B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ Γ ΕΣΚΑΣΕ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

Αφιέρωμα ΕΣΚΑΣΕ 1980-2023: Οι 286 πρωταθλητές σε όλες τις κατηγορίες!

Ολοκληρώθηκε ουσιαστικά την Κυριακή 11 Ιουνίου η αγωνιστική σεζόν 2022-23 στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ, καθώς απομένει μόνο το φινάλε της κατηγορίας παμπαίδων.

Έφτασε η ώρα λοιπόν, για το καθιερωμένο ετήσιο αφιέρωμα στο τοπικό μπάσκετ και τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ από το Stereabasket, γυρνώντας το χρόνο πίσω και ξεκινώντας από το 1980 που ξεκίνησαν τα τοπικά πρωταθλήματα ως Τοπική Επιτροπή και από το 1986 και έπειτα ως Ένωση, με τις πρωταθλήτριες ομάδες ανά κατηγορία αλλά και ως χρονολογία και φτάνοντας μέχρι το 2023. 

Η ΕΣΚΑΣΕ, που συμπλήρωσε φέτος 43 χρόνια ζωής, διοργάνωσε 7 πρωταθλήματα κατηγοριών καθώς και το αναπτυξιακό πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων αλλά για πρώτη φορά και τα ”Γαλανόλευκα Αστέρια”, με σχεδόν 1200 αγώνες σε όλες τις κατηγορίες, που καλύφτηκαν όλοι τους, με αναλυτικά στοιχεία από το stereabasket! Δυστυχώς, δεν διεξήχθη πρωτάθλημα Γυναικών καθώς δεν συμπληρώθηκαν τουλάχιστον 4 ομάδες για τη διεξαγωγή του.

Σε αυτά τα 43 χρόνια, έχουν διεξαχθεί συνολικά 293 πρωταθλήματα κατηγοριών, εκ των οποίων τα 286 ανέδειξαν τους αντίστοιχους πρωταθλητές, ενώ στα υπόλοιπα στην εποχή covid δεν έβγαλαν πρωταθλητές, με αποκορύφωμα τη σεζόν 2020-21.

Τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ διεξάγονται σε 5 νομούς (Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ευρυτανία) με την Εύβοια να κατέχει την πρώτη θέση με συνολικά 128 τίτλους από τους συνολικά 286, ενώ σε ομαδικό επίπεδο προηγείται η ΑΓΕ Χαλκίδας με 74 κατακτήσεις πρωταθλημάτων!

Φέτος, τα  7 πρωταθλήματα πήγαν στους Ν. Ευβοίας (4), Ν. Βοιωτίας (2), Ν. Φωκίδας (1).

Στον χάρτη παρακάτω, μπορείτε να δείτε τα πρωταθλήματα που έχουν πάρει οι ομάδες σε κάθε Νομό από το 1980-2023:

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΣΚΑΣΕ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΣΚΑΣΕ ΑΝΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ

 

Σχετικά άρθρα

Final-4 παίδων: Το πρόγραμμα αγώνων και οι διαιτητές

pannikolaou

Η Καράλη οδηγεί την Μπολζάνο στην άνοδο!

pannikolaou

Γ’ ΕΣΚΑΣΕ: Βαθμολογία & σκόρερς (13η & 11η αγωνιστική 27-28/4)

pannikolaou