ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6 νέες υποψηφιότητες με το συνδυασμό της Δημάρχου Χαλκίδας Ελ. Βάκα

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις υποψηφίων Δημοτικών και Κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Αλλάζουμε – Συνεχίζουμε» – Έλενα Βάκα. Έμπειρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στελέχη, Πρόεδροι Κοινοτήτων, με όραμα, σχέδιο και όρεξη για δουλειά συνεχίζουν στο πλευρό της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα. Πρόκειται για τους εξής: ο έμπορος Θεόδωρος Γιαννούκος, ο ελεύθερος επαγγελματίας Γεώργιος Τσάλλας, ο αστυνομικός ε.α. Νικόλαος Αφένδρας, ο ελεύθερος επαγγελματίας Νικόλαος Νικήτας Χαλβατζής, ο ηλεκτρολόγος συντηρητής Σπύρος Μαντής και ο συνταξιούχος Άγγελος Γουρνής.

 

Θεόδωρος Γ. Γιαννούκος- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Ο Θεόδωρος Γ. Γιαννούκος γεννήθηκε στη Χαλκίδα.

Πέραν των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων σύντομα και σε ηλικία 25 ετών διεύρυνε τον κύκλο των ενδιαφερόντων του και στα πλαίσια της συνδικαλιστικής του δράσης, εκλέγεται Πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Ευβοίας το 1986, ενώ από το 1993 έως το 2010 εκλεγόταν Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χαλκίδας.

Συνάμα από το 1995 έως το 2010 εκλεγόταν Γενικός Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Χαλκίδας.

Ταυτόχρονα εκλέγεται αντιπρόσωπος στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ευβοίας και εκπροσωπεί τον κλάδο στις τριτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις ΣΚΟΠ και ΠΑΣΕΓΕΣ.

Τον Οκτώβριο του 1994 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων με το συνδυασμό «ΜΕΛΙΣΣΑ» του Γιάννη Σπανού και αξιοποιείται σε διάφορους τομείς των δημοτικών λειτουργημάτων, εξαντλώντας δημιουργικά την τετραετία. Διατελεί Αντιπρόεδρος στη ΔΕΠΑΧ, Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου και Ρυθμικής, εντεταλμένος Δ.Σ. στο εργοτάξιο του Δ. Χαλκιδέων, όπως και Πρόεδρος σχολικών επιτροπών. Ενώ το 1998 εκλέγεται από το Δ.Σ. της τότε δημοτικής αρχής γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκ παραλλήλου συνεχίζει τη συνδικαλιστική του δράση ιδρύοντας το 2000 το Εμποροπαραγωγικό Σωματείο Λαϊκών Αγορών Ευβοίας στο οποίο προεδρεύει έως σήμερα. Το 2007 εκλέγεται Πρόεδρος του Πανευβοϊκού Αθλητικού Συλλόγου Πολεμικών Τεχνών «ΑΒΑΝΤΙΣ».

Την τετραετία 2007 – 2010 ως μέλος του δημοτικού συνδυασμού «Γέφυρα στο Μέλλον» με Δήμαρχο το Θανάση Ζεμπίλη, αναλαμβάνει την αντιπροεδρία του Οργανισμού Άθλησης του Δήμου Χαλκιδέων, αναβαθμίζοντας την λειτουργικότητα του μέσα από Παγκοσμίας, Διεθνούς και Πανελληνίας εμβέλειας διοργανώσεις πρωταθλημάτων, καλύπτοντας παράλληλα και όλο το φάσμα των τοπικών διοργανώσεων και εκδηλώσεων σαν κύριος υπεύθυνος συντελεστής.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέγεται πρώτος σε ψήφους στη Δημοτική Κοινότητα Χαλκίδας και αναλαμβάνει την προεδρία της Δημοτικής Κοινότητας από τον Ιανουάριο του 2011 έως το 2014, καταβάλλοντας μεγάλο αγώνα στήριξης του θεσμού αυτού, καταθέτοντας προτάσεις οι οποίες κίνησαν το ενδιαφέρον πανελληνίως των Μέσων Μαζικής  Ενημέρωσης, όπως αυτές για την θαλάσσια συγκοινωνία στην πόλη της Χαλκίδας, τα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα πράσινα δώματα σε δημόσια κτήρια και άλλα.

Πέραν των αναγκών της Δημοτικής Κοινότητας αναλαμβάνει και τη λειτουργία υπηρεσιακών Μονάδων Καθημερινότητας του Δήμου, όπως το Τμήμα Οδοκαθαριστών, την Υπηρεσία Πράσινου και το Δημοτικό Κυνοκομείο Χαλκίδας.

Συνεχίζει να στηρίζει δυναμικά το θεσμό της Δημοτικής Κοινότητας θέτοντας εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές του Μαΐου 2014 και εκλέγεται στα έδρανα πλέον της αντιπολίτευσης που παραμένει μέχρι το 2019.

Στις εκλογές του Μαΐου του 2019 θέτει υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» της υποψήφιας Δημάρχου ΕΛΕΝΑΣ ΒΑΚΑ και πάλι στη Δημοτική Κοινότητα Χαλκίδας. Επιμένοντας στη στήριξη του θεσμού των Δημοτικών Κοινοτήτων εκλέγεται πάλι πρώτος σε ψήφους και αναλαμβάνει για δεύτερη φορά την προεδρία της Κοινότητας Χαλκίδας.

Πέραν των υποχρεώσεων της λειτουργίας του Συμβουλίου και γενικά της Κοινότητας που προβλέπονται εκ του νόμου, του εκχωρούνται με απόφαση Δημάρχου επιπλέον αρμοδιότητες Υπηρεσιακών Μονάδων, όπως το Τμήμα Οδοκαθαριστών, το Κοιμητήριο και η λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου και η προεδρία στην Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων στο Δήμο Χαλκιδέων. Καθήκοντα τα οποία εκτελεί μέχρι σήμερα.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 θέτει υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων, στηρίζοντας την Δήμαρχο και τον συνδυασμό «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε».

 

Γεώργιος  Τσάλλας- Υποψήφιος Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Βασιλικού

Ο Γεώργιος Τσάλλας είναι απόφοιτος του Δημόκριτου με ειδικότητα μηχανικός  αυτοκίνητων.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και εργάζεται ως διεκπεραιωτής στο Υπουργείο Μεταφορών.

Είναι παντρεμένος με την Σταυρωνία Γεροντίτη και έχουν αποκτήσει τρεις κόρες  και ένα εγγονάκι.

«Είμαι υπερήφανος που κατάγομαι, ζω και εργάζομαι στο Βασιλικό. Με τους συντοπίτες μου, ήρθε η ώρα να αναβαθμίσουμε τον τόπο μας, που τόσο αγαπάμε.»

 

Νικόλαος Αφένδρας- Υποψήφιος Σύμβουλος της Δ.Κοινότητας Δροσιάς

Ο Νικόλαος Αφένδρας γεννήθηκε στο χωριό Κόκκινο Θηβών Βοιωτίας και ζει μόνιμα στη Δροσιά από το 1972.

Είναι Αστυνομικός ε.α.

Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Βαλαή.

Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Δροσιάς.

Είναι ενεργό μέλος στη Θεατρική Ομάδα Δροσιάς «Εν Χαλίοις Θέατρον».

Είναι πρόεδρος της Κοινότητας Δροσιάς.

 

Νικόλαος Νικήτας Χαλβατζής- Υποψήφιος Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Βαθέως Αυλίδας

Ο Νικόλαος Νικήτας Χαλβατζής γεννήθηκε και κατοικεί στο Βαθύ Αυλίδας.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

Είναι παντρεμένος με τη Ζωή Μπενίση και έχουν δύο παιδιά.

Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στον πρώην Δήμο Αυλίδας.

Από το 2011 έως 2014 διετέλεσε για δυο χρόνια Σύμβουλος της Κοινότητας Βαθέως και για δύο χρόνια Πρόεδρος της Κοινότητας με το συνδυασμό του Δημάρχου Θανάση Ζεμπίλη.

Από το 2015 έως το 2019 διετέλεσε Σύμβουλος  της Κοινότητας Βαθέως με το συνδυασμό του Δημάρχου  Χρήστου Παγώνη.

Από το 2019 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέως.

 

Σπυρίδων Μαντής- Υποψήφιος Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Παραλίας Αυλίδας

Ο Σπυρίδων Μαντής είναι μόνιμος κάτοικος της παραλίας Αυλίδας.

Είναι παντρεμένος με την αισθητικό- κοσμητολόγο Γεωργία Τραμπάζαλη και έχει ένα γιό.

Έχοντας την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου, εργάστηκε σε εταιρείες εγκατάστασης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, επισκευής και λειτουργίας ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και στον πρώην Δήμο Αυλίδας.

Κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος οδήγησης, έχει εργαστεί ως οδηγός φορτηγών και βαρέων οχημάτων.

Επίσης έχει εργαστεί με ζήλο σε διάφορες επιχειρήσεις ως  χειριστής μηχανών εμφιάλωσης, μορφοποίησης μετάλλων και μηχανής πρέσας καλουπιών.

Σήμερα εργάζεται ως ηλεκτρολόγος συντηρητής στο διυλιστήριο νερού της Αυλίδας.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος στην Κοινότητα Παραλίας Αυλίδας επί ημερών του Δημάρχου Χαλκιδέων Αθανάσιου Ζεμπίλη, ενώ την τελευταία τετραετία είναι Πρόεδρος της Κοινότητας Παραλίας Αυλίδας.

Σκληρά εργαζόμενος, έμαθε να δουλεύει ομαδικά, με προγραμματισμό και οργάνωση.

«Αποδέχτηκα με χαρά την πρόταση της Δημάρχου κας Έλενας Βάκα, διότι αγαπώ τον τόπο μου και μαζί μπορούμε να δουλέψουμε και να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. Με την ίδια υπευθυνότητα και επιμέλεια που έδειξα την προηγούμενη τετραετία θα εργαστώ και τώρα, ώστε η παραλία Αυλίδας να αναδειχθεί και να εξελιχθεί.”. 

 

Άγγελος Γουρνής- Υποψήφιος Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Μύτικα

Ο Άγγελος Γουρνής γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στον Μύτικα.

Από το 2002 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μύτικα.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Εργοδηγών Μέσης Εκπαίδευσης ως Μηχανολόγος.

Εργάστηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σήμερα είναι συνταξιούχος.

Από το 1981 εκλέγεται Τοπικός Σύμβουλος του Μύτικα.

Είναι παντρεμένος κι έχει 3 παιδιά.

 

Σχετικά άρθρα

Ευχαριστήριο του συλλόγου ”’Ανθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός”

pannikolaou

Ο Αντώνης Σπυρόπουλος ευχαριστεί για την εκλογή του!

pannikolaou

Ο Θανάσης Σκούμας υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Θήβας

pannikolaou