Φυσικοθεραπευτή από το 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας. Είναι φοιτητής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με την καλαθοσφαίριση έχοντας πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε ομάδες της Χαλκίδας και της περιφέρειας.

Είναι κάτοχος διπλώματος Ναυαγοσωστικής και εργάζεται στην Ναυαγοσωστική Ακαδημία Χαλκίδας ως ναυαγοσώστης ακτής.

«Αποφάσισα να συμμετάσχω στα κοινά για πρώτη φορά ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, γιατί πιστεύω στις αξίες και το ήθος της Έλενας Βάκα. Αγαπώ τον τόπο μου και θα προσπαθήσω και εγώ να συνδράμω στην προσπάθεια να βελτιώσουμε την τοπική κοινότητα.»

 

Νικολέτα Δημητριάδη- Υποψήφια Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Χαλκίδας

Η Νικολέτα Δημητριάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα.

Αποφοίτησε από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Χαλκίδας, και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2016 από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Συνεχίζει ενεργά τις μεταπτυχιακές της σπουδές, στο αντικείμενο της Διεθνολογίας.

Είναι κάτοχος τίτλων γλωσσομάθειας της αγγλικής και της ισπανικής γλώσσας, και φροντίζει να εξελίσσεται δυναμικά στον τομέα αυτόν, που τόσο πολύ αγαπάει!

Η καταγωγή και οι ρίζες της είναι από την Κωνσταντινούπολη.

Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Ιωάννη Χ. Μαρλάση, ο οποίος κατάγεται από τη Λιβαδειά και διατηρούν δική τους οικογενειακή επιχείρηση στην καρδιά της Νεάπολης, αποτελούμενη από δύο καταστήματα εν ονόματι : Οινομαγειρείο “Το Τσουκάλι” και το “Παραδοσιακό Κρεοπωλείον Το Τσουκάλι”.

Η εργασιακή της εμπειρία, ξεκινάει από την πρακτική άσκηση στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην Αθήνα, καθώς ολοκληρώθηκε με βαθμό “Άριστα” και η συμβολή της ήταν σημαντική, απασχολούμενη στον οικονομικό τομέα.

Επίσης, τα τελευταία δυόμιση έτη, απασχολείται στον Δήμο Χαλκιδέων, ως συμβασιούχος δημοτική υπάλληλος, στη Διεύθυνση Προσόδων, στο Τμήμα Εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Μέλημά της και μεράκι της, να εξυπηρετεί τον πολίτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθημερινά … άμεσα και ευγενικά! Φιλοδοξία της είναι, να εξελιχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται στον τομέα της πολιτικής και της ενασχόλησής της με τα κοινά του τόπου της.

«Είναι μεγάλη μου η χαρά και η τιμή, να συμμετέχω ενεργά, για δεύτερη φορά, στις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, θέτοντας υποψηφιότητα ως τοπική σύμβουλος Χαλκίδας. Η γνωριμία μου με την επικεφαλής του Συνδυασμού “Αλλάζουμε – Συνεχίζουμε”, κ. Έλενα Βάκα, το 2019, αποτελεί κομβικό σημείο για τη ζωή μου. Χαίρομαι να συμπορεύομαι με ανθρώπους που έχουν όραμα, δυναμισμό και μεγάλη πίστη σε όλα όσα πράττουν, και κυρίως μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους, όπως είναι η Χαλκίδα μας.

Επιθυμία μου, να καταφέρω να συμβάλλω κι εγώ ενεργά, εναποθέτοντας το δικό μου “λιθαράκι” στα κοινά του τόπου μου και όλοι όσοι θέλουν να με στηρίξουν εκ νέου, να με βοηθήσουν να πραγματοποιήσω αυτά που ονειρεύομαι. Αγαπώ την Χαλκίδα, αγαπώ τους πολίτες της και πιστεύω πως μπορεί να εξελιχθεί σε μία σύγχρονη πόλη, διατηρώντας όμως σταθερά, τις παραδόσεις και την βαθιά ιστορικότητά της.»

 

Παναγιώτης Μαραγκός- Υποψήφιος Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Αφρατίου

Ο Παναγιώτης Μαραγκός γεννήθηκε στο Βέλγιο και κατοικεί μόνιμα στο Αφράτι.

Είναι οικοδόμος.

Είναι παντρεμένος με την Εσθήρ Λέβητα, Δημόσια Υπάλληλο και έχει μία κόρη 23 χρονών.

Έχει παίξει για 25 χρόνια στον ΑΟ «Αναγέννηση Αφρατίου».

 

Φωτεινή Μπρατσιώτη- Υποψήφια Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Καλοχωρίου Παντειχίου

Η Φωτεινή Μπρατσιώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας, το Καλοχώρι – Παντείχι.

Τελείωσε το Γενικό Λύκειο Βαθέως Αυλίδας.

Είναι ιδιωτική υπάλληλος.

Είναι αφοσιωμένη στην οικογένεια της και κυρίως στο μεγάλωμα των τεσσάρων της παιδιών 28, 24, 21 και 19 ετών.

 

Γεώργιος Σταματούκος- Υποψήφιος Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Βασιλικού

Ο Γεώργιος Σταματούκος γεννήθηκε το 1971 στο Βασιλικό, όπου και κατοικεί μόνιμα.

«Αποδέχτηκα με χαρά την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση της Δημάρχου κας Έλενας Βάκα να είμαι υποψήφιος Σύμβουλος στην Δ.Κοινότητα Βασιλικού. Οι λόγοι που με έκαναν να ασχοληθώ με τα κοινά του τόπου είναι ότι αφενός η σημερινή Δημοτική Αρχή παρουσίασε μεγάλο έργο στο Βασιλικό. Και αφετέρου η κοινωνικότητα μου μού δίνει τη δυνατότητα να αφουγκράζομαι τα προβλήματα των συμπολιτών μου. Ώστε όλοι μαζί, συλλογικά, να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις.»

 

Σχετικά άρθρα

Ευχαριστήριο του συλλόγου ”’Ανθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός”

pannikolaou

Ο Αντώνης Σπυρόπουλος ευχαριστεί για την εκλογή του!

pannikolaou

Ο Θανάσης Σκούμας υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Θήβας

pannikolaou