RETRO

Retro Basket: Το πρώτο φιλικό του ΓΑΣ Άμφισσας με τον ΑΚΟΛ (56-66) το 1984!

Γυρίζουμε το χρόνο πίσω και πάμε στο 1984 και στο πρώτο επίσημο φιλικό παιχνίδι που έδωσε τότε ο ΓΑΣ Άμφισσας με αντίπαλο τον ΑΚΟ Λιβαδειάς στο Εθνικό Γυμναστήριο της Άμφισσας.

Ο Νίκος Παπούλιας, στην καθιερωμένη Κυριακάτικη ”μπασκετική χρονομηχανή” γράφει παρακάτω:

‘Γυρίζοντας τη μπασκετική χρονομηχανή στο μακρινό 1984, ο ΓΑΣ Άμφισσας έπαιξε το πρώτο επίσημο φιλικό παιχνίδι, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, με το ΑΚΟ Λιβαδειάς. Μέχρι τότε η Άμφισσα είχε αγωνιστεί –σε ανεπισήμους αγώνες – σε ένα καλοκαιρινό τουρνουά την προηγούμενη χρονιά και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς , πριν αρχίσει το πρωτάθλημα , στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΦΩΚΙΚΑ», είχε παίξει φιλικό παιχνίδι με την Ιτέα.
Η έλευση Κοκκίνη στην Άμφισσα σήμανε και αλλαγή μπασκετικής νοοτροπίας. Ο Θηβαίος προπονητής με την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος, ζήτησε η Άμφισσα να παίξει φιλικό παιχνίδι για την καλύτερη προετοιμασία της ομάδος και φυσικά οι πολύ καλές σχέσεις του με τον Σωτήρη Γερμανό, τον προπονητή του ΑΚΟΛ, βοήθησαν στην πραγμάτωση της συνάντησης.
Ο αγώνας έγινε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στο Εθνικό Γυμναστήριο Άμφισσας, με πολύ καλό καιρό και ήταν συναρπαστικός στην εξέλιξή του. O ΓΑΣ παρουσίασε πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ του: Mαυραειδής, Παπούλιας, Μπελούμπασης, Ψιλογιάννης, Στρωματιάς, Στραβοπόδης, Φαράντος, οι οποίοι αποτέλεσαν τον κορμό της μετέπειτα πολύ καλής πορείας του συλλόγου.
Ο «αθλητικός ρεπόρτερ» του ΓΑΣ, Δρόσος Κραβαρτόγιαννος, γράφει σε τοπική εφημερίδα για το συγκεκριμένο παιχνίδι:
”Σε φιλικό αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Άμφισσας το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, ο ΑΚΟ Λιβαδειάς νίκησε τον ΓΑΣ Άμφισσας με 66-56. Στο ημίχρονο η Άμφισσα προηγήθηκε στο σκορ με 31-28.
Ο αγώνας υπήρξε αρκετά καλός και οι φάσεις εναλλάσσονταν γρήγορες και θεαματικές. Οι προπονητές των ομάδων, ο Κοκκίνης της Άμφισσας και ο Γερμανός της Λιβαδειάς, συμπαίκτες του Κάδμου Θηβών (Β΄Εθνικής) είναι οι μόνοι τη στιγμή αυτή σε ολόκληρη την περιφέρεια που διδάσκουν το σωστό μπάσκετ και οι ομάδες τους στοχεύουν τις πρώτες θέσεις (μετά – ίσως από την ΑΓΕΧ) στην τελική κατάταξη των 8 του ομίλου.
Η Άμφισσα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι, αν ο προπονητής δεν δοκίμαζε – πολύ ορθά – όλους τους παίκτες. Τους πόντους πέτυχαν:
ΓΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ (Κοκκίνης): Τσικνής 22, Ζαχαρόπουλος 13, Παπούλιας 9, Μαυραειδής 8, Κοκολόγος 4, Μπελούμπασης, Βασιλειάδης, Στραβοπόδης, Φαράντος, Ψιλογιάννης, Στρωματιάς
ΑΚΟΛ (Γερμανός): Πανουσάκης 14, Σώκος 12, Ροζάνας 11, Κορογιάννος 10, Κολιογιώργης 10, Κωτσαδάμ 4, Τσαβούλης 3, Χριστοδούλου 2, Ράπτης, Καλιαντάσης”.

Σχετικά άρθρα

Σαν σήμερα…25 Απριλίου (2016-2023)

pannikolaou

Σαν σήμερα…24 Απριλίου (2016-2023)

pannikolaou

Σαν σήμερα…23 Απριλίου (2016-2023)

pannikolaou