B ΕΣΚΑΣΕ Α ΕΣΚΑΣΕ Β' ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ Γ ΕΣΚΑΣΕ

Στο ΄΄κόκκινο΄΄ ολόκληρη η Εύβοια! Στο ίδιο επίπεδο επίσης οι Δήμοι Θήβας & Τανάγρας!

Στο επίπεδο πολύ  αυξημένου κινδύνου μπήκε από σήμερα ολόκληρος ο Νομός Ευβοίας, πλην της Σκύρου, καθώς τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα ήταν αρκετά αυξημένα σε διάφορους δήμους του νομού.

Στο ίδιο επίπεδο παραμένουν για μια ακόμα εβδομάδα και οι Δήμοι Θήβας και Τανάγρας, με τον κορωνοϊό σε ολόκληρη την Ελλάδα να βρίσκεται σε έξαρση.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής τα νέα μέτρα που θα έχουν ισχύ μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου: ”Σε επίπεδο πολύ αυξημένου επιπέδου τίθενται ολόκληρη η Αχαΐα και η Εύβοια, πλην της Σκύρου. Στις περιοχές αυτές, υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους Δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.
Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους Δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο «κόκκινο», παραμένουν οι δήμοι: Εορδαίας, Σπάρτης, Θήβας, Τανάγρας.  Όλοι οι παραπάνω θα βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο έως τις 22 Φεβρουαρίου.

Σχετικά με την μετακίνηση των εργαζομένων ότι οι επιστήμονες – αυτοαπασχολούμενοι, που διαθέτουν επαγγελματική ταυτότητα εκδιδόμενη από επαγγελματικό σύλλογο με τη μορφή ΝΠΔΔ, πχ Δικηγορικοί Σύλλογοι, Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, Ιατρικοί Σύλλογοι, δεν απαιτείται προς πιστοποίηση της ιδιότητάς τους να φέρουν την απαιτούμενη εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικών προσώπων και επιχειρηματικής δραστηριότητας, εφόσον επιδεικνύουν την σε ισχύ επαγγελματική ταυτότητα του Συλλόγου τους. Η μετακίνηση των δημοσιογράφων για επαγγελματικούς λόγους, εξακολουθεί να πραγματοποιείται με τον τρόπο που ίσχυε μέχρι τώρα”.

Σχετικά άρθρα

Βαρύ πένθος για τον Βασίλη Μπρατσιάκο

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ Playoffs: Α.Ε. Καρύστου-Σύλλας (photo album)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ Playoffs: Κάδμος-Πρωτέας Σχηματαρίου (photo album)

pannikolaou