ΠΑΙΔΩΝ

Χρ. Μωραΐτης: ”Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας που κάνουν οι παίδες μας”»

Ο προπονητής των παίδων του Γ.Σ. Ιτέας Χρήστος Μωραΐτης, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη και τον Δημήτρη Μελίσση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες και την κατάκτηση του πρωταθλήματος ΕΣΚΑΣΕ:Προφανώς και έχουμε πολύ μικρή “δεξαμενή” σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις που ανταγωνιζόμαστε εδώ. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε μια συνέπεια και δίνουμε πολύ μεγάλο βάρος στις μικρές ηλικίες. Είναι ένα επιστέγασμα μιας προσπάθειας που κάνουν τα παιδιά, η “φουρνιά” αυτή η συγκεκριμένη, το ότι πήραν το πρωτάθλημα, τα οποία έχουν ξεκινήσει από την πρώτη δημοτικού. Το ζητούμενο δεν είναι να πάρεις το πρωτάθλημα σε αυτήν την ηλικία, αλλά να φέρεις τα παιδιά στα όρια των δυνατοτήτων τους, να δουλέψουν για να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο. Προφανώς και είναι κάτι πολύ σημαντικό το να πάρεις το πρωτάθλημα. Το είχαμε πάρει ξανά το 2017 σε παίδες και εφήβους, το 2018 παίξαμε στον τελικό της ΕΣΚΑΣΕ αλλά και το 2020. Έχουμε μια συνέχεια που δείχνει ότι δουλεύουμε στις μικρές ηλικίες”.

Για την παραγωγή παικτών:Φέτος ο σύλλογός μας έδωσε 9 παίκτες από την Κρήτη μέχρι και στην Α1 της Ρουμανίας. Είναι τεράστιο επίτευγμα, γιατί είμαστε μια πολύ μικρή πόλη, είμαστε 6-7 χιλιάδες με το ζόρι. Είναι κατόρθωμα πραγματικά”.

Για το ότι το ανδρικό τμήμα στηρίζεται στα παιδιά της ακαδημίας:Είμαστε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αυτό της Α’ ΕΣΚΑΣΕ, όπου λόγω ότι είμαστε κοντά η Αττική και η Αθήνα, όλες οι ομάδες παίρνουν παίκτες από την Αθήνα και το πρωτάθλημα είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Παρ’ όλα αυτά, εμείς καταφέρνουμε, παίζοντας με τα παιδιά που προέρχονται από την παραγωγική μας διαδικασία, να είμαστε αξιοπρεπείς και ανταγωνιστικοί”. 

Σχετικά άρθρα

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΙΔΩΝ Β’ ΦΑΣΗ: Λοκρός-Α.Ε.Ν. Αρτάκης 84-44

pannikolaou

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (16/6). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

14 Ιουνίου 1987: Χρόνια πολλά Ελληνικό μπάσκετ!

pannikolaou