Α ΕΣΚΑΣΕ

Μάκης Φώτου: ”Καταθέσαμε ψυχή και πήραμε μεγάλη νίκη”

Ο Μάκης Φώτου οδήγησε τον Τελεθριακό στη μεγάλη νίκη στο τοπικό ντέρμπι της Β. Εύβοιας κερδίζοντας τον Σύλλα με 75-68 και στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στους παίκτες του, που όπως είπε κατέθεσαν ψυχή για να φτάσουν στην επιτυχία.

Ένα από τα κλισέ που χρησιμοποιούν οι προπονητές και το απεχθάνομαι, είναι το ”μείναμε πιστοί στο πλάνο”, αλλά δεν μπορώ να μην το επικαλεστώ για το χθεσινό παιχνίδι.

Οι παίκτες μου τήρησαν ότι είχαμε πει πριν το ματς με απόλυτη ακρίβεια και όταν χρειάστηκε στο τέλος κατέθεσαν ψυχή και σώμα για να έρθει μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και διαφορετικούς στόχους από εμάς.

Ξέραμε στο πρώτο ημίχρονο πως έχουμε πλεονέκτημα λόγω του κανονισμού στο κομμάτι του παίκτη κάτω των 20 και επικεντρωθήκαμε εκεί, γνωρίζαμε πως η ομάδα της Αιδηψού θα αντιδράσει με την εμπειρία της στο τρίτο δεκάλεπτο, χωρίς να χάσουμε όμως τη συγκέντρωση μας και την πίστη μας για την νίκη και ξέραμε πως στο τελευταίο δεκάλεπτο αν είμαστε κοντά στο σκορ, θα έχουμε περισσότερη φρεσκάδα για να κάνουμε την έκπληξη.

Είναι από τις μέρες που όλα πάνε κατ’ ευχήν και έτσι ολοκληρώσαμε κάτι δύσκολο που λίγοι πίστευαν. Χαιρόμαστε τη νίκη και σήμερα και από Δευτέρα πάλι κάτω τα κεφάλια, γιατί μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Λοκρό το Σάββατο. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου που το σημαντικότερο όλων για μένα, είναι ότι όλοι τους είναι πάνω απ’ όλα αδαμάντινοι χαρακτήρες.

Κλείνοντας να αφιερώσω την νίκη στον πρόεδρο της ομάδας μας και σε μερικούς άσπονδους φίλους στην γενέτειρα μου, που αλλιώς φαντάζονταν το Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου”. 

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Άρης Θήβας-Λοκρός 81-74 (photo album)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Άρης Αμφίκλειας-ΠΑΠΕΛ 66-63 (video)

pannikolaou

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (24-28/10)

pannikolaou