ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Γ. Τσαούσης στο ΕΟΚ Web Radio: ”Στον Απόλλωνα Χαλκίδας φτιάχνουμε πρώτα αθλήτριες και μετά μπασκετμπολίστριες”

Ο προπονητής των νεανίδων του Απόλλωνα Χαλκίδας, πρωταθλήτρια ομάδα στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ νεανίδων, Γιάννης Τσαούσης, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του EOK WebRadio με τους Αργύρη Παγαρτάνη και Δημήτρη Μελίσση.

Αναλυτικά είπε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το μοντέλο του Απόλλωνα Χαλκίδας:Εμείς προσπαθούμε στον Απόλλωνα εδώ και πολλά χρόνια να φτιάξουμε πρώτα αθλήτριες και μετά μπασκεμπολίστριες. Οι νεάνιδες μπορεί να κατέκτησαν το πρωτάθλημα εδώ στην Στερεά Ελλάδα, αλλά δεν παύουν να συμμετέχουν στο γυναικείο τμήμα που ως επί το πλείστων αποτελείται από νεάνιδες και 5 γυναίκες. Το ίδιο ισχύει και στις νεάνιδες, εμείς παίρνουμε κορίτσια από τις κορασίδες, θέλουμε από κάτω προς τα πάνω όποιο κορίτσι μπορεί να συμμετέχει στο αντίστοιχο τμήμα. Υπάρχει κορασίδα που παίζει και στο γυναικείο”.

Για τον στόχο τους:Πάντα ξεκινάμε ταπεινά, μας ενδιαφέρει η βελτίωση των παικτριών που έχουμε, δηλαδή κάθε μια να ξέρουμε ότι στο τέλος της χρονιάς θα έχει βελτιωθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό. Όσα περισσότερα παιχνίδια κάνουμε, δηλαδή ο τελικός σημαίνει ότι θα κάνουμε άλλα 2 παιχνίδια, είναι υπέρ των παιδιών. Αν πάλι τα καταφέρουν, θα μπουν στην 8άδα να παίξουν άλλα 7 παιχνίδια, άρα θα τις κάνει καλύτερες αθλήτριες, γιατί ένα ματς είναι καλύτερο από οποιαδήποτε προπόνηση και να κάνουμε”.

Για τις προπονήσεις:Ο στόχος είναι να φτιάξουμε πρώτα αθλήτριες, μετά μπασκεμπολίστριες. Μετά η κάθε μια, επειδή εμείς λέμε ότι η προπόνηση διαρκεί 24 ώρες, όχι μόνο 2 ώρες που κάνουμε προπόνηση, να κάνει και μετά, να κοιτούν τι τρώνε, πώς κοιμούνται, αν είναι καλές στα μαθήματά τους, γιατί μας ενδιαφέρει και αυτό. Άρα τους λέω ότι εμείς κάνουμε προπόνηση 24 ώρες, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι οι προπονήσεις είναι 24 ώρες”.

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21/4)

pannikolaou

Γυναικείο μπάσκετ: Απόλλων Χαλκίδας και…Στερεάς Ελλάδας!

pannikolaou