Α ΕΣΚΑΣΕ

Εκτός Α’ ΕΣΚΑΣΕ ο Αλέξανδρος Αρτάκης!

Με μια ανακοίνωση αργά το βράδυ της Κυριακής ο Αλέξανδρος Αρτάκης έκανε γνωστό πως αποσύρεται από το πρωτάθλημα ανδρών της Α’ ΕΣΚΑΣΕ, θέλοντας να επικεντρωθεί όπως αναφέρει, στα τμήματα υποδομής!

Μια απόφαση που δημιουργεί έντονο προβληματισμό, αλλά ταυτόχρονα και πολλές ανακατατάξεις στο πρωτάθλημα, με την ΑΓΕ Χαλκίδας που τερμάτισε 4η στα play-off ανόδου να παίρνει όπως όλα δείχνουν το εισιτήριο της ανόδου για την Α’ Κατηγορία.

Αυτό που απομένει να διευκρινιστεί τις επόμενες ώρες, είναι αν ο Αλέξανδρος θα παίξει στην αμέσως επόμενη κατηγορία (Β’ ΕΣΚΑΣΕ) ή θα αποσυρθεί εντελώς από τα αντρικά πρωταθλήματα, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει ντόμινο αλλαγών σε όλες τις κατηγορίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που ανέβηκε στη σελίδα της ομάδας μέσω της προέδρου της ομάδας Ελένης Μιτζιφίρη.

‘Αγαπητοί γονείς και φίλοι…. όταν φέραμε τον κ.Πανούση πριν 6 χρόνια στον Αλέξανδρο Αρτάκης συμφωνήσαμε σε ένα πλάνο να δημιουργήσουμε τμήματα ακαδημιών,να τα αναπτύξουμε και να μπορέσουμε να τους δώσουμε όλα τα καλά που έχει ο αθλητισμός και ειδικότερα το μπάσκετ, αλλά ταυτόχρονα να μπορούμε μέσα από τη δουλειά να βοηθήσουμε παιδιά που θα μπορούσαν να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο να το κάνουν! Μετά από 6 χρόνια λοιπόν η ομάδα μας έχει 150 αθλητές με αγωνιστικά τμήματα μίνι, παιδικό, κορασίδες, εφηβικό και αντρικό τις 3 τελευταίες χρονιές.
Τα πρώτα παιδιά που έφτασαν σε αγωνιστικό τμήμα φέτος το παιδικό παιδιά που ξεκίνησαν από την αρχή πέρασαν στην επόμενη φάση και έχασαν τον τελικό της ΕΣΚΑΣΕ ουσιαστικά από έναν αγώνα βγαίνοντας δεύτεροι.! Τα ίδια παιδιά έπαιξαν εφηβικό και κέρδισαν πολλές φορές μεγαλύτερα παιδιά από την ηλικία τους και μερικοί ήταν και στο αντρικό όλα αυτά τα χρόνια! Ένας έφηβος μας φέτος είναι πολύ κοντά στο να πάει σε ομάδα Γ’ Εθνικής και 2 παίδες μας δοκιμάστηκαν σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις! Επειδή αυτά είναι πολύ ευχάριστα για μας και πρωτόγνωρα για το μπάσκετ της Αρτάκης θέλαμε να το ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο αυτό!! Διαπιστώσαμε όμως ότι με την παραμονή του αντρικού τμήματος στην Α ΕΣΚΑΣΕω(που ήταν πραγματικός άθλος φέτος) δημιουργούνται προβλήματα και μας αποπροσανατολίζει αυτή η κατάσταση από τον βασικό μας στόχο, διότι επενδύσαμε ηθικά και υλικά σε κάτι το οποίο σταδιακά είδαμε ότι ήταν εκτός της νοοτροπίας και φιλοσοφίας της ομάδας μας. Γι αυτό αποφασίσαμε τη μη συμμετοχή μας του αντρικού τμήματος στο πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑΣΕ και την απόλυτη αφοσίωση και στήριξη στις ακαδημίες μας!! Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει ανακοίνωση με τον αναλυτικό προγραμματισμό των ακαδημιών μας και τις κινήσεις και συμφωνίες που έχουν γίνει με στόχο και όραμα να συνεχίσουμε την ποιοτική δουλειά έχοντας περισσότερο χρόνο γι αυτό, με αναβαθμισμένες παροχές στους αθλητές μας δημιουργώντας έτσι μια ακαδημία πρότυπο όχι μόνο στα σύνορα της Εύβοιας αλλά και όλης της Ελλάδας! Σε όλη αυτή την προσπάθεια εννοείτε πως συνεχίζουμε με επικεφαλής υπεύθυνος προπονητής ακαδημιών τον Γιάννη Πανούση! Είναι συνειδητή απόφαση και επιλογή που γίνεται με χαρά και περηφάνια!

Εκ του Δ.Σ.

Ελένη Μιτζιφίρη

Πρόεδρος

Σχετικά άρθρα

Αναβλήθηκε το All Star Game της ΕΣΚΑΣΕ!

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (27-29 Απριλίου)

pannikolaou

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (27-29/4)

pannikolaou