Α1

Η Κύμη κοντά στα παιδιά μέσω skype!

Ως γνωστόν, οι νέες τεχνολογίες μας φέρνουν πιο κοντά, εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις, έτσι λοιπόν εκμεταλλευόμενος ο Γ. Σ. Κύμης αυτό το γεγονός και μένοντας πιστός στην απόφαση του να έρχεται σε άμεση επαφή με νέα παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον επαγγελματικό αθλητισμό, επέκτεινε μέσω skype αυτήν του την δραστηριότητα και εκτός Εύβοιας!

Συγκεκριμένα, μετά από πρωτοβουλία της δασκάλας του Δημοτικού σχολείου Μυτιληνιών Σάμου κυρίας Μαρίας Γιαλούση και του βοηθού προπονητή της Κύμης Δημήτρη Βαρβούνη, 20 μαθητές της Πέμπτης τάξης από την Σάμο είχαν την ευκαιρία για μια περίπου ώρα να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με 5 παίκτες της Κύμης, τους Γιώργο Τσιάρα, Σκοτ Σαγκς, Στέλιο Πουλιανίτη, Λευτέρη Μητσιμπόνα και Δημήτρη Μαργάλη, αλλά και με τον κόουτς Βαρβούνη!

Η κ. Γιαλούση εξήγησε ότι προσπαθεί να γνωρίσει στους μαθητές της όλα τα αθλήματα, τόσο σε πρακτικό, όσο και σε θεωρητικό επίπεδο. Η σημερινή ημέρα λοιπόν στο σχολείο της Σάμου ήταν αφιερωμένη στο μπάσκετ και αποτέλεσε χαρά για την Κύμη που βοήθησε με τον τρόπο της ώστε να έρθουν οι μικροί μαθητές πιο κοντά στο άθλημα που όλοι αγαπάμε. Τα παιδιά με αυθόρμητο, ενθουσιώδη, αλλά σωστά δομημένο λόγο, έθεσαν πολλές ερωτήσεις στους αθλητές, οι οποίοι με προθυμία προσπάθησαν να λύσουν όλες τις απορίες τους. Για παράδειγμα, ο Γιώργος Τσιάρας αναφέρθηκε στην καθημερινότητα ενός αθλητή, ειδικά από την στιγμή που έχει οικογένεια με μικρά παιδιά, όπως συμβαίνει στον ίδιο. Ο Σκοτ Σαγκς μίλησε για το μπασκετικό του ξεκίνημα στην Αμερική, για το πώς είναι να ζει και να δουλεύει τόσο μακριά από το σπίτι του, ενώ στο τέλος υποσχέθηκε το καλοκαίρι να επισκεφτεί για διακοπές την Σάμο. Ο Λευτέρης Μητσιμπόνας, ο οποίος είναι και μαθηματικός εκτός από αθλητής, είπε στα παιδιά για το πώς μπορεί να συνδυαστεί ο αθλητισμός με το σχολείο και αργότερα με τις σπουδές, ενώ μίλησε και για τα οφέλη που μπορεί να έχει στην καθημερινότητα ενός παιδιού η ένταξη σε μια ομάδα και η ενασχόληση με το μπάσκετ. Τέλος οι δύο πιο μικροί της παρέας, ο Στέλιος Πουλιανίτης και ο Δημήτρης Μαργέλης, απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την παρουσία τους στις μικρές Εθνικές Ομάδες, για το πώς ήρθαν σε επαφή με το μπάσκετ, αλλά και για το πότε άρχισαν να προπονούνται εντατικά. Οι τελευταίες ερωτήσεις των παιδιών αφορούσαν τον κόουτς Βαρβούνη, που κατάγεται επίσης από την Σάμο, τον οποίο ρώτησαν για το μπασκετικό του ξεκίνημα, αλλά και για το τι σπουδές χρειάζεται κάποιος για να γίνει επαγγελματίας προπονητής.

Κλείνοντας, τόσο ο κόουτς Βαρβούνης όσο και οι παίκτες εξέφρασαν την χαρά τους που μπόρεσαν  να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν διαδικτυακά με τα παιδιά, ευχαρίστησαν την δασκάλα τους για αυτήν την ευκαιρία και εκδήλωσαν την θέληση τους να συμμετάσχουν και στο μέλλον σε παρόμοιες ενέργειες.

Σχετικά άρθρα

Βαρύ πένθος για τον Βασίλη Μπρατσιάκο

pannikolaou

Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος!

pannikolaou

Μπασκετική συνάντηση στο αεροδρόμιο!

pannikolaou